Seurakunnan aikuisille suunnattu toiminta on usein kerhomuotoista. Aikuiskasvatuksen kerhoihin osallistuminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä, vaan kaikki ovat tervetulleita osallistumaan ja tutustumaan ortodoksiseen uskoon ja elämään.

Yhteisöllisyyttä vahvistetaan yhdessä tekemällä ja oppimalla. Aikuiskasvatuksen muotoina voivat olla myös erityiset kurssit, kuten kummikoulu, avioliittokurssi tai aikuisten kristinoppikoulu.

Ortodoksisen identiteetin vahvistumista tuetaan erilaisten kirkon liturgiseen ja muuhun perinteeseen liittyvien teemojen käsittelyllä. Seurakunnan aikuiskasvatukseen luetaan omalta osaltaan myös seurakunnan perhetyö.

Lisäksi seurakunnassa järjestetään järjestelmällistä kuoroille, kuorolaisille ja kaikille kiinnostuneille suunnattua musiikkikasvatusta.

Oletko kiinnostunut liittymään ortodoksiseen kirkkoon? Lue lisää kirkkoon liittymisestä.

Aikuisille soveltuvia podcasteja ortodoksisuudesta seurakunnan SoundCloud-kanavalla.

Seurakunnan alueiden sivuilla voi tutustua kunkin pyhäkön ja alueen toimintaan. 


HELSINKI

Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä – uusi luento- ja keskustelusarja

Uspenskin katedraalin kryptassa järjestettävä Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä -luento- ja keskustelusarja tarjoaa mahdollisuuden syventyä kirkon uskoon ja kirkolliseen elämään.

Luennot käynnistyvät tänä syksynä. Kerran kuukaudessa keskiviikkoiltana kokoonnumme Uspenskin kryptaan kiinnostavien teemojen äärelle asiantuntija-luennon johdattamana. Luennon jälkeen on mahdollisuus keskusteluun. Ennen alustusta kryptakappelissa toimitetaan ehtoopalvelus.

Syksyllä 2023 pohdimme sitä, mikä on pyhien ihmisten merkitys tämän päivän ortodoksiselle Kirkolle ja kuulemme mielenkiintoisia esitelmiä meille suomalaisille läheisistä ja tärkeistä pyhistä.

Luentopäivinä toimitetaan ehtoopalvelus Uspenskin katedraalin kryptakappelissa klo 17.30, minkä jälkeen luento alkaa klo 18. Uspenskin kryptaan kuljetaan katedraalin yläpihatasanteelta Pormestarinrinne-kadun puolelta.

Ke 6.9. Pyhät ihmiset ja heidän merkityksensä nykyajassa, luennoitsijana teologian tohtori Harri Huovinen

Ke 4.10. Pyhä pappismarttyyri Alexander – Uspenskin oma pyhä, luennoitsijana teologian tohtori Andreas Bergman

Ke 1.11. Pyhä Johannes Sonkajanrantalainen liturgisessa muistelussa ja uudessa tutkimuksessa, luennoitsijana Professori Pekka Metso

Ke 22.11. Pyhittäjä Johannes Valamolaisen elämä ja kanonisaatio, luennoitsijana korkeasti siunattu Haminan piispa Sergei

Kirkkoon liittymistä harkitseville suunnatut katekumeenikurssit käynnistyvät – Helsingissä Uspenskin katedraalissa inofitilaisuus 14.9.

 

Hyvän tuulen kahvila

Hyvän tuulen kahvila torstaisin klo 12–14 seurakuntasalilla (os. Unioninkatu 39, Helsinki). Kahvi ja jälkiruoka maksavat yhteensä yhden euron.

Kahvilassa joka viikko myös oma teemansa.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Kirkkokuoro

Kuoroihin voi päästä laulajaksi myös kesken kauden. Lisätietoa kirkkokuorojen toiminnasta täältä.

Diakoniaruokailu

Kesätauon jälkeen 5.9. alkaen yhteinen ruokailu järjestetään joka tiistai Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, Helsinki, sisäpiha) klo 12–13. Sisään pääsee klo 12.30 asti. Ateria maksaa yhden euron. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja käytämme maskeja. Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, puh. 040 053 1308 sarianne.karulinna@ort.fi. Lämpimästi tervetuloa!

 

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu tiistaisin kello 17 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen, noin kello 17:30, seurakunnan kirjastossa (Liisankatu 29, Helsinki, 2. krs.).  Kokoontuminen kestää noin kello 19:30 saakka. Suomenkielinen ehtoopalvelus pidetään Kotikirkossa (Liisankatu 29, Helsinki, 4. krs.) klo 17.

Raamattupiirin vetäjänä toimii TM Petri Gyllström.

Seurakunta tarjoaa osallistujille kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

Piiri on avoin kaikille. Siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan voi hyvin tulla vaikka kesken kauden tai vain niille kerroille, kun ehtii.

Seurakunnan käsityökerho horse – tule neulomaan kastelahjoja

Vauvat saavat seurakunnalta kastelahjaksi tossut, jotka joku käsityökerhoon osallistunut seurakuntalainen on rakkaudella neulonut. Kuva: Tiina Makkonen.
Vauvat saavat seurakunnalta kastelahjaksi tossut, jotka joku käsityökerhoon osallistunut seurakuntalainen on rakkaudella neulonut. Kuva: Tiina Makkonen.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan käsityökerho Horse jatkaa toimintaansa pandemiatauon jälkeen. Horsessa tehdään seurakunnalle kastelahja- ja katekumeenilahjapaketteja. Myös omia käsitöitä voi tehdä kerhon yhteisissä kokoontumisissa.

Kerho kokoontuu syyskaudella torstaisin. Aloitamme ehtoopalveluksella kotikirkossa klo 17 ja sen jälkeen siirrytään diakonian alatoimistolle (Unioninkatu 39 sisäpiha) klo 19 asti.

Lankoja kastelahjatossuihin voi myös hakea Horsesta torstain kokoontumiskerroilla ja oppia ja materiaaleja katekumeenien rukousnauhojen tekoon saa myös Horsesta.

Käsityökerho on kaikille avoin.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ortodoksisen ikonin merkitys ja symboliikka -luentosarja Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa

Luennoitsijana dosentti Heljä Marja Surcel

La 2.9, 16.9, 30.9. ja 28.10. klo 13.00–15.30.

(Avoin kaikille. Hinta 20 €/luento, sis. lounas).

Lisätietoa Kulttuurikeskussofia.fi

 


ITÄ-HELSINKI

Kappelin kuoro 

Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin ehtoopalveluksen jälkeen. Uusia kuorolaisia otetaan vielä lokakuussa. Ole yhteydessä kanttori Maria Susunaan.

 

Laulupiiri 

Laulupiirissä voi opetella kirkkoveisuja sekä hengellisiä lauluja omasta laulutaidosta riippumatta. Laulamisen ohessa kanttori kertoo jumalanpalveluksista ja kirkkovuodesta. Tapaamisajoista sovitaan su 30.10. ehtoopalveluksen jälkeen.

 

Jalouskois-kirkollinen käsityöpiiri 

Kirjotaan hurskashenkisiä huoneentauluja pyhien opetusten pohjalta, neulotaan lämmikettä apua tarvitseville ja tehdään muita käsitöitä iloisessa seurassa. Välillä saatetaan puhjeta lauluun. Kokoontumiset maanantaisin ehtoopalveluksen jälkeen.

 

Koulutus ponomareille 

Ponomareina eli alttariapulaisina palvelemisesta kiinnostuneille järjestetään toiminnan mahdollistava koulutusta. Ensimmäinen tapaaminen su 23.10. liturgian jälkeen, jonka yhteydessä myös sovitaan seuraavista tapaamisajankohdista. Asiasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua isä Joosefille (joosef.vola@ort.fi, 040 545 22 50), joka myös antaa lisätietoja asiaan liittyen.

 


ESPOO

 

Sofia-kerho, syksy 2023

Kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13–14.30, Tapiolan kirkolla. Ensimmäinen kokoontuminen 27.9.2023, Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko, Kaupinkalliontie 2, Espoo.

Kerho on tarkoitettu seurakuntamme alueella asuville kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen. Tiedustelut: diakoniatyöntekijät Kari Hartikka, p. 040 703 4616 ja Anneli Tamme, p. 040 923 1098

 

Keskiviikkokerho

Kiinnostavia luentoja ja tapaamisia ortodoksisuuteen liittyen. Jokaisella kerralla on oma aihe ja puhuja.

Kerho kokoontuu noin joka toinen keskiviikko. Seuraa ilmoittelua Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon Facebook-sivuilla sekä seurakunnan sivuilla.

ORTODOKSISUUS OSANA ARKEA JA ELÄMÄÄ
Tilaisuudet alkavat ehtoopalveluksella klo 18, jonka jälkeen on tarjolla teetä ja kiinnostavaa ohjelmaa.
20.9. Dimitrios Rantzos: Elävä kirkkoleipäperinne Kreikassa
4.10. Antti Narmala: Ikonisilta-projekti Keniassa
25.10. Marianna Flinckenberg-Gluschkoff: Muistojen hiljainen puutarha – kirjaesittely
1.11. isä Petri Korhonen: Kuolema ja vainajien muisteluperinne
15.11. Panu Hallamaa: Pyhittäjä Herman Alaskalainen
22.11. Katarina Koskivaara-Ilmonen ja nuoret ikonimaalarit: Opintomatka Thessalonikiin ja Akritohorin luostariin
29.11. isä Petri ja Stiina Hakonen: Kauneimmat ortodoksiset joululaulut, yhteislaulua
Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkolle pääset helposti myös julkisilla kulkuneuvoilla. Tapiolan metroasemalta kävelet n. puolen kilometrin matkan kirkolle muutamassa minuutissa.

Ystävyydenateria

Tapiolassa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa järjestetään kuukauden ensimmäisenä perjantaina kaikille avoin yhteinen Ystävyydenateria. Aterian hinta on 1 euron.

Aterian yhteydessä voi samalla tutustua tänä vuonna 25 vuotta täyttävään Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon.

Ystävyydenateria jäänyt kesätauolle. Seuraava ateria järjestetään jälleen syyskaudella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 


JÄRVENPÄÄ

Järvenpään Ystäväpiiri

Järvenpään Ystäväpiiri kokoontuu parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 18.00. Kokoontumiset ovat 6.9., 20.9. ja 4.10. Lisätietoa puheenjohtaja Anja Lindström, puh. 040 741 4577, sähköp. anja.lindstrom@outlook.com.

Ortodoksia- ja katekumeenikerho

Kerho kokoontuu isä Andrein johdolla Järvenpään kirkon alakerrassa keskiviikkoina 30.8. ja 11.10. Kerho kokoontuu Porvoossa keskiviikkona 27.9 ja silloin kerhoa voi seurata etäyhteyksin Järvenpään kirkon Facebook-sivulta.

Kerho on tarkoitettu kaikille ortodoksisuudesta kiinnostuneille, kirkkoon liittymistä harkitseville ja kirkon jäsenille, jotka haluavat syventää tietoaan ortodoksisuudesta.

Kirkkokuoro

Kirkkokuoro kokoontuu 21.9. alkaen torstaisin klo 18.00. Lisätietjoa kanttori Maria Verikov, puh. 040 6817 946.

Ikonimaalauskerho

Ikonimaalauskerho kokoontuu torstaisin klo 16. Lisätietoja taiteilija Juri Mitroshin, puh. 050 592 2328.

Ajantasaiset tiedot puhelimeesi – Whatsapp ja tekstiviestiryhmä

Jos haluat ajantasaisia tietoja jumalanpalveluksista ja muista tapahtumista puhelimeesi, voit liittyä Järvenpään kirkon Whatsapp- tai tekstiviestiryhmään. Ilmoita puhelinnumerosi kanttori Marialle, puh. 040 6817 946.

Sururyhmä

Vertaistukiryhmä läheisenä menettäneille. Ryhmä ei sovellu akuutissa surukriisissä oleville. Järvenpään kirkolla toteutettava sururyhmä aloittaa maanantaina 30.10.23 Tiedustelut: diakoniatyöntekijä Katri Heporauta p, 0400 304361   lisäinfoa: www.hos.fi


KLAUKKALA

Kahvitreffit Klaukkalassa

Kokoonnumme noin kerran kuussa alueen kahviloissa. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna p. 0400 531 308, sarianne.karulinna@ort.fi.


PORVOO

Ikonimaalauskerho

Ikonimaalauskerho perjantaisin klo 16. Opettajana Liisa Holst puh. 040 566 8481.

Porvoon kirkon kuoro

Porvoon kirkon kuoro harjoittelee torstaisin klo 17.30. Lisätietoa kanttori Elena Nemlander, puh. 044 043 0249.

