Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

Kerhot

Seurakunta järjestää kerhoja lapsille ja perheille. Kerhot ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan voi tulla myös kesken kerhokauden. Kerhot ovat suomenkielisiä, ellei toisin mainita.

Ilmoittautuminen-osiosta löydät kaikkien lasten- ja perhekerhojen kokoontumisajat ja -paikat. Kerhot löytyvät myös seurakunnan tapahtumakalenterista.

 

Lastenkerhot on suunnattu 3-10 vuotiaille. Kerhojen tarkoituksena on tukea lapsien ortodoksisen identiteetin muodostumista ja tutustuttaa lapsia ortodoksiseen kirkkoon erilaisin aktiviteetein.  Kerhoissa mm. askarrellaan, leikitään ja pelataan. Jokaiselle kerhokerralle on tietty teema, jota käsitellään yhdessä lasten kanssa. Kerhoja ohjaavat seurakunnan järjestämän kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret.

Kirkkokerhot ovat sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestettäviä kerhoja. Kirkkokerhoissa lapset osallistuvat kerhon yhteydessä saattoon sekä Pyhään ehtoolliseen.

Ponomarikerhot ovat sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestettäviä kerhoja yli 6-vuotiaille pojille. Ponomarikerhoissa lapset pääsevät tutustumaan käytännön kautta alttariapulaisen tehtäviin.

Iltakerhoja järjestetään Espoossa ja Helsingissä. Iltakerhot eroavat kirkkokerhoista siinä, etteivät ne ole jumalanpalveluksen yhteydessä.

Lapsikuoro järjestetään samaan aikaan Helsingin iltakerhon kanssa. Kuoro on yli 7-vuotiaille. Kuoron toimintaan kuuluu liturgisten ja maallisten laulujen laulaminen sekä laululeikkejä. Kuoro on käynyt myös yhdessä esimerkiksi huvipuistossa tai elokuvissa.

Perhekerhotoiminta on suunnattu perheille. Perhekerhoihin ovat tervetulleita lapset vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa.

Kerhoilla on omat WhatsApp-ryhmänsä, joissa tiedotetaan tärkeistä asioista. Kerhon ohjelmaan kuuluu rukouspalvelus tai liturgia, musiikkikerho ja mahdollisesti muuta toimintaa sekä ruokailu tai eväiden syöminen. Kerhossa on varattu aikaa myös keskustelulle. Kerhojen kokoontumisista löydät tietoa ilmoittautuminen-sivulta. Tervetuloa perhekerhoihin!

Leirit

Seurakunta järjestää lastenleirejä ja perheleirejä Kaunisniemen leirikeskuksessa.

Leireille ilmoittaudutaan ilmoittautumislinkin kautta, joka löytyy ilmoittautuminen-osiosta ilmoittautumisen ollessa avoinna. Leirit ovat maksullisia, mutta niihin on mahdollista anoa vapaapaikkoja.

Lastenleirit on suunnattu 7–14-vuotiaille. Leirejä järjestetään kesäisin sekä hiihto- ja syyslomilla.

Leirillä vietetään aikaa yhdessä muiden ortodoksien kanssa ja tutustutaan kirkkoon. Leirillä esimerkiksi leikitään, lauletaan, askarrellaan, ulkoillaan ja osallistutaan jumalanpalveluksiin. Leirien tavoitteena on vahvistaa lasten ortodoksista identiteettiä ja tukea perheitä kodin uskontokasvatuksessa. Leireillä on aina jokin teema, jonka mukaan leirien sisältö on suunniteltu.

Perheleirit ovat perheille tarkoitettuja leirejä. Perheleirejä järjestetään vuosittain kaksi: yksi syksyllä ja yksi keväällä. Näiden lisäksi myös perheille suunnattuja kaikenikäisten leirejä ovat pääsiäisleiri ja heinäkuussa järjestettävä praasniekkaleiri.

Esikoulupäivät

Esikouluikäisille järjestetään kolme esikoulukerhopäivää lukuvuoden aikana. Yhden kerhon pituus on 3h, johon sisältyy evästauko. Esikoululaiset opiskelevat ortodoksisuuteen kuuluvia perusasioita, osallistuvat rukouspalvelukseen, opettelevat yksinkertaista kirkkolaulua, tekevät erilaisia tehtäviä ja tutustuvat pappiin, kanttoriin ja toisiinsa.

Esikoulukerhoja järjestetään Helsingin keskustassa, Tapiolassa Espoossa, Tikkurilassa Vantaalla ja mahdollisesti vielä muuallakin, jos alueella on riittävästi esikoululaisia kerhon järjestämiseksi. Esikoululaiset saavat henkilökohtaisen kutsun kerhoihin. Esikoulukerhoon tulee ilmoittautua etukäteen. Kutsussa on ilmoittautumisohjeet.

Koko perheen tapahtumat

Perheet kirkossa- päivät

Perheille järjestetään sisällöllisiä kirkkopäiviä eri kirkoissa. Perheet osallistuvat jumalanpalvelukseen, käsittelevät papin, kanttorin ja kasvatuksen ohjaajien kanssa jotain sisällöllistä aihetta ja tekevät lastensa kanssa aiheeseen liittyviä tehtäviä, askarteluja sekä pelejä. Perheet kirkossa -päiviin kuuluu lounas ja päiväkahvit. Perheet kirkossa -päivistä ilmoitetaan ilmoittautuminen-sivulla.

Nikolaos-juhla ja Lasten pääsiäinen

Perheille suunnattuja vakiintuneita tapahtumia Helsingin keskustan seurakuntasalilla järjestetään vuoden aikana kaksi: Nikolaos-juhla 6.12. ja Lasten pääsiäinen toisena pääsiäispäivänä.

Juhlat alkavat liturgialla, jonka jälkeen seurakuntasalilla on tarjolla lounas sekä yhteistä ohjelmaa koko perheelle.

Aiempina vuosina juhlissa on ollut muun muassa esityksiä, askartelua, erilaisia pelejä ja muita koko juhlaväkeä osallistavaa toimintaa!

Nikolaos-juhlan ja Lasten pääsiäisen lisäksi järjestetään koko perheelle suunnattuja pienempiä tapahtumia kuten kasvatustoimen avoimet ovet ja laskiaistapahtuma. Näistäkin löydät tarkemmat tiedot ilmoittautuminen-osiosta.

Tervetuloa tutustumaan lapsille ja perheille suunnattuun toimintaan!  

 

Muskarivideot verkossa

Alta löydät muun muassa linkit muskarivideoihin, joita on tulossa myös lisää. Muskarivideot on tehty yhteistyössä ONL ry:n kanssa.

Nro 8 – Pääsiäisajan muskari

Nro 7 – pääsiäisajan muskari

Nro 1

Nro 2

Nro 3

Nro 4

Nro 5

Ortodoksisten Nuorten Liitto ry. / muskarilauluja ja leikkejä: https://www.youtube.com/channel/UC_slLmy_qVtbwaZPx3OPNrw

Ortoboxi / pelejä, askartelua ym.

Kahden uskonnonopettajan ylläpitämä sivusto, joka sisältää verkossa pelattavia pelejä ja tulostettavaa puuhastelua. Sivustolta löytyy myös askarteluohjeita ja vinkkejä niin juhlaan kuin arkeen: http://uusi.ortoboxi.fi/

 

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Lapset ja perheet

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

January 2022

iCal Feed