Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

Lasten kerhot

Seurakunta järjestää kerhoja lapsille ja perheille. Kerhot ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan voi tulla myös kesken kerhokauden. Kerhot ovat suomenkielisiä, ellei toisin mainita.

Lasten kirkkokerhot

Seurakunta järjestää lapsille sunnuntain jumalanpalveluksen, liturgian, aikana kirkkokerhon pyhäkössä tai sen välittömässä läheisyydessä. Kerho on avoin kaikenikäisille lapsille, vaikka se onkin suunnattu erityisesti 4-10 vuotiaille. Huomioithan, että 4-10 vuotiaat voivat osallistua kerhoon ilman vanhempia, sitä nuoremmat vain huoltajan kanssa.

Kerhojen tarkoituksena on tukea lapsien ortodoksisen identiteetin muodostumista ja tutustuttaa lapsia ortodoksiseen kirkkoon erilaisin aktiviteetein.  Kerhoissa muun muassa askarrellaan, leikitään ja pelataan. Jokaiselle kerhokerralle on tietty teema, jota käsitellään yhdessä lasten kanssa. Kerhoja ohjaavat seurakunnan järjestämän kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret.

Kirkkokerhoissa lapset osallistuvat kerhon yhteydessä saattoon sekä Pyhään ehtoolliseen.

Uspenskin katedraalin, Kolminaisuuden kirkon, Tikkurilan, Myllypuron, Tapiolan ja Kotikirkon kirkkokerhot kokoontuvat  joka sunnuntai liturgian yhteydessä.

Porvoon ja Järvenpään kerhot järjestetään noin joka toinen sunnuntai liturgian yhteydessä.

Lohjalla kirkkokerho kokoontuu joka toinen viikko.

Nummelassa kirkkokerho kokoontuu kerran kuukaudessa.

Ponomarikerhot

Ponomarikerhot ovat sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestettäviä kerhoja yli 6-vuotiaille pojille. Ponomarikerhoissa lapset pääsevät tutustumaan käytännön kautta alttariapulaisen tehtäviin.

Ponomarikerhoja järjestetään lähes kaikissa seurakuntamme pyhäköissä. Mikäli haluat ilmoittaa poikasi ponomarikerhoon, olethan yhteydessä seurakunnan kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiin (petri.gyllström@ort.fi, p. 040 053 1896).

Ponomarikerhoon voi osallistua matalalla kynnyksellä.

 


Lasten iltakerhot ja teatterikerho

Iltakerhoja järjestetään Espoossa ja Helsingissä. Iltakerhot ovat suunnattuja 4-10 vuotiaille lapsille. Lapset voivat osallistua kerhoihin ilman huoltajaa.

Kerhojen tarkoituksena on tukea lapsien ortodoksisen identiteetin muodostumista ja tutustuttaa lapsia ortodoksiseen kirkkoon erilaisin aktiviteetein.  Kerhoissa muun muassa askarrellaan, leikitään ja pelataan. Jokaiselle kerhokerralle on tietty teema, jota käsitellään yhdessä lasten kanssa.

Kerhoja ohjaavat seurakunnan järjestämän kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret ja nuoret aikuiset.

Kruununhaan iltakerho kokoontuu torstaisin klo 17–19.30 kasvatustoimen kerhotiloissa Helsingissä (Unioninkatu 39 A). Nuoret järjestävät ohjelmaa kerhoikäisille lapsille.

Tapiolan iltakerho kokoontuu Tapiolassa pyhän Herman Alaskalaisen kirkolla tiistaisin klo 17–19.30.

Tikkurilan iltakerho on Teatterikerho ja se kokoontuu Kristuksen taivaaseenastumisen kirkolla keskiviikkoisin klo 16.45– 18.00. Kerhossa tehdään näytelmä Tikkurilan kirkon Nikolaos-juhlaan ja tutustutaan esittävän taiteen keinoin ortodoksisuuteen. Kerho sopii noin 7-12 vuotiaille lapsille. Yhteyshenkilönä Olesya Fokina: 044 2810 995.

Koululaisten iltapäiväkerho Helsingissä

3.-6- luokkalaisille tarkoitettu  iltapäiväkerho Helsingissä keskiviikkoisin kello 14–17. Iltapäiväkerhossa on monipuolista tekemistä, vapaata leikkiä sekä ohjattua toimintaa. Kerhossa syödään välipala, voi tehdä läksyjä, leikitään, askarrellaan ja pelataan. 

