Seurakunnan diakoniatoimi järjestää säännöllisesti myös osallistumista ja hyvinvointia edistävää toimintaa kuten kerhoja, retkiä, leirejä, diakoniaruokailua, merkkipäiväjuhlia, veteraanijuhlia ja hiljaisuuden retriittejä.

Diakoniaruokailu
Pienituloisille suunnattu yhteisruokailu järjestetään joka tiistai Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) klo 12:00–13:00. Sisään pääsee klo 12:30 asti. Ateria maksaa yhden euron. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Sarianne Karulinna, sarianne.karulinna@ort.fi, puh. 0400 531 308

Horse
Ompeluseura HORSE kokoontuu parittomien viikkojen torstai-iltoina diakoniatoimen kerhotiloissa (Unioninkatu 39, sisäpiha). Halutessasi voit aloittaa illan Kotikirkossa (Liisankatu 29 A, 4. krs) klo 17:00 alkaen toimitettavalla ehtoopalveluksella, jonka jälkeen siirrymme kerhotiloihin noin klo 17:30. Horsessa voit tehdä erilaisia käsitöitä tai vain oleskella nauttien hyvästä seurasta. Maksuttomaan toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Elina Pale, elina.pale@ort.fi, puh. 040 723 7632

Hiljaisuuden retriitti
Seurakunta järjestää hiljaisuuden retriitin kaksi kertaa vuodessa aina suuren paaston ja joulupaaston aikaan Lopella Kaunisniemen leirikeskuksessa. Se on torstaista sunnuntaihin kestävä vetäytyminen hiljaisuuteen, pois arjen rutiineista ja kiireistä. Retriitin päiväohjelma koostuu jumalanpalveluksista ja yhteisistä aterioista.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Kari Hartikka, kari.hartikka@ort.fi, p. 040 703 4616

Kahvitreffit
Kahvitreffit ovat yksi Maria Pariisilaisen piirin toimintamuodoista. Tapaamme  Espoonlahden ja Espoontorin kahviloissa. Tule juttelemaan kanssamme, vaihtamaan kuulumisia tai piipahtamaan ohikulkumatkallasi. Samalla voit nauttia seurassamme kupin kahvia tai teetä kahvileivän kera. Kahvitreffit on maksuton sekä kaikille avoin. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Kahvilassa meidät tunnistaa pöydällä olevasta ruskeasta puurististä.

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, taisia.pohjola@ort.fi, puh. 040 583 2915

Merkkipäiväjuhlat 
Seurakunta kutsuu kaikki kuluvana vuonna 65, 70, 75, 80, 85, 90 vuotta täyttävät ja kaikki yli 90-vuotiaat syntymäpäiväjuhlaan Helsingin seurakuntasalille. Merkkipäivää viettävät saavat henkilökohtaisen kutsun juhlaan. Juhlia järjestetään neljä kertaa vuodessa, keväällä kaksi ja syyspuolella kaksi. Diakoniatoimen järjestämän syntymäpäiväjuhlan ohjelma koostuu yhteisestä rukouspalveluksesta, musiikkiesityksistä sekä kakkukahveista.

Oloneulos  
Oloneulos on diakonian uusi, kaikille avoin kohtaamispaikka. Kokoonnumme diakoniatoimen kerhotiloissa (Unioninkatu 39, sisäpiha) parillisten viikkojen tiistaisin heti diakoniaruokailun jälkeen klo 12:30–14:00. Paikalle voit saapua yksin tai yhdessä. Oloneuloksessa pääset jatkamaan syntyneitä keskusteluja, viettämään aikaa kanssamme, lukemaan lehtiä ja osallistumaan toimintaamme neulomisen tai virkkaamisen merkeissä. Voit ottaa mukaasi omat langat, puikot ja virkkuukoukut. Halutessasi voit valita välineet myös pienestä ”käsityökirjastostamme”. Maksuttomaan toimintaan ei tarvitse ilmoittautua – tule mukaan sellaisena kuin olet!

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Elina Pale, elina.pale@ort.fi, puh. 040 723 7632

Seniorikerho 
Seniorikerho kokoontuu Helsingin seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) parillisten viikkojen torstai-päivinä kello 12:00–14:00.  Kerhossa on tarjolla luentoja, esityksiä ja keskusteluja sekä kahden euron lounas. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tervetuloa!

Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Kari Hartikka, kari.hartikka@ort.fi, puh. 040 703 4616

Sofia-kerho 
Sofia-kerho on suunnattu seurakuntamme alueella asuville kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen. Kokoonnumme pääsääntöisesti syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen kappelissa Myllypurossa (Jauhokuja 3 B 2, 00920 Helsinki). Kerhossa pyrimme pitämään rukouspalveluksen, sillä kerholaiset pääsevät harvemmin jumalanpalveluksiin. Palveluksen jälkeen kokoonnumme vapaaehtoisten valmistamaan yhteiseen kahvipöytään, jonka jälkeen seuraa askartelua, yhteislaulua, keskustelua tai papin puheenvuoro kirkkovuoteen liittyvistä aiheista. 

Sofia-kerho kokoontuu kahdesti vuodessa yhteiseen liturgiaan Myllypuron kappeliin tai johonkin lähialueen kirkkoon, johon on esteetön kulku. Kaikki ovat tervetulleita liturgiaan, tutustumaan kerholaisiimme ja osallistumaan yhteisille kirkkokahveille tai lounaalle. Jos kerhoon osallistuva tarvitsee saattajan tai hoitotahon, omaisten on huolehdittava siitä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: diakoniatyöntekijä Taisia Pohjola, taisia.pohjola@ort.fi, puh. 040 583 2915

Kaikki syys- ja kevätkausien toiminta on merkitty seurakunnan tapahtumakalenteriin. Tutustu tapahtuma- ja toimintakalenterin tarjontaan.


Rekisteriselosteet

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteri (pdf)

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatoimen leiri-, retki-, tapahtuma- ja kerhotoiminta (pdf)