20.6.2019

Seurakunnanvaltuusto kokoontui tiistaina 18. kesäkuuta vuoden toiseen ylimääräiseen kokoukseensa antamaan lausuntonsa Hämeenlinnan ja Lahden seurakuntien yhdistämisestä Helsingin seurakuntaan.

Valtuusto hyväksyi neuvoston lausuntoesityksen

Kirkollishallitus valmistelee Hämeenlinnan ja Lahden seurakuntien yhdistämistä Helsinkiin. Päätös on osa Suomen ortodoksisessa kirkossa meneillään olevaa laajaa hallinnonuudistusta, jonka tavoitteena on turvata seurakuntien taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset sekä seurakuntien jäsenten alueelliset palvelut.

Seurakunnanneuvosto kevätkauden viimeisessä kokouksessaan laati lausuntoesityksen koskien kirkollishallitukselta tullutta lausuntopyyntöä liittyen seurakuntauudistuksiin. Valtuusto päätti hyväksyä lausuntoesityksen sovituin muutoksin.

Seurakunta suhtautuu myönteisesti siihen, että Lahden ja Hämeenlinnan seurakunnat yhdistettäisiin Helsingin seurakuntaan. Ensisijaisesti haetaan toimintakeskusmallia kappeliseurakuntamallin sijaan. Helsinki toivoo nopeaa ja vapaaehtoispohjaista yhdistymistä jo vuoden 2020 alusta. Myös Hämeenlinnan ja Lahden seurakunnat ovat toivoneet neuvottelujen aloittamisesti pikaisesti. Asialle on myös arkkipiispan siunaus.

Kokouksen pöytäkirja

Lue lisää seurakuntajaosta

Kirkollishallitus päätti uudesta seurakuntajaosta

Seurakunnat antavat lausuntoja uudesta seurakuntajaosta


Seurakunnassa ylintä päätäntävaltaa käyttää seurakunnanvaltuusto. Valtuustolla on vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta. Kevään kokous on tilinpäätöskokous ja syksyllä valtuusto kokoontuu käsittelemään talousarviota. Näiden lisäksi seurakunnanvaltuusto voi kokoontua tarvittaessa puheenjohtajan koollekutsumana. Tutustu tarkemmin seurakunnan päätöksentekoon ja hallintoon

Kategoriat Ajankohtaista