13.6.2019

Seurakunnanneuvosto kokoontui torstaina 6. kesäkuuta kevätkauden viimeiseen kokoukseensa.

Neuvottelut seurakuntaliitoksista halutaan aloittaa

Kirkollishallitus valmistelee Hämeenlinnan ja Lahden seurakuntien yhdistämistä Helsinkiin. Hämeenlinnan ja Lahden seurakunnat ovat toivoneet neuvottelujen aloittamisesti pikaisesti. Asialle on myös arkkipiispan siunaus.

Neuvoston kokouksessa käsiteltiin kirkollishallitukselta tullutta lausuntopyyntöä liittyen seurakuntauudistuksiin.

Neuvosto päätti, että lausuntoon laitetaan lisäys, että on nopeasti selvitettävä olisiko mahdollista yhdistää Lahden ja Hämeenlinnan seurakunnat Helsingin seurakuntaan jo vuoteen 2020 mennessä. Esitys lausunnosta lähetetään tällä täydennyksellä valtuustoon hyväksyttäväksi. Helsingin seurakunnanvaltuusto antaa lausuntonsa 18. kesäkuuta.

Uusia työntekijöitä seurakuntaan

Neuvosto päätti kokouksessaan 25. huhtikuuta myöntää Myllypuron kappelin vahtimestarin 60% tehtävän avattavaksi ja haettavaksi. Neuvosto päätti valita tehtävään Toni Honkakummun.

Seurakuntaan haettiin myös tiedottajaa opintovapaan sijaisuuteen. Tehtävään valittiin FM toimittaja Susanna Somppi.

Kokouksen pöytäkirjaan pääset tästä


Seurakunnanvaltuusto asettaa toimikaudekseen toimeenpanovallan käyttäjäksi seurakunnanneuvoston, joka kokoontuu syys- ja kevätkaudella noin kerran kuussa. Seurakunnanneuvoston itseoikeutettuja jäseniä ovat kirkkoherra ja Uspenskin katedraalin isännöitsijä. Tutustu tarkemmin seurakunnan päätöksentekoon ja hallintoon.

Kategoriat Ajankohtaista