Markku ja Anna Niemenlehto vetävät Mielen hyvinvointi -kurssia.

23.2.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnnan Toimitila Mineassa Riihimäellä järjestetään tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä mielen hyvinvointia käsittelevä kurssi 18. ja 25.3. Kahden lauantaipäivän aikana käydään lävitse hyvään mielenterveyteen liittyviä teemoja alustusten, keskustelujen ja harjoitteiden muodossa. Kurssi perustuu Mieli ry:n (ent. Suomen Mielenterveysseura) aineistoihin, jonka osallistujat saavat mukaansa.

”Mielen hyvinvoinnista voi huolehtia aivan kuten fyysisestä kunnostakin, tosin keinot ovat toisenlaisia”, kertovat kurssin kouluttajat Markku ja Anna Niemenlehto.

Kurssin teemoja ovat hyvä mielenterveys, tunnetaidot, elämän monet kriisit, ihmissuhteet ja vuorovaikutus sekä elämänhallinta.

”Tavoitteena on, että kurssin käytyään ymmärtäisi henkisen hyvinvoinnin merkityksen itselle ja läheisille sekä havaitsisi ja osaisi toimia oikein, kun asiassa alkaa ilmetä ongelmia”, Markku ja Anna selostavat.

Henkiseen hyvinvointiin kohdistuu monenlaisia uhkia, joista nykytilanteessa korostuvat erilaiset kriisit ja niiden tuomat taloudelliset huolet. Myös läheisen ihmisen sairastuminen tai parisuhteen rakoilu voivat aiheuttaa suuriakin vaikeuksia.

Markku kertoo kiinnostuneensa Mieli ry:n kursseista toimiessaan Helsingin ortodoksisen seurakunnan Auttavassa puhelimessa vapaaehtoisena kaikkiaan 15 vuotta. Tuolloin pohdittiin myös sitä, kuinka voitaisiin tukea pyhäkköyhteisöissä toimivia vapaaehtoisia, joten hän kouluttautui Annan kanssa kurssin ohjaajaksi.

”Olemme vetäneet kursseja myös työyhteisöille ja huomanneet, kuinka näiden asioiden käsittely hitsaa työntekijöitä yhteen ja antaa välineitä ongelmatilaanteiden käsittelyyn.”

Mielenterveyden ensiapu® 1 -kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja osallistua voi joko yksin tai puolison, kaverin tai työkaverin kanssa. Kurssin hinta on 40 euroa/ henkilö ja siihen kuuluu oppikirja, jonka saa omaksi. Kurssin järjestää Riihimäen Ortodoksiapiiri ry/ Minea.

Ilmoittautumiset kurssille 28.2. mennessä Markku Niemenlehdolle 0400 505 030 tai Anna Niemenlehdolle 045 114 1907 tai sähköpostilla atn@europort.fi

Katso myös kurssin videoesittely:

 

Teksti ja kuva sekä video: Mikko Junes

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset