Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

Muskarivideot verkossa

Alta löydät muun muassa linkit muskarivideoihin, joita on tulossa myös lisää. Muskarivideot on tehty yhteistyössä ONL ry:n kanssa.

Nro 8 – Pääsiäisajan muskari

Nro 7 – pääsiäisajan muskari

Nro 1

Nro 2

Nro 3

Nro 4

Nro 5

Ortodoksisten Nuorten Liitto ry. / muskarilauluja ja leikkejä: https://www.youtube.com/channel/UC_slLmy_qVtbwaZPx3OPNrw

Ortoboxi / pelejä, askartelua ym.

Kahden uskonnonopettajan ylläpitämä sivusto, joka sisältää verkossa pelattavia pelejä ja tulostettavaa puuhastelua. Sivustolta löytyy myös askarteluohjeita ja vinkkejä niin juhlaan kuin arkeen: http://uusi.ortoboxi.fi/

Kerhot

Seurakunta järjestää kerhoja lapsille ja perheille seurakunnan jokaisella alueella (Itäinen, Läntinen, Helsinki). Kerhot ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen ja mukaan voi tulla kesken kerhokauden. Kerhot ovat suomenkielisiä, ellei toisin mainita.

Vuoden 2019–2020 kerhokausi on käynnissä 2.9.–8.12.2019 ja 6.1.–10.5.2020.

Kerhokalenterista löydät kaikkien lasten- ja perhekerhojen kokoontumisajat ja -paikat. Kerhot löytyvät myös seurakunnan tapahtumakalenterista. Kerhokalenteriin pääset tästä

Lastenkerhot ovat suunnattu 3-10 vuotiaille. Kerhojen tarkoituksena on tukea lapsien ortodoksisen identiteetin muodostumista, tutustuttaa lapsia ortodoksiseen kirkkoon erilaisten aktiviteettien kautta.  Kerhoissa muun muassa askarrellaan, leikitään ja pelataan. Jokaiselle kerhokerralle on tietty teema, jota käsitellään yhdessä lasten kanssa esimerkiksi juuri askarteluiden kautta. Kerhoja on ohjaamassa seurakunnan järjestämän kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret.

Kirkkokerhot ovat sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestettäviä kerhoja. Kirkkokerhoissa lapset osallistuvat kerhon yhteydessä saattoon sekä Pyhään ehtoolliseen.

Ponomarikerhot ovat sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestettäviä kerhoja yli 6 vuotiaille pojille. Ponomarikerhoissa lapset pääsevät tutustumaan käytännön kautta alttariapulaisen tehtäviin.

Iltakerhoja järjestetään Espoon Tapiolassa tiistaisin ja Helsingin Kruununhaassa torstaisin. Iltakerhot eroavat kirkkokerhoista siinä, etteivät ne ole jumalanpalveluksen yhteydessä. Tapiolassa iltakerhon ohessa osa isommista lapsista pääsee osallistumaan myös kokkikerhoon, jossa tehdään pientä syötävää kaikille kerholaisille. Kasvatustoimen kerhotilan iltakerhoon lapsi voi ottaa mukaansa pientä evästä. Iltakerhoihin suositellaan myös otettavan sisätossut mukaan.

Kruununhaan iltakerhon kanssa järjestetään samaan aikaan myös lapsikuoro yli 7 vuotiaille. Kuoro kokoontuu torstaisin klo 17–18, jonka jälkeen on mahdollista jäädä vielä iltakerhoon klo 19.30 saakka. Kuoron toimintaan kuuluu liturgisten ja maallisten laulujen laulaminen sekä laululeikit. Kuoro on käynyt myös yhdessä esimerkiksi huvipuistossa tai elokuvissa, joten nyt kannattaa aloittaa kuoroharrastus hauskalla ja rennolla otteella!

Perhekerhot ovat suunnattu perheille. Perhekerhoihin ovat tervetulleita lapset äitien, isien, mummien, vaarien, kummien tai muiden läheisten kanssa. Kerhoja järjestetään perjantaisin Helsingissä Kruununhaassa ja keskiviikkoisin Espoossa Tapiolassa. Lisäksi perhekerhoja pidetään Tikkurilassa torstaisin kello 10:00-12:00. Perhekerhoihin voi osallistua lisäksi keskiviikkoisin Tapiolassa kello 10.30-13:00 ja Helsingissä Kruununhaassa perjantaisin kello 11:00-14:00.

