Päivän sana

Päivittäiset lukukappaleet ovat myös henkilökohtaisen rukouselämän tukiranka.

Päivittäinen, rukouksellinen Raamatun lukeminen on osa kristityn elämää. Tässä apuna on ensimmäisen kristillisen vuosituhannen aikana muotoutunut tapa määritellä vuoden jokaiselle päivälle omat tekstinsä jumalanpalveluksissa luettavaksi. Ne sopivat kuitenkin myös henkilökohtaisen rukouselämän tukirangaksi.

Pääsääntöisesti luettavat epistola- ja evankeliumitekstit määräytyvät pääsiäisen mukaan, ellei ole jokin erityinen juhla. Näin pääsiäisen kirkkaus valaisee läpi kirkkovuoden. Suuren paaston arkipäivinä lukukappaleina on ainoastaan Vanhan testamentin tekstejä. Päivittäiset lukukappaleet on helppo etsiä myös perinteisestä ortodoksisesta käsikalenterista.

Näillä sivuilla julkaistiin aiemmin kunkin päivän raamatunlukutekstit. Suomen ortodoksisen kirkon internetsivujen uudistuksen myötä tietoja ei voida kuitenkaan suoraan hakea seurakunnan sivuille. Asia pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla julkaistussa Kirkkokalenterissa voit tarkastella laajemmin eri päivien ukukappaleita.

Kirkkokalenteri