Kuva: Miro Järnefelt

Seurakunnan alueen praasniekat tarjoavat perinteisesti mahdollisuuden tutustua laajan seurakunnan eri alueisiin ja yhteisöihin, sillä pyhäkön nimikkojuhla on myös koko seurakunnan yhteinen juhla.

Temppelijuhla alkaa yleensä juhlapäivän aattona toimitettavalla ehtoopalveluksella tai vigilialla. Joidenkin praasniekkojen yhteydessä toimitetaan myös vainajien muistopalvelus hautausmaalla.

Varsinaiselle juhlapäivälle on ominaista liturgian yhteydessä toimitettava kiitosrukouspalvelus –, jossa muistetaan kirkon rakentajia, työntekijöitä ja seurakuntalaisia – sekä ristisaatto ja vedenpyhitys. Palveluksen jälkeen järjestetään perinteisesti yhteinen juhla.

 

Syksyn ja talven 2022 praasniekat: 

17.9. Hoiva ja palvelukoti Helenan kirkon temppelijuhla, Pyhien lapsimarttyyrien Pistiksen, Elpiksen, Agapen ja heidän äitinsä Sofian muistopäivä, Venäläinen Hyväntekeväisyysyhdistys Suomessa (VHYS) 150-vuotisjuhla

1.10. Pokrovan kirkon temppelijuhla Kirkkonummella, Jumalansynnyttäjän suojelus, pokrova

22.10. Järvenpään kirkon temppelijuhla,  Jumalansynnyttäjän Kazanin ikonin juhlapäivä

23.10. Kotikirkon temppelijuhla, apostoli Jaakobin, Herran veljen, muistopäivä, Jaakobin liturgia, Kotikirkko viettä vuosittain kaksi praasniekkaa, sillä pyhäkkö on pyhitetty pyhälle apostoli Jaakobille ja suurmarttyyri Katariinalle (juhla 25.11.)

23.10. Kaunisniemen leirikeskuksen kirkon temppelijuhla, apostoli Jaakobin, Herran veljen muistopäivä

5.11. Hyvinkään kirkon temppelijuhla, Karjalan valistajien juhla

5.11. Lohjan kirkon temppelijuhla, Karjalan valistajien juhla

9.11. Klaukkalan kirkon temppelijuhla, pyhän Nektarios Eginalaisen muistopäivä

25.11. Kotikirkon temppelijuhla, suurmarttyyri Katariinan muistopäivänä

9.12. Kaunisniemen leirikeskuksella ns. Talvi-Anna, jolloin kirkko muistaa Herran äidinäidin, pyhän Annan hedelmöittymistä

27.12. Stefanoskodin kappelin praasniekka, pyhän marttyyri Stefanoksen muistopäivä