Kerho alkaa lyhyellä rukouspalveluksella, jonka jälkeen on vuorossa noin puoli tuntia kestävä muskari. Kerhon päätteeksi syödään yhteinen lounas sekä tutustutaan toisiin läsnäolijoihin. Tervetuloa muskariin, nauttimaan yhteistä lounasta sekä tapaamaan muita perheitä!

Leirit

Seurakunta järjestää lastenleirejä ja perheleirejä Kaunisniemen leirikeskuksessa.

Leireille ilmoittaudutaan ilmoittautumislinkin kautta, joka löytyy ”ilmoittautuminen” – osiosta ilmoittautumisen ollessa avoinna. Leirit ovat maksullisia, mutta niihin on mahdollista anoa vapaapaikkoja.

Lastenleirit ovat suunnattu 7-14 vuotiaille. Leirejä järjestetään kesäisin sekä hiihto- ja syyslomilla.

Leirillä vietetään aikaa yhdessä muiden ortodoksien kanssa ja tutustutaan kirkkoon erilaisten toimintojen kautta. Leirillä esimerkiksi leikitään, lauletaan, askarrellaan, ulkoillaan ja osallistutaan jumalanpalveluksiin. Leirien tavoitteena on vahvistaa lasten ortodoksista identiteettiä ja tukea perheitä kodin uskontokasvatuksessa. Leireillä on aina jokin teema, jonka mukaan leirien sisältö on suunniteltu.

Perheleirit ovat perheille tarkoitettuja leirejä. Perheleirejä järjestetään vuosittain kaksi: yksi syksyllä ja yksi keväällä. Näiden lisäksi myös perheille suunnattuja kaikenikäisten leirejä ovat pääsiäisleiri ja heinäkuussa järjestettävä praasniekkaleiri.

Eskaripäivät

Seurakunta järjestää esiopetusvuoden aikana kaksi eskarilaisille ja muille kuusivuotiaille lapsille tarkoitettua eskaripäivää. Eskaripäivistä ensimmäinen järjestetään syyslukukaudella ja toinen kevätlukukaudella.

Eskaripäivät järjestetään Helsingin ortodoksisen seurakunnan jokaisella alueella (Itäinen, Läntinen ja Helsinki). Lukukauden päivät ovat saman sisältöisiä, joten niistä voi valita itselleen sopivimman. Eskaripäivä kestää klo 10–15.00. Päivä sisältää lounaan ja välipalan.

Eskaripäivän aikana on luvassa monenlaista mukavaa tekemistä, esimerkiksi kirkon ja papin esittely, rukouspalvelus, askartelua ja tutustumista toisiin eskarilaisiin.

Eskaripäivistä lähetetään kutsu kotiin aina kyseisen vuoden eskarilaisille. Eskaripäiviin ilmoittaudutaan seurakunnan nettisivujen ”ilmoittautuminen”-osiossa. Ilmoittautuminen on tärkeää lounaan ja materiaalien hankintaa varten. Eskaripäivät ovat maksuttomia.

Koko perheen tapahtumat

Perheille suunnattuja vakiintuneita tapahtumia Helsingin keskustan seurakuntasalilla järjestetään vuoden aikana kaksi: Nikolaos-juhla 6.12. ja Lasten pääsiäinen toisena pääsiäispäivänä.

Juhlat alkavat liturgialla, jonka jälkeen seurakuntasalilla on tarjolla lounas sekä yhteistä ohjelmaa koko perheelle.

Aiempina vuosina juhlissa on ollut muun muassa esityksiä, askartelua, erilaisia pelejä ja muita koko juhlaväkeä osallistavaa toimintaa!

Nikolaos-juhlan ja Lasten pääsiäisen lisäksi järjestetään koko perheelle suunnattuja pienempiä tapahtumia kuten kasvatustoimen avoimet ovet ja laskiaistapahtuma.

Tervetuloa tutustumaan lapsille ja perheille suunnattuun toimintaan!  

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Lapset ja perheet

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

June 2021

iCal Feed