Seurakunnan diakoniatoimi järjestää osallistumista ja hyvinvointia edistävää toimintaa kuten kerhoja, retkiä, leirejä, diakoniaruokailua, merkkipäiväjuhlia ja hiljaisuuden retriittejä.

Diakoniaruokailu

Yhteinen ruokailu järjestetään joka tiistai Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) klo 12:00–13:00. Sisään pääsee klo 12:30 asti. Ateria maksaa yhden euron. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, sarianne.karulinna@ort.fi, puh. 0400 531 308

Hyväntuulen kahvila

Torstaisin klo 12.00-14.00 Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39). Tarjolla kahvia/teetä, pientä purtavaa sekä hyvää seuraa. Kahviraha 1 euro. Tiedustelut: kari.hartikka@ort.fi, puh. 040 703 4616

Kahvitreffit

Maksuttomilla kahvitreffeillä voit tavata diakoniatyöntekijän ja muita seurakuntalaisia kahvi- tai teekupposen äärellä. Kahvitreffejä järjestetään eri puolilla seurakuntaa ja niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa. Voit tiedustella kahvitreffeistä oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

Sofia-kerho

Sofia-kerho on suunnattu seurakuntamme alueella asuville kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen. Kokoonnumme pääsääntöisesti syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen kappelissa Myllypurossa (Jauhokuja 3 B 2, 00920 Helsinki). Kerhossa pyrimme pitämään rukouspalveluksen, sillä kerholaiset pääsevät harvemmin jumalanpalveluksiin. Palveluksen jälkeen kokoonnumme vapaaehtoisten valmistamaan yhteiseen kahvipöytään, jonka jälkeen seuraa askartelua, yhteislaulua, keskustelua tai papin puheenvuoro kirkkovuoteen liittyvistä aiheista. 

Sofia-kerho kokoontuu kahdesti vuodessa yhteiseen liturgiaan Myllypuron kappeliin tai johonkin lähialueen kirkkoon, johon on esteetön kulku. Kaikki ovat tervetulleita liturgiaan, tutustumaan kerholaisiimme ja osallistumaan yhteisille kirkkokahveille tai lounaalle. Jos kerhoon osallistuva tarvitsee saattajan tai hoitotahon, omaisten on huolehdittava siitä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: diakoniatyöntekijä anneli.tamme@ort.fi, p. 0409231098 tai kari.hartikka@ort.fi, puh. 040 703 4616, .

Toimintatorstai

Toimintatorstai kokoontuu Hämeenlinnan seurakuntakodilla parittomien viikkojen torstai-iltapäivissä klo 13-15. Kerhossa toteutetaan yhdessä suunniteltua ohjelmaa. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja diakoniatyöntekijä Katri Heporauta, katri.heporauta@ort.fi tai puh 0400 304 361.

Riihimäen diakoniapäivät

Kerran kuukaudessa Riihimäen Mineassa kokoontuu aamupäivisin klo 10-13 kässäklubi. Kässäklubissa tehdään kaikenlaisia käsitöitä kerholaisten mieltymysten mukaisesti.

Samanpäivän iltapäivässä klo 14-16 kahvipannu kuumenee ja Mineassa on avoimet ovet tulla tutustumaan paikkaan ja ihmisiin . Tervetuloa lämpimästi ! Lisätietoja diakoniatyöntekijä Katri Heporauta, katri.heporauta@ort.fi tai puh 0400 304 361.

Merkkipäiväjuhlat 

Seurakunta kutsuu kaikki kuluvana vuonna 65, 70, 75, 80, 85, 90 vuotta täyttävät ja kaikki yli 90-vuotiaat syntymäpäiväjuhlaan Helsingin seurakuntasalille. Merkkipäivää viettävät saavat henkilökohtaisen kutsun juhlaan. Juhlia järjestetään neljä kertaa vuodessa, keväällä kaksi ja syyspuolella kaksi. Diakoniatoimen järjestämän syntymäpäiväjuhlan ohjelma koostuu yhteisestä rukouspalveluksesta, musiikkiesityksistä sekä kakkukahveista.

Hiljaisuuden retriitti

Seurakunta järjestää hiljaisuuden retriitin kaksi kertaa vuodessa aina suuren paaston ja joulupaaston aikaan Lopella Kaunisniemen leirikeskuksessa. Se on torstaista sunnuntaihin kestävä vetäytyminen hiljaisuuteen, pois arjen rutiineista ja kiireistä. Retriitin päiväohjelma koostuu jumalanpalveluksista ja yhteisistä aterioista. Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, sarianne.karulinna@ort.fi, p. 0400 531 308

 

Kaikki syys- ja kevätkausien toiminta on merkitty seurakunnan tapahtumakalenteriin. Tutustu tapahtuma- ja toimintakalenterin tarjontaan.


Rekisteriselosteet

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteri (pdf)

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatoimen leiri-, retki-, tapahtuma- ja kerhotoiminta (pdf)