Seurakunnan nuorille järjestetään vuoden ympäri leirejä, tapahtumia, koulutuksia ja kerhoja, jotka kokoavat yhteen nuoria ympäri seurakuntaa. Nuorisotyön tarkoitus on vahvistaa ortodoksista identiteettiä, auttaa kasvamaan aikuisuuteen sekä löytämään oma paikkansa kirkossa. Seurakunnan työntekijät kulkevat rinnalla, auttavat ja tukevat nuoria tällä matkalla. Tärkeä osa nuorisotyötä on sen jatkuvuus ja niinpä seurakunta järjestää kerhonohjaajien ja leirinohjaajien koulutusta. Näin nuoret pääsevät itse tekemään töitä toisten nuorten kanssa.

Kristinoppikoulu

Kristinoppikoulu eli kripari on osa kirkon kasteopetusta ja on tarkoitettu käytäväksi sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Suosituin tapa käydä kripari on seurakunnan kesäaikaan järjestämä kristinoppileiri.

Kriparilla tutustutaan oman uskon perusasioihin, ortodoksiseen elämäntapaan, leikitään, lauletaan ja saadaan elinikäisiä ystäviä. Kriparilla saa turvallisessa ympäristössä muiden nuorten ja työntekijöiden kanssa pohtia elämänarvoja, uskoa, eettisiä kysymyksiä ja etsiä omaa paikkaansa.

Kristinoppileirillä  korostuu, oppituntien lisäksi, oppiminen yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta. Tavallinen leiripäivä sisältää jumalanpalveluksia, oppitunteja, ryhmätoimintoja, leikkejä, ruokailuja, illanviettoa ja muuta yhdessäoloa.

Leirimuotoiseen kripariin kuuluu yksi ennakkotapaaminen ennen leiriä. Leiri kestää kahdeksan päivää ja yhdeksäntenä päivänä on juhlava liturgia sekä päätöstilaisuus.

Kripari on tärkeä osa kodin uskontokasvatusta. Nuorelle on merkittävää huomata, että omaan kirkkoon kuuluu paljon muitakin nuoria.  Kriparilla vahvistuu oma ortodoksinen identiteetti sekä kasvetaan kohti tiedostavaa ja osallistuvaa kirkon jäsenyyttä.

Ilmoittautuminen kesän kristinoppileireihin avautuu aina syksyllä seurakunnan verkkosivuilla.

Nuorten piiri – Nupi

Nuorten piiri eli Nupi on avoin kohtaamispaikka. Nupiin voit tulla tutustumaan uusiin ihmisiin, tapaamaan vanhoja kavereita, pelailemaan, osallistumaan alusta loppuun tai vain käväistä moikkaamassa. Nupissa on tarjolla teemailtoja, ohjelmaa, kahvia ja pullaa sekä kirkollista toimintaa.

Nupi-isännän lisäksi paikalla on useimmiten myös seurakunnan nuorisotyöstä vastaava kasvatustyöntekijä ja pappi.

Nuorisopiiri alkaa tiistaisiin Kotikirkossa (Liisankatu 29 A, 4. krs) klo 17 alkaen toimitettavalla ehtoopalveluksella, jonka jälkeen toiminta jatkuu kerhohuoneella (Unioninkatu 39 A 2) klo 20 saakka.

Nuorisokuoro

Seurakunnan Pyhän Andreaan nuorisokuoro on 15 vuotta täyttäneille suunnattu kuoro, joka toimii aktiivisesti musiikin, erilaisten tapahtumien ja hauskanpidon merkeissä. Kuoron jäseniltä toivotaan musiikillista taustaa, mutta toimintaan voi osallistua myös jos oppimishaluja löytyy. Kuoro kerää toimintaansa ja kuoromatkoja varten varoja pitämällä kirkkokahveja ja järjestämällä konsertteja. Tulee mukaan korkeatasoisen kuoron toimintaan.

Nummelan nuoret – Nunu

Nummelan nuoret on paikallisista nuorista koostuva ryhmä, joka toimii aktiivisesti seurakunnan alueella toimivalla Nummelan rukoushuoneella.

Tule viettämään iltaa ortodoksinuorten kanssa hyvän ruuan, keskustelun ja vaihtuvien teemojen parissa.

Ryhmä kokoontuu rukoushuoneella (Naaranpajuntie 7) noin kerran kuukaudessa maanantaisin klo 17–20. Toiminta jatkuu syyskuussa 2017.

Lisätietoja nuorten toiminnasta:

Nuorisokanttori Joakim Pietarinen, joakim.pietarinen@ort.fi, 044 331 1995
Kasvastustyöntekijä Jaso Pössi, jaso.possi@ort.fi, 040 825 8230

Tapahtuma ja toimintakalenteri
Nuoret

Valitse alue Valitse kohderyhmä Valitse tapahtumamuoto

January 2020

iCal Feed