Kerhoon ei ennakkoilmoittautumista ja mukaan voi tulla myös kesken kauden. Viimeinen kokoontuminen tänä vuonna 13.12. Kerho jatkuu joulutauon jälkeen tammikuussa 10.1.2024 samalla aikataululla eli keskiviikkoisin kello 14-17. 

Lisätietoja kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiltä,  040 053 1896


Lastenkuorot

Helsingissä lapsikuoro järjestetään samaan aikaan iltakerhon kanssa. Kuoro on yli 7-vuotiaille. Kuoron toimintaan kuuluu liturgisten ja maallisten laulujen laulaminen sekä laululeikkejä. Kuoro on käynyt myös yhdessä esimerkiksi huvipuistossa tai elokuvissa.

 

Tule mukaan lapsikuoroon Tapiolassa!

Kiinnostaako laulaminen ja olet 6-12 -vuotias?

Tule rohkeasti mukaan laulamaan Pyhän Hermanin lapsikuoroon. Kuoro kokoontuu tiistaisin klo 17 alkaen Tapiolassa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa os. Kaupinkalliontie 2. 

Kuorossa harjoitellaan kirkkolaulujen lisäksi mm. kansanlauluja, lastenlauluja sekä vuodenkierron mukaisia lauluja, kuten esimerkiksi joululauluja tai pääsiäisaiheisia lauluja. 

Kuoro on vuosien varrella esiintynyt paljon seurakunnan alueella erilaisissa juhlissa & tapahtumissa, pitänyt konsertteja sekä tehnyt myös ulkomaanmatkoja. 

Lisätietoja kuoronjohtajalta, Stiina Hakonen p. 050 305 1514 stiina.hakonen@gmail.com 

YouTubesta löytyy myös lapsikuoron videoita Pyhän Hermanin kuorojen seinältä. 

Käy tutustumassa tästä

Olisiko tässä myös sinulle uusi harrastus? Nähdään kuorossa! 

 

Tule mukaan Tikkurilan kirkon lapsikuoroon!

Tikkurilan ortodoksisen kirkon lapsikuoro harjoittelee keskiviikkoisin kello 16.30-17.15.

Aiempaa laulukokemusta ei tarvita, mutta ota mukaan iloinen ja sävyisä mieli sekä ripaus keskittymiskykyä. Oman kansion sekä kuorokavereita saat harjoituksista! Kuoroon ovat tervetulleita yli 4-vuotiaat lapset. Lisätietoja kanttori Larissalta (puh. 040 828 228).

 

Muskarit

Perheille suunnattu perhekerhotoiminta on toistaiseksi tauolla Espoossa ja Helsingissä. Muskarit jatkuvat kuitenkin tuttuun tapaan. Muskareihin ovat tervetulleita lapset vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa.

Pyhän Andreaksen muskari Helsingin keskustan kerhohuoneella 

Torstaisin klo 10.30–12.30 Unioninkadun kerhohuoneella.

Muskaria pitää kanttori. Tervetuloa mukaan!

Hermannin muskari Tapiolan kirkossa

Tapiolan kirkon muskari keskiviikkoisin klo 10.30–12.30.

Muskaria pitää kanttori Stiina Hakonen.

Tervetuloa mukaan!

 

Perhekerho ja muskari Tikkurilassa

Tikkurilan ortodoksisen kirkon perhekerho ja muskari – toiminta tällä hetkellä tauolla. Jatkosta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Myllypuron kappelin perhekerho

Myllypuron kappelilla kokoontuu joka toisena tiistaina perhekerho.

Perhekerhon aluksi on rukoushetki, sitten pientä ohjelmaa ja yhdessäoloa, ja lopuksi yhteinen ruokailu.

Perhekerho kokoontuu joka toisena tiistaina kello 9:30 alkaen.

Ilmoita perheenne osallistumisesta Maria-kanttorille viestillä,  puhelinnumero 050 401 4798.

Kerhot löytyvät myös seurakunnan tapahtumakalenterista.


 

 

Leirit

Seurakunta järjestää lastenleirejä ja perheleirejä Kaunisniemen leirikeskuksessa.

Leireille ilmoittaudutaan ilmoittautumislinkin kautta, joka löytyy ilmoittautuminen-osiosta ilmoittautumisen ollessa avoinna. Leirit ovat maksullisia, mutta niihin on mahdollista anoa vapaapaikkoja.

Lastenleirit on suunnattu 7–14-vuotiaille. Leirejä järjestetään kesäisin sekä hiihto- ja syyslomilla.

Leirillä vietetään aikaa yhdessä muiden ortodoksien kanssa ja tutustutaan kirkkoon. Leirillä esimerkiksi leikitään, lauletaan, askarrellaan, ulkoillaan ja osallistutaan jumalanpalveluksiin. Leirien tavoitteena on vahvistaa lasten ortodoksista identiteettiä ja tukea perheitä kodin uskontokasvatuksessa. Leireillä on aina jokin teema, jonka mukaan leirien sisältö on suunniteltu.

Perheleirit ovat perheille tarkoitettuja leirejä. Perheleirejä järjestetään vuosittain kaksi: yksi syksyllä ja yksi keväällä. Näiden lisäksi myös perheille suunnattuja kaikenikäisten leirejä ovat pääsiäisleiri ja heinäkuussa järjestettävä praasniekkaleiri.

 

Esikoulupäivät

Esikouluikäisille järjestetään kolme esikoulukerhopäivää lukuvuoden aikana. Yhden kerhon pituus on 3h, johon sisältyy evästauko. Esikoululaiset opiskelevat ortodoksisuuteen kuuluvia perusasioita, osallistuvat rukouspalvelukseen, opettelevat yksinkertaista kirkkolaulua, tekevät erilaisia tehtäviä ja tutustuvat pappiin, kanttoriin ja toisiinsa.

Esikoulukerhoja järjestetään Helsingin keskustassa, Tapiolassa Espoossa, Tikkurilassa Vantaalla ja mahdollisesti vielä muuallakin, jos alueella on riittävästi esikoululaisia kerhon järjestämiseksi. Esikoululaiset saavat henkilökohtaisen kutsun kerhoihin. Esikoulukerhoon tulee ilmoittautua etukäteen. Kutsussa on ilmoittautumisohjeet.

Esikoululaisille vuoden 2022 syksyllä lähetetyn kutsun voi katsoa tästä (pdf)
Linkki esikoulun ilmoittautumiseen


Koko perheen tapahtumat:

Perheet kirkossa- päivät

Perheille järjestetään sisällöllisiä kirkkopäiviä eri kirkoissa. Perheet osallistuvat jumalanpalvelukseen, käsittelevät papin, kanttorin ja kasvatuksen ohjaajien kanssa jotain sisällöllistä aihetta ja tekevät lastensa kanssa aiheeseen liittyviä tehtäviä, askarteluja sekä pelejä. Perheet kirkossa -päiviin kuuluu lounas ja päiväkahvit.

Perheet kirkossa päivät Porvoon kirkolla:

Liturgian jälkeen  yhteistä keskustelua yhdessä alueen papin isä Kimmo Kallisen kanssa. Perheet kirkossa tapahtumissa myös askarrellaan, leikitään, leivotaan ja ollaan yhdessä. Mukana myös kerhonohjaajia.


 

Kirkkovuoden suuret lapsille suunnatut juhlat:

Nikolaos-juhla ja Lasten pääsiäinen

Perheille suunnattuja vakiintuneita tapahtumia Helsingin keskustan seurakuntasalilla järjestetään vuoden aikana kaksi: Nikolaos-juhla 6.12. ja Lasten pääsiäinen toisena pääsiäispäivänä.

Juhlat alkavat liturgialla, jonka jälkeen seurakuntasalilla on tarjolla lounas sekä yhteistä ohjelmaa koko perheelle.

Aiempina vuosina juhlissa on ollut muun muassa esityksiä, askartelua, erilaisia pelejä ja muita koko juhlaväkeä osallistavaa toimintaa!

Nikolaos-juhlan ja Lasten pääsiäisen lisäksi järjestetään koko perheelle suunnattuja pienempiä tapahtumia kuten kasvatustoimen avoimet ovet ja laskiaistapahtuma.

Tervetuloa tutustumaan lapsille ja perheille suunnattuun toimintaan!  


Muskarivideot verkossa

Alta löydät muun muassa linkit muskarivideoihin, joita on tulossa myös lisää. Muskarivideot on tehty yhteistyössä ONL ry:n kanssa.

Ortodoksisten Nuorten Liitto ry. / muskarilauluja ja leikkejä: https://www.youtube.com/channel/UC_slLmy_qVtbwaZPx3OPNrw

Ortoboxi / pelejä, askartelua ym.

Kahden uskonnonopettajan ylläpitämä sivusto, joka sisältää verkossa pelattavia pelejä ja tulostettavaa puuhastelua. Sivustolta löytyy myös askarteluohjeita ja vinkkejä niin juhlaan kuin arkeen: http://uusi.ortoboxi.fi/

 

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Lapset ja perheet

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

December 2023

iCal Feed