Teatteriesityksestä vastasivat seurakuntamme nuoret. Kuva: Larissa Qvintus-Petsalo

24.4.2024

Lasten pääsiäiseen – perinteiseen koko perheen pääsiäistapahtumaan Helsingissä kirkkaana maanantaina (1.4.) osallistui tänä vuonna ennätyksellinen määrä lapsia ja perheitä: viitisensataa osanottajaa. Määrä on lähellä koronaviruspandemiaa edeltäneitä ennätysvuosia.

Tapahtuma on elpynyt ja myös kasvanut entisestään, sillä tänä vuonna lapsille oli myös tarjolla aiempaakin enemmän ohjelmaa ja erilaisia toimipisteitä:  lapset pääsivät kulkemaan ristisaatossa läpi keskustan, kuulemaan kirkonkellojensoittoa kirkontorniteknikko Supavit Nummelinin luotsaamana, katsomaan teatteriesitystä, kuulemaan musiikkiesityksiä, saamaan siunauksen, kurkistamaan tyhjään hautaan ja kohtaamaan enkelin, askartelemaan pääsiäiskortteja ja koristeita, tarpomaan pääsiäisradan läpi kalastusta, kasvomaalausta, valokuvauspistettä ja herkkuja unohtamatta. Seurakuntamme emäntä Marina Boubentchik vastasi yhdessä vapaaehtoisten kanssa juhlan pääsiäisateriasta.

Seurakuntaan on saapunut runsaasti myönteistä palautetta tapahtuman jälkeen:

”Oli ihanat juhlat, ristisaatto ja pääsiäisajan ensimmäiset palvelukset. Riemullista pääsiäiskautta, Kristus nousi kuolleista!”

Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille sekä juhlan järjestelyistä vastanneille kasvatuksen työntekijöille, kerho-ohjaajille, vapaaehtoisille sekä seurakuntasalin emännälle!

Lapsille jaettiin juhlassa vastuullisesti paikallisen konditorion valmistamia suklaamunia. Arkkipiispa Leo siunasi lapset, kasvarutuksen pappi Sergei Petsalo jakoi seurakunnan suklaiset lahjat.

Ohjelmassa oli runsaasti askartelua.

Kuvat: Larissa Qvintus-Petsalo, Vlada Wahlstén

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset