Kuva: Dimitri Tolonen, Teksti: Vlada Wahlsten

9.11.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto kokoontuu toiseen sääntömääräiseen kokoukseen Helsingin seurakuntasalilla torstaina 9. marraskuuta kello 17:30.  Kokouksessa valtuusto päättää tulevan vuoden budjetista ja käytännössä linjaa talouden osalta kaikesta seurakunnan järjestämästä toiminnasta.

Hautamaksuihin esitetään korotusta

Neuvosto esittää valtuustolle viiden prosentin korotuksen hautojen hintoihin ja hoitomaksuihin. Sen sijaan veroprosenttiin ei esitetä tulevalle vuodelle korotuksia. Neuvosto esittää, että veroprosentti pidetään nykyisellä 1,8 % tasolla.

Luvassa keskustelua kiinteistöjen kustannuksista

Kokouksessa myös käsitellään seurakunnan toiminnan ja taloudensuunnitelma valtuusto hyväksyy seurakunnan toiminnan- ja taloudensuunnitelma vuosille 2024-2026. Kokouksessa on odotettavissa keskustelua Unioninkatu 39 ja Liisankatu 29 kiinteistöjen tulevaisuudesta ja kunnosta. Neuvosto on todennut, ettei kiinteistöjen vaatimiin pakollisiin investointeihin ole edellytyksiä ilman lainanottoa.

Valtuusto hyväksyy myös tulevan vuoden tekemisen suunnitelman.

Nykyisen valtuuston kausi jatkuu myös ensi vuoden puolella – valtuustovaalien uudesta ajankohdasta ei vielä päätöstä

Valtuuston lakisääteinen budjettikokous ei jää tämän vuoden eikä tämän valtuuston viimeiseksi. Valtuusto kokoontuu vielä  joulukuussa, torstaina 7.12. ja jatkaa toimintaansa myös ensi vuoden puolella. Seurakunnan valtuustovaalit ovat siirtyneet vuoteen 2024. (Huomioithan, että esityslistassa on kokouspäivämäärän osalta kirjoitusvirhe). Nykyinen valtuusto toimii vielä tulevana vuotena siihen saakka, kunnes uusi valtuusto valitaan.

Valtuuston kokoukset ovat avoimia tilaisuuksia ja niitä voi tulla seuraamaan paikan päälle.

Kokous pidetään seurakuntasalilla Helsingissä (Unioninkatu 39 A, sisäpiha). Katso sijainti kartalta

Valtuuston kokouksen esityslista

Korjattu 9.11.: Uutisessa luki aiemmin virheellisesti, että neuvosto esittää valtuustolle hautojen ja haudanhoidon hintoihin kolmen prosentin korotusta. Todellisuudessa hintoihin esitetään viiden prosentin korotusta. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset