Uspenskin katedraalissa sijaitsee Suomen toiseksi suurin kirkonkello. Kuva: Vlada Wahlstén

14.4.2023

Kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin pitää kirkonkellokonsertin Uspenskin katedraalilla keskiviikkona 19.4. kello 13.

Kokonaisuus kestää noin 20-35 minuuttia.

Konsertti alkaa perinteisellä juhlasoitolla. Tätä seuraa monta erilaista kellonsoittotyyliä. Konsertissa on kelloraaleja, joissa kuulee kirkonkellojen dynamiikan todella selvästi. Konsertissa kuulee myös monta erilaista rytmikuviota.

Kirkonkellojen konsertti oli alun alkaen tarkoitus järjestää kirkkaalla viikolla, kun muutoinkin ortodoksisen perinteen mukaan kaikki halukkaat voivat päästä soittamaan kelloja.

Uspenskin katedraalissa on kaiken kaikkiaan 9 kelloa. