Tietoa seurakunnasta

Helsingin ortodoksinen seurakunta on suurin Suomen ortodoksisista seurakunnista.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on suurin Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnista. Vuoden 2020 lopussa Suomen ortodoksiseen kirkkoon kuului 58 311 jäsentä, kun taas vuoden 2019 lopussa heitä oli 58 899.

Helsingin hiippakunnan seitsemään seurakuntaan kuului yhteensä 29 935 jäsentä. Kirkon väestöstä noin kolmasosa on kirjoilla suurimmassa seurakunnassa Helsingissä, johon kuului vuoden 2020 päättyessä 19 514 jäsentä, kun heitä oli vuoden 2019 lopussa 19 691.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on monimuotoinen niin toiminnallisesti, kielellisesti kuin alueellisestikin. Vuoden 2021 alusta Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden seurakunnat yhdistyivät virallisesti. Seurakunnan pääkirkkona toimii Uspenskin katedraali, joka on myös Suomen ortodoksisen kirkon pääkirkko. Yhdistyneeseen Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan kuuluu 22 666 jäsentä.

Seurakunta on osa Suomen ortodoksisen kirkon Helsingin hiippakuntaa. Kirkkomme kuuluu autonomisena arkkipiispakuntana Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin alaisuuteen.

Päätöksenteko ja hallinto

Helsingin ortodoksinen seurakunta on osa Suomen ortodoksisen kirkon Helsingin hiippakuntaa. Näiltä sivuilta löydät tietoa seurakunnan päätöksenteosta ja hallinnosta.

Lue lisää

Historia

Seurakunnan historia alkaa Pyhän Kolminaisuuden kirkon vihkipäivästä.

Lue lisää

Seurakuntatyö

Seurakuntatyö käsittää seurakunnan koko laajan alueen aina Hangosta Järvenpäähän ja Porvooseen saakka.

Lue lisää

Diakonia

Apua ja tukea arjessa.

Lue lisää

Kasvatus

Seurakunnan kasvatustoimi palvelee kaikki ikäryhmiä koko seurakunnan alueella.

Lue lisää

Seurakunnan organisaatio

Lue lisää