Tietoa seurakunnasta

Helsingin ortodoksinen seurakunta on suurin Suomen ortodoksisista seurakunnista.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on suurin Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnista. Vuoden 2019 lopussa Suomen ortodoksiseen kirkkoon kuului 58 899 jäsentä, kun taas vuoden 2018 lopussa heitä oli 59 560.

Helsingin hiippakunnan kahdeksaan seurakuntaan kuului yhteensä 33 373 jäsentä. Vastaava luku oli edellisen vuoden lopussa 33 685. Kirkon väestöstä noin kolmasosa on kirjoilla suurimmassa seurakunnassa Helsingissä, johon kuului vuoden päättyessä 19 691 jäsentä, kun heitä oli vuoden 2018 lopussa 19 839.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on monimuotoinen niin toiminnallisesti, kielellisesti kuin alueellisestikin. Vuoden 2021 alusta Helsingin, Hämeenlinnan ja Lahden seurakunnat yhdistyvät virallisesti. Seurakunnan pääkirkkona toimii Uspenskin katedraali, joka on myös Suomen ortodoksisen kirkon pääkirkko.

Seurakunta on osa Suomen ortodoksisen kirkon Helsingin hiippakuntaa. Kirkkomme kuuluu autonomisena arkkipiispakuntana Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin alaisuuteen.

Päätöksenteko ja hallinto

Helsingin ortodoksinen seurakunta on osa Suomen ortodoksisen kirkon Helsingin hiippakuntaa. Näiltä sivuilta löydät tietoa seurakunnan päätöksenteosta ja hallinnosta.

Lue lisää

Historia

Seurakunnan historia alkaa Pyhän Kolminaisuuden kirkon vihkipäivästä.

Lue lisää

Seurakuntatyö

Seurakuntatyö käsittää seurakunnan koko laajan alueen aina Hangosta Järvenpäähän ja Porvooseen saakka.

Lue lisää

Diakonia

Apua ja tukea arjessa.

Lue lisää

Kasvatus

Seurakunnan kasvatustoimi palvelee kaikki ikäryhmiä koko seurakunnan alueella.

Lue lisää

Seurakunnan organisaatio

Lue lisää