Porvoon tiistaiseura

Tiistaiseura kokoontuu ke 6.9. ja 11.10. klo 18 Porvoon kirkon salissa. Lisätietoja puheenjohtaja Larisa Molokova, puh. 040 542 2119.

 

Ortodoksia- ja katekumeenikerho

Kerho kokoontuu isä Andrei Verikovin johdolla Porvoon kirkossa keskiviikkona 27.9. Kerho kokoontuu Järvenpäässä keskiviikkoina 30.8. ja 11.10. ja silloin kerhoa voi seurata etäyhteyksin Järvenpään kirkon Facebook-sivulta. 

Kerho on tarkoitettu kaikille ortodoksisuudesta kiinnostuneille, kirkkoon liittymistä harkitseville ja kirkon jäsenille, jotka haluavat syventää tietoaan ortodoksisuudesta.

Tavataan kirkolla!

Kahvitreffit alueen kirkossa. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla: diakoniatyöntekijä Johanna Jomppanen, p. 050 404 9 404, johanna.jomppanen@ort.fi

Ajantasaiset tiedot tapahtumista puhelimeen

Jos haluat ajantasaisia tietoja jumalanpalveluksista ja muista tapahtumista puhelimeesi, voit liittyä Porvoon kirkon Whatsapp- tai tekstiviestiryhmään. Ilmoita puhelinnumerosi kanttori Marialle, puh. 040 6817 946.

 


VANTAA

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko

Ikonikerho

Tiedustelut Liisa Holst, 040 566 8481.

Miesten piiri

Miesten piiri kokoontuu ortodoksiakerhon jälkeen parillisten viikkojen keskiviikkoina. Syksyn aikana järjestämme yleisötilaisuuden hengellisestä teemasta, yhteyshenkilö diakoni Risto Ikäheimo, puh. 0501505. Autamme kirkon pienimuotoisissa kunnostustöissä, lisätietoja: Tero Nikkanen, puh. 0405044837.

Seurakuntalaisten kokous su 17.9. klo 12

Kaikille avoin seurakuntalaisten kokous, jossa on mahdollisuus kuulla ja kysellä Tikkurilan kirkon toiminnasta sekä esittää ajatuksia sen kehittämisestä.
Kahvitarjoilu.

Katekumeenikerho

Isä Mikaelin katekumeenikerho kirkkoon liittymistä harkitseville: tiistaisin klo 18 seurakuntasalissa, 5.9., 19.9., 3.10., 17.10.

 

Tikkurilan kirkon ortodoksiakerho

Tikkurilan kirkon ortodoksiakerhossa tutustumme syksyn aikana neljään evankelumiin ja niiden erityispiirteisiin raamatuntutkimuksen valossa. Opettajana isä Mikael Sundkvist: 4.9. Markuksen evankeliumi; 20.9. Matteuksen evankeliumi (osa 1); 4.10. Matteuksen evankeliumi (osa 2); 18.10. Luukkaan evankeliumi (osa 1) .

Käsityökerho/ Käspaikkakerho

Kerhoa pidetään parittomien viikkojen tiistaina 26.9.–5.12. klo 10-14 Tikkurilan kirkon seurakuntasalissa.

Opettajana toimii Lahja Martikainen, jolta voi kysyä lisätietoja ja jolle on ilmoittauduttava kerhoon puh. 040 533 8356. Martikainen neuvoo muun muassa tarvikkeiden hankinnassa. Kerhoaikana nautitaan omakustanteinen lounas (7 €).

Järj. Tikkurilan tiistaiuseura

Lasten teatterikerho

Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 16:45–18. Kerho on suunnattu 5-vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille. Kerhonohjaajana toimii Olesya Fokina puh. 044 2810 995.

Tavataan kirkolla!

Kahvitreffit alueen kirkossa. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla: diakoniatyöntekijä Johanna Jomppanen, p. 050 404 9 404, johanna.jomppanen@ort.fi

Kirkko sosiaalisessa mediassa

Facebookista Tikkurilan ortodoksisen kirkon tili löytyy nimellä ”Tikkurilan ortodoksinen kirkko”.

 

 


HÄMEENLINNA

Diakonialounas

Hämeenlinnan seurakuntakodilla (Matti Alangon katu a) tarjolla diakonialounas perjantaisin kello 11-12. Aloitamme toiminnan syksyllä 8.9.  Lounaan hinta  2 €. Tarjolla vaihtelevaa kotiruokaa. Mikäli ruokaa riittää, sitä voi ostaa myös edullisesti kotiin. Tällöin otathan oman astian mukaan. Tiedustelut: Katri Heporauta, 358400304361katri.heporauta@ort.fi

Museotreffit Hämeenlinnassa

Tavataan Hämeenlinnan taidemuseolla (Viipurintie 2, Hämeenlinna) torstaina 21.9 klo 13 ja tutustutaan yhdessä Vexi Salmi ja ystävät – muistonäyttelyyn. Ota mukaa museokorttisi, jos sinulla on sellainen ? Ilmoittaudu mukaan!  katri.heporauta@ort.fi, p. 0400 304361

Hämeenlinnan Tiistaiseura

Tiistaiseuraillat alkavat alkuhartaudella ja kahvituksella, jonka jälkeen on illan alustus ja keskustelua aiheesta. Tiistaiseura kokoontuu seurakuntakodilla, Matti Alangon katu 11 A, Hämeenlinna, jollei toisin mainita. Puheenjohtaja Sven Wessman, 040 7575228, sven.b.wessman@gmail.com

Syksyn 2023 ohjelma:
Ti 5.9. klo 17 Kirkkovuoden alku, rovasti Aki Leskinen
Ti 19.9. klo 17 Pt ja rakentaja Johannes Kreetalainen, isä Taisto Rikkonen

Ti 3.10. klo 17 Koptikristityt kristittyjen perheessä, dosentti Jaakko Rusama
Ti 17.10. klo 17 Symbolien kertomaa, TM Marianne Kantonen

Ti 31.10. klo 17 Kaste ja ekumenia – Suomen ortodoksien ja luterilaisten julkilausuma, rovasti Mikael Sundkvist

Ti 14.11. klo 17 Rovasti Markku Aroma alustaa aiheesta ”Katolinen messu ja ortodoksinen liturgia”

Ti 28.11. klo 17 Vieraana rovasti Mikael Punnala

Tervetuloa mukaan kaikki aiheista kiinnostuneet!

 


LAHTI JA HYVINKÄÄ

Kulttuuritreffit

Kulttuurin kokeminen yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa.

Etukäteisilmoittautuminen diakoniatyöntekijälle: Katri Heporauta, 358400304361katri.heporauta@ort.fi

 

Kahvitreffit Lahdessa 4.9.

Tavataan Lahdessa kahvitreffeillä maanantaina 4.9 klo 13 Sinuhe Cafe:ssa (Mariankatu 21, 15210 Lahti) Ilmoittaudu mukaan!  katri.heporauta@ort.fi, p. 0400 304?361


RIIHIMÄKI                                                                                                                            


Riihimäen Ortodoksiapiiri/ Minea
Valtakatu 3, Riihimäki

Ortodoksisuus tutuksi -luentosarja 

Syyskaudella järjestettävä luentosarja tarjoaa perustietoa ortodoksisuudesta kiinnostuneille, mutta soveltuu myös kirkon jäsenille. Alkusyksyn aiheina ovat olleet kirkkovuoden juhlat ja paastot sekä ortodoksinen ihmiskuva. Sarja jatkuu seuraavilla alustuksilla, joiden yhteydessä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun:

 

Käsitöitä ja diakoniaa

Minean Kässäklubissa suunnitellaan ja tehdään yhdessä käsitöitä eri materiaaleista. Kokoontumiset kerran kuukaudessa. Syksyn tapaamiskerrat ovat 14.9, 12.10 ja 16.11. Kerho kokoontuu klo 10-13.  Os. Valtakatu 3.

Voit ottaa mukaan oman työsi tai tehdä yhdessä muiden kanssa yhteisiä töitä. Tule kahvittelemaan ja tutustumaan alueen ortodokseihin!

Lisätietoja: katri.heporauta@ort.fi, p. 0400 304 361

Diakoniaruokailu

Ajantasaiset tiedot Minean toiminnasta löytyvät osoitteesta minea.palvelee.net tai soittamalla Mikko Junes 0400 720 896.


LOHJA

Karjalan valistajien kirkko, Nahkurinkatu 4

Kuoroharjoitukset joka toinen Ke klo 18 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen, parittomilla viikoilla, alkaen 27.9. Entiset ja uudetkin kuorolaiset, TERVETULOA! Lisätietoja kanttori Joakim Pietarinen, p. 044-3311 995.

Ikoninmaalauskerho, alkaen Ti 5.9. klo 11.30-15.30. Lisätietoja opettaja Tarja Tarima p. 040-5413 901,
tarja.tarima@tikkurila.com.

Ponomarikerho lapsille parittomien viikkojen Ke klo 17, ennen ehtoopalvelusta. Mukaan ovat tervetulleita sekä tytöt että pojat 5-12 vuotta. Ilmoittautumiset ja lisätietoja ohjaaja isä Kalevi, p. 040-5252 868.

Lasten kirkkokerho liturgiapäivinä. Lisätietoja Päivi Kasala, p. 050-347 0205.

Teetä ja Teologiaa -illat kerran kuussa. Lisätietoja diakoni Seppo Pesonen. p. 040-747 6615.

Lohjan Seudun Ortodoksit ry. toimii seurakunnan tukena. Monipuolista toimintaa, mm. matkoja, retkiä, talkoita ym. Lisätietoja pj. Risto Murto, p. 044-201 6070.

Kahvitreffit Lohjan kirkolla

Kaikille avoin kohtaamispaikka kirkolla (Nahkurinkatu 4) kerran kuussa torstaisin klo 14-16. Syksyn aikana tutustumme mm. pyhiin naisiin ja pohdimme yhdessä, mitä heiltä voimme oppia. Tarjolla kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Seuraava kokoontuminen 7.9. Ilmoittaudu mukaan: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna p. 0400 531 308, sarianne.karulinna@ort.fi.

HANKO

Ort. kirkko, Täktomintie

”Iltaa yhdessä” -kerho joka kuukauden 1. ja 3. Tiistaina klo 18. Kaikille avoin ilta, jossa useimmiten alustus ja teetarjoilu. Lisätietoja Tuuli Santakari, p. 040-8610 251.

Kuoroharjoitukset, lisätietoja kanttori Joakim Pietarinen, p. 044-3311 995.

Lasten kirkkokerho liturgiapäivinä. Lisätietoja Päivi Kasala, p. 050-347 0205.

Hangon ortodoksisen kirkon ystävät ry. toimii seurakunnan tukena. Lisätietoja Niilo Pellonmaa, p. 0500-211 902.

NUMMELA

Neitsyt Marian syntymän rukoushuone, Naaranpajuntie 7

Kuoroharjoitukset joka toinen Ke klo 18 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen, parillisilla viikoilla, alkaen 6.9. Entiset ja uudetkin kuorolaiset, TERVETULOA! Lisätietoja kanttori Joakim Pietarinen, p. 044-3311 995.

Ikoninmaalauskerho, Lisätietoja opettaja Ritva Tarima, p. 0400-719 563.

Lasten kirkkokerho liturgiapäivinä. Lisätietoja Päivi Kasala, p. 050-347 0205.

Vihdin-Nummelan Ortodoksit ry. toimii seurakunnan tukena. Monipuolista toimintaa, mm. matkoja, retkiä, talkoita ym. Lisätietoja pj. Petra Paljakka, p. 0400-527 952.

Martat, Mariat ja Lasarukset

Kaikille avoin kohtaamispaikka kokoontuu Nummelan rukoushuoneella (Naaranpajuntie 7) kerran kuussa päiväkahvien merkeissä.  Voit tulla viettämään aikaa muiden seurakuntalaisten kanssa kahvikupposen äärellä tai osallistua rukoushuoneen hyväksi tehtäviin kädentöihin. Syksyn aikana tutustumme kahvittelun ja kädentöiden lomassa mm. pyhien elämänkertoihin. Tilaisuus on maksuton. Seuraava kokoontuminen perjantaina 15.9. klo 14-16. Lämpimästi tervetuloa!  Lisätietoja: Diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna p.0400 531 308.

 

KARJAA

Evl. srk-talo, Keskuskatu 23

Muskari lapsiperheille kerran kuussa tiistaina klo 10-12. Ensimmäinen kokoontuminen Ti 5.9. klo 10. Lisätietoja kanttori Joakim Pietarinen, p. 044-3311 995.

Lasten kirkkokerho liturgiapäivinä. Lisätietoja Päivi Kasala, p. 050-347 0205.

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Aikuiset

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

June 2024

iCal Feed