Kuva: Katariina Koskivaara-Ilmonen

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa toimii useita ikonimaalausryhmiä, joissa on mahdollista opiskella perinteistä ikonimaalaustekniikkaa ja tutustua ikonien merkitykseen ortodoksisessa traditiossa.

Opiskelussa noudatetaan soveltuvin osin Ikonimaalarit ry:n opetussuunnitelmaa. Kaikki Helsingin ortodoksisen seurakunnan ikonimaalausopettajat ovat perehtyneitä sekä ikonien teologiaan että maalaustekniikkaan ja ovat työssään kokeneita. Opetuksessa edetään ikonimaalauksen yksinkertaisista perusasioista ja ikonimalleista monimutkaisempiin oppilaan taitojen kehittyessä. Alussa tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja innostusta sekä jonkin verran piirustustaitoa.

Keväällä 2023 alkava ikonimaalauksen opetus

Tänä kevätkautena eri puolilla seurakuntaa järjestetään kaikkiaan 23 maalauskurssia. Ilmoittautumisen yhteydessä ”vaihtoehtojen tiedot”-kohdasta voi tarkastella tarkemmin kurssitarjontaa.

HUOM! Hangon ikonikerhon (5-8.6.2023) ja Kaunisniemen intensiivikurssin (16-19.8.2023) ilmoittautumiset avataan lähempänä kurssien ajankohtaa.

Kursseille ilmoittautuminen

 

Kurssimuotoinen opetus

Ikonimaalausopetus toteutetaan kurssimuotoisesti. Kurssit toteutetaan yhdessä STEP-opintokeskuksen kanssa. Yhden kurssin laajuus on 40 opetustuntia (1 opetustunti = 45 min). Ryhmän opettaja määrittelee sen, miten opetustunnit jakautuvat kerhokausille ja esimerkiksi maalataanko kerrallaan kolme vai neljä tuntia.