Tilaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan uutiskirje, niin saat sähköpostiisi viimeisimmät seurakunnan kuulumiset sekä tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja jumalanpalveluksista.

 

Kirkkoherran tervehdys uutiskirjeen tilaajille

Uutiskirje on yksi keino saada tietoa seurakuntamme monipuolisesta toiminnasta. Koteihin jaettava valtakunnallinen ortodoksinen lehti Aamun Koitto ei ilmesty kovin usein, eikä aina tule ehkä katsottua seurakunnan sosiaalisen median kanavia tai seurakuntamme internetsivuja. Uutiskirjeen avulla muodostuu yksi uusi linkki seurakunnan ja seurakuntalaisen tai seurakunnastamme kiinnostuneen välille.

Seurakunnassamme on yli 22 000 jäsentä. Jokainen meistä on tärkeä. Siksietsimme tapoja matalan kynnyksen kohtaamisiin. Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, kerhot, leirit ja muut toimintamuodot ovat vakiintuneita tapoja olla mukana. Vapaaehtoistoiminnassa on monia tekemässä tärkeää työtä. Kiitos heistä jokaiselle.

Omassa työssäni kirkkoherrana minulla on ilo nähdä paljon sitoutumista niin työtekijöissä kuin seurakuntalaisissakin. Pyrimme käyttämään rajallisia resurssejamme mahdollisimman hyvin. Ja jokainen voi osallistua. Tarvitaan aina myös enemmän rukousta. Siinä me kaikki voimme auttaa.

Seurakunta toimii Kristuksen Kirkon paikallisena toimijana. Hiippakunnan piispan johdolla tehdään työtä paikallisella tasolla, jotta ilosanoma ylösnousseesta Kristuksesta tavoittaisi mahdollisimman monet. Kunnioitamalla perinnettämme ja kirkon rakennetta ja pitämällä kiinni traditiostamme luomme turvallisuutta ja pohjaa, josta on hyvä ponnistaa.

”Kristitty ilman kirkkoa on kuin kala ilman vettä: ilman kirkkoa hän ei voi elää todellista elämä. Kirkko on hänen voimansa.” (Pyhä Johannes Kronstadtilainen)

Olkoon Kirkko voimanamme ja rukous todellisena rauhan aseenamme. Nytkin jokaisessa jumalanpalveluksessa rukoilemme rauhaa ja Ukrainan sodassa kärsivien puolesta.

Toivotan jokaiselle siunauksellista kesää.

Markku Salminen

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra

 

Aiemmin julkaistut uutiskirjeet

Heinäkuun uutiskirje, julkaistu 6.7.2023