Seurakunnan kasvatustoimi järjestää lapsille ja perheille monenlaista ortodoksista identiteettiä ja kristillistä kasvatusta tukevaa yhteisöllistä toimintaa.

Lapsi- ja perhetyön perustoimintoihin kuuluvat kerhot, leirit ja tapahtumat. Toimintaan ovat tervetulleita lapset äitien, isien, mummien, vaarien, kummien tai muiden läheisten kanssa.

Lastenkerhot on suunnattu 3–10-vuotiaille. Lastenkerhoja toimii seurakunnan eri alueilla. Kerhotoimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden, eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Lastenkerhoja järjestetään niin arkena kuin viikonloppuisin. Lapsille on tarjolla myös kuorotoimintaa.

Lisäksi seurakunta järjestää vuoden aikana useita lastenleirejä, pääosin kesäaikana. Kaunisniemen leirikeskuksessa järjestettävät leirit on suunnattu 7–14-vuotiaille lapsille. Leirit ovat maksullisia, mutta niihin on mahdollisuus anoa vapaapaikkoja.

Perhekerhoja järjestetään viikoittain Helsingin Kruununhaassa ja Espoon Tapiolassa. Kerhojen aluksi on perhemuskari, jonka jälkeen tarjolla on yhteinen lounas. Kerhojen ohjelmaan kuuluu kiinteästi kirkkovuoden kulkua seuraava rukouspalvelus.

Seurakunnan Lopella sijaitsevassa Kaunisniemen leirikeskuksessa järjestettävät perheleirit kokoavat yhteen perheitä neljä kertaa vuodessa. Lisäksi perheille suunnattuja vuosittaisia tapahtumia ovat toisena pääsiäispäivänä järjestettävä lasten pääsiäinen sekä Nikolaos-juhla 6. joulukuuta.

Kaikki kerhot ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Eskarien päiväleirit

Seurakunta järjestää esiopetusvuoden aikana kaksi eskarilaisille ja muille kuusivuotiaille lapsille tarkoitettua päiväleiriä. Päiväleireistä ensimmäinen järjestetään syyslukukaudella ja toinen kevätlukukaudella.

Päiväleirit järjestetään seurakunnan jokaisella alueella (Itäinen, Läntinen ja Helsinki). Lukukauden päiväleirit ovat samansisältöisiä ja niistä valita itselle sopivimman. Leiripäivä kestää 10–15 ja päivä sisältää lounaan ja välipalan.

Päiväleirin aikana on luvassa monenlaista mukavaa tekemistä, esimerkiksi kirkon ja papin esittely, rukouspalvelus, askartelua ja tutustumista toisiin eskarilaisiin.

Ilmoittautuminen päiväleireille aukeaa aina keväällä ja syksyllä.

Lapsikuoro

Seurakunnan lapsikuoro kokoontuu torstaina kasvatustoimen kerhotiloissa (Unioninkatu 39 A, 2. krs.) klo 17–18, jonka jälkeen on mahdollista jäädä lastenkerhoon klo 19 saakka.

Lapsikuoro on suunnattu kaikille 5–14-vuotiaille lapsille. Kuoron normaaliin toimintaan kuuluu liturgisten ja maallisten laulujen laulaminen, laululeikit ja välillä vain hauskanpito esimerkiksi elokuvan tai huvipuiston merkeissä. Aloita kuoroharrastus hauskalla ja rennolla otteella.

Lisätietoja: nuorisokanttori Joakim Pietarinen, joakim.pietarinen@ort.fi, 044 331 1995

Lastenleirit

Seurakunnan lastenleirit on suunnattu 7–14-vuotiaille lapsille. Leirillä vietetään aikaa yhdessä muiden ortodoksien kanssa, tutustuen kirkkoon erilaisten toimintojen kautta (leikit, laulut, askartelut ja jumalanpalvelukset). Leirin tavoitteena on vahvistaa lapsien ortodoksista identiteettiä ja tukea perheitä kodin uskontokasvatuksessa. Leireillä on myös aina teema, joka vaihtelee leirikohtaisesti.

Lasten pääsiäinen

Perinteinen lasten pääsiäistapahtuma järjestetään vuosittain toisena pääsiäispäivänä Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha). Ennen seurakuntasalin juhlaa Uspenskin katedraalissa toimitetaan toisen pääsiäispäivän liturgia, jossa huomioidaan erityisesti lapsia. Liturgian jälkeen siirrytään yhdessä ristisaatossa seurakuntasalin pääsiäisjuhlaan, jossa on monipuolista ohjelmaa lapsille.

Nikolaos-juhla

Lapsille ja perheille suunnattu perinteinen Nikolaos-juhla järjestetään vuosittain seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) 6. joulukuuta. Ennen seurakuntasalin juhlaa Uspenskin katedraalissa toimitetaan liturgia, jonka jälkeen siirrytään yhdessä ristisaatossa seurakuntasalin juhlaan.

Perhemuskari

Seurakunta järjestää perheille säännöllistä musiikkileikkikoulua, joka on suunnattu lapsille kuuteen ikävuoteen saakka. Perhemuskariin voi tulla äidin, isän, kummin, mummin, ukin tai vaikka koko perheen kanssa. Muskarissa tutustutaan uusiin ja ennestään tuttuihin lauluihin ja laululeikkeihin. Ohjelma jatkuu yhteisen ruokailun ja pienen rukouspalveluksen merkeissä. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Tapahtuma- ja toimintakalenteri:
Lapset ja perheet

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

August 2019

iCal Feed