Seurakunnan aikuisille suunnattu toiminta on usein kerhomuotoista. Aikuiskasvatuksen kerhoihin osallistuminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä, vaan kaikki ovat tervetulleita osallistumaan ja tutustumaan ortodoksiseen uskoon ja elämään.

Yhteisöllisyyttä vahvistetaan yhdessä tekemällä ja oppimalla. Aikuiskasvatuksen muotoina voivat olla myös erityiset kurssit, kuten kummikoulu, avioliittokurssi tai aikuisten kristinoppikoulu.

Ortodoksisen identiteetin vahvistumista tuetaan erilaisten kirkon liturgiseen ja muuhun perinteeseen liittyvien teemojen käsittelyllä. Seurakunnan aikuiskasvatukseen luetaan omalta osaltaan myös seurakunnan perhetyö.

Lisäksi seurakunnassa järjestetään järjestelmällistä kuoroille, kuorolaisille ja kaikille kiinnostuneille suunnattua musiikkikasvatusta.

Oletko kiinnostunut liittymään ortodoksiseen kirkkoon? Lue lisää kirkkoon liittymisestä.

Aikuisille soveltuvia podcasteja ortodoksisuudesta seurakunnan SoundCloud-kanavalla.

Seurakunnan alueiden sivuilla voi tutustua kunkin pyhäkön ja alueen toimintaan. 


HELSINKI

 

Ikonimaalaus 

Lisätietoa ikonimaalaus-osiosta. Kevätkauden ryhmiin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

 

Kirkkokuoro

Kuoroihin voi päästä laulajaksi myös kesken kauden. Lisätietoa kirkkokuorojen toiminnasta täältä.

Diakoniaruokailu

Yhteinen ruokailu järjestetään jälleen joka tiistai Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, Helsinki, sisäpiha) klo 12–13. Sisään pääsee klo 12.30 asti. Ateria maksaa yhden euron. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja käytämme maskeja. Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, puh. 040 053 1308 sarianne.karulinna@ort.fi. Lämpimästi tervetuloa!

 

Hyvän tuulen kahvila

Hyvän tuulen kahvila torstaisin klo 12–14 seurakuntasalilla (os. Unioninkatu 39, Helsinki). Kahvi ja jälkiruoka maksavat yhteensä yhden euron.

Kahvilassa joka viikko myös oma teemansa. Torstaina 11.5. digiklinikka. 18.5. kahvila tauolla.

 

 

Raamattupiiri

Raamattupiiri kokoontuu tiistaisin kello 17 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen, noin kello 17:30, seurakunnan kirjastossa (Liisankatu 29, Helsinki, 2. krs.).  Kokoontuminen kestää noin kello 19:30 saakka. Suomenkielinen ehtoopalvelus pidetään Kotikirkossa (Liisankatu 29, Helsinki, 4. krs.) klo 17.

Raamattupiirin vetäjänä toimii TM Petri Gyllström.

Seurakunta tarjoaa osallistujille kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

Piiri on avoin kaikille. Siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan voi hyvin tulla vaikka kesken kauden tai vain niille kerroille, kun ehtii.

Seurakunnan käsityökerho horse – tule neulomaan kastelahjoja

Vauvat saavat seurakunnalta kastelahjaksi tossut, jotka joku käsityökerhoon osallistunut seurakuntalainen on rakkaudella neulonut. Kuva: Tiina Makkonen.
Vauvat saavat seurakunnalta kastelahjaksi tossut, jotka joku käsityökerhoon osallistunut seurakuntalainen on rakkaudella neulonut. Kuva: Tiina Makkonen.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan käsityökerho Horse jatkaa toimintaansa pandemiatauon jälkeen. Horsessa tehdään seurakunnalle kastelahja- ja katekumeenilahjapaketteja. Myös omia käsitöitä voi tehdä kerhon yhteisissä kokoontumisissa.

Kerho kokoontuu syyskaudella torstaisin. Aloitamme ehtoopalveluksella kotikirkossa klo 17 ja sen jälkeen siirrytään diakonian alatoimistolle (Unioninkatu 39 sisäpiha) klo 19 asti.

Lankoja kastelahjatossuihin voi myös hakea Horsesta torstain kokoontumiskerroilla ja oppia ja materiaaleja katekumeenien rukousnauhojen tekoon saa myös Horsesta.

Käsityökerho on kaikille avoin.

Lämpimästi tervetuloa!

 


ITÄ-HELSINKI

Kappelin kuoro 

Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin ehtoopalveluksen jälkeen. Uusia kuorolaisia otetaan vielä lokakuussa. Ole yhteydessä kanttori Maria Susunaan.

 

Laulupiiri 

Laulupiirissä voi opetella kirkkoveisuja sekä hengellisiä lauluja omasta laulutaidosta riippumatta. Laulamisen ohessa kanttori kertoo jumalanpalveluksista ja kirkkovuodesta. Tapaamisajoista sovitaan su 30.10. ehtoopalveluksen jälkeen.

 

Jalouskois-kirkollinen käsityöpiiri 

Kirjotaan hurskashenkisiä huoneentauluja pyhien opetusten pohjalta, neulotaan lämmikettä apua tarvitseville ja tehdään muita käsitöitä iloisessa seurassa. Välillä saatetaan puhjeta lauluun. Kokoontumiset maanantaisin ehtoopalveluksen jälkeen.

 

Koulutus ponomareille 

Ponomareina eli alttariapulaisina palvelemisesta kiinnostuneille järjestetään toiminnan mahdollistava koulutusta. Ensimmäinen tapaaminen su 23.10. liturgian jälkeen, jonka yhteydessä myös sovitaan seuraavista tapaamisajankohdista. Asiasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua isä Joosefille (joosef.vola@ort.fi, 040 545 22 50), joka myös antaa lisätietoja asiaan liittyen.

 


ESPOO

Keskiviikkokerho

Kiinnostavia luentoja ja tapaamisia ortodoksisuuteen liittyen. Jokaisella kerralla on oma aihe ja puhuja.

Kerho kokoontuu noin joka toinen keskiviikko. Seuraa ilmoittelua Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon Facebook-sivuilla sekä seurakunnan sivuilla.

 

Ystävyydenateria

Tapiolassa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa järjestetään kuukauden ensimmäisenä perjantaina kaikille avoin yhteinen Ystävyydenateria. Aterian hinta on 1 euron.

Aterian yhteydessä voi samalla tutustua tänä vuonna 25 vuotta täyttävään Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon.

Ystävyydenateria jäänyt kesätauolle. Seuraava ateria järjestetään jälleen syyskaudella.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 


JÄRVENPÄÄ

Ikonimaalauskerho

Ikonimaalauskerho kokoontuu torstaisin klo 16. Lisätietoja taiteilija Juri Mitroshin, puh. 050 592 2328.

Isä Kimmon WhatsApp-/tekstiviestiryhmä ajankohtaisista aiheista

Jos haluat ajantasaisia tietoja jumalanpalveluksista puhelimeesi, voit liittyä Järvenpään kirkon WhatsApp- tai tekstiviestiryhmään. Ilmoita puhelinnumerosi isä Kimmolle, puh. 040 707 9609.

Järvenpään Ystäväpiiri

Järvenpään Ystäväpiiri kokoontuu kevään ajan parillisten viikkojen tiistaisin klo 18. Lisätietoa puheenjohtaja Anja Lindström, puh. 040 741 4577, anja.lindstrom@outlook.com.

Katekumeenikerho

Kirkkoon liittymistä harkitseville tarkoitetusta katekumeenikerhosta lisätietoa isä Kimmo Kalliselta, puh. 040 707 9609.

Kirkkokuoro

Kirkkokuoro kokoontuu keskiviikkoisin klo 18.00. Lisätietoa kanttori Minna Jokinen, puh. 050 358 7339.

Sanoista seuraa -ryhmä

Lisätietoja FM, kirjallisuusterapeutti Lucia Seija Viitaniemi, sähköposti viitaniemilucia5@gmail.com.


PORVOO

Ikonimaalauskerho

Ikonimaalauskerho perjantaisin klo 16. Opettajana Liisa Holst puh. 040 566 8481.

Isä Kimmon WhatsApp-/tekstiviestiryhmä ajankohtaisista aiheista

Jos haluat ajantasaisia tietoja jumalanpalveluksista puhelimeesi, voit liittyä Porvoon kirkon WhatsApp- tai tekstiviestiryhmään. Ilmoita puhelinnumerosi isä Kimmolle, puh. 040 707 9609.

Porvoon kirkon kuoro

Porvoon kirkon kuoro torstaisin klo 17.30. Kanttori Elena Nemlander, puh. 044 043 0249.

Porvoon tiistaiseura

Porvoon tiistaiseura kokoontuu kerran kuussa klo 18 kirkolla.

Lisätietoja Mikael Shemeikka, puh. 040 359 5013, sähköp. porvoontiistaiseura@gmail.com.

 


VANTAA

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko

Ikonikerho

Tiedustelut Liisa Holst, 040 566 8481.

Isä Mikaelin kuukauden vieras

Joka kuukauden toisena lauantaina klo 15 isä Mikael keskustelee tärkeistä aiheista kutsumiensa vieraiden kanssa. Tilaisuutta voi seurata myös livenä Tikkurilan FB-sivulla.

Kirkko avoinna hiljentymiseen

Kirkko on avoinna hiljentymistä varten keskiviikkoisin klo 14-18. Diakoniatyöntekijä ja pappi yleensä tavattavissa silloin.

Kirkkokuoro

Tikkurilan ortodoksisen kirkon kuoro harjoittelee keskiviikkoisin ehtoopalveluksen jälkeen noin kello 18.15 alkaen. Laulajilta edellytetään puhdasta sävelkorvaa, sitoutuneisuutta kuoroharjoituksiin sekä rakkaudellista asennetta yhdessä laulamiseen Jumalan kunniaksi. Kuoroon otetaan uusia laulajia koelaulun kautta. Yhteystietoja kanttori Larissalta (p. 040 828 228).

Käspaikkakerho

Parittomien viikkojen tiistaina kokoontuu käspaikkakerho klo 10–14 Tikkurilan kirkolla. Opettajana toimii Lahja Martikainen, jolta voi kysyä lisätietoja ja jolle on ilmoittauduttava kerhoon puh. 040 533 8356. Martikainen neuvoo muun muassa tarvikkeiden hankinnassa. Kerhoaikana nautitaan omakustanteinen lounas (7 €).

Miesten piiri

Ohjelmasta ilmoitetaan erikseen. Lisätietoja: diakoni Risto Ikäheimo, risto.ikaheimo@kolumbus.fi, puh. 050 1505.


HÄMEENLINNA

Diakonialounas

Hämeenlinnan seurakuntakodilla (Matti Alangon katu a) tarjolla diakonialounas perjantaisin kello 11-12, tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Lounaan hinta  2 €. Tarjolla vaihtelevaa kotiruokaa. Mikäli ruokaa riittää, sitä voi ostaa myös edullisesti kotiin. Tällöin otathan oman astian mukaan. Etukäteisilmoittautuminen diakoniatyöntekijälle: Katri Heporauta, 358400304361katri.heporauta@ort.fi

 

Hämeenlinnan Tiistaiseura

Tiistaiseuraillat alkavat alkuhartaudella ja kahvituksella, jonka jälkeen on illan alustus ja keskustelua aiheesta. Tiistaiseura kokoontuu seurakuntakodilla, Matti Alangon katu 11 A, Hämeenlinna, jollei toisin mainita. Puheenjohtaja Sven Wessman, 040 7575228, sven.wessman@pp1.inet.fi

Ti 18.10 klo 17 Risti – Jumalan rakkauden merkki, TM Marianne Kantonen
Ti 1.11. klo 17 Karjalan kadonneet kirkot ja tsasounat, tietokirjailija Timo Lehtonen
Ti 15.11. klo 17 Kirkollinen vuorokausi, rovasti Aki Leskinen
Ti 29.11. klo 17 Miten ristisaatto ja pyhiinvaellus auttavat ihmistä? dosentti Jaakko Rusama

Tervetuloa mukaan kaikki aiheista kiinnostuneet!


LAHTI JA HYVINKÄÄ

Kulttuuritreffit

Kulttuurin kokeminen yhdessä seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa.

Etukäteisilmoittautuminen diakoniatyöntekijälle: Katri Heporauta, 358400304361katri.heporauta@ort.fi


RIIHIMÄKI                                                                                                                            


Riihimäen Ortodoksiapiiri/ Minea
Valtakatu 3, Riihimäki

Ortodoksisuus tutuksi -luentosarja 

Syyskaudella järjestettävä luentosarja tarjoaa perustietoa ortodoksisuudesta kiinnostuneille, mutta soveltuu myös kirkon jäsenille. Alkusyksyn aiheina ovat olleet kirkkovuoden juhlat ja paastot sekä ortodoksinen ihmiskuva. Sarja jatkuu seuraavilla alustuksilla, joiden yhteydessä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun:

Ti 1.11. klo 18 Ortodoksinen kirkkomusiikki, kanttori Sari Ahponen

Ti 15.11. klo 18 Ikonitaide ja ikonimaalaus, ikonimaalari Kaija Luoto

Käsitöitä ja diakoniaa

Minean Kässäklubissa suunnitellaan ja tehdään yhdessä käsitöitä eri materiaaleista. Kokoontumiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 10–13. Samana päivänä klo 14–16 kokoontuva Diakoniailtapäivä on muodoltaan vapaa ja kaikille avoin kohtaamispaikka kahvikupposen äärellä. 

Syyskauden kokoontumiset: 13.10., 10.11. ja 8.12. Lisätietoja diakoniatyöntekijä Katri Heporaudalta: katri.heporauta@ort.fi, 0400 304 361.

Diakoniaruokailu

Syyskauden diakonialounas ja ruokakassien jako järjestetään Mineassa perjantaina 18.11. Ruokailu on suunnattu tällä kertaa erityisesti Ukrainan pakolaisille, mutta myös kaikille tarvitseville. Tarkemmat tiedot tulevat Minean sivuille ja ikkunaan.

Ajantasaiset tiedot Minean toiminnasta löytyvät osoitteesta minea.palvelee.net tai soittamalla Mikko Junes 0400 720 896.


LOHJA

Teetä ja teologiaa – tilaisuudet Lohjalla

Lohjan Seudun Ortodoksit ry. järjestää kaikille avoimia Teetä ja teologiaa -tilaisuuksia Lohjan ort. seurakuntakeskuksessa, Nahkurinkatu 4. Tilaisuudet alkavat klo 18.00 ja kestävät pari tuntia. Tarjolla on teetä ja pientä purtavaa. Tervetuloa

Syksyn ohjelma:
To 3.11. klo 18.00 Kirjailija, diakoni Isä Joel Haahtela, Pohdintoja tilasta kirjallisuudessa ja kirkossa.
Ti 15.11. klo 18.00 TT, seurakuntapastori Anni Pesonen, Credo – tieni mystiikkaan
To 8.12. klo 18.00 TM Maria Mountraki, Miten Kirkkojen maailmanneuvosto toimii ja naisen asema seurakunnassamme

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Aikuiset

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

June 2023

iCal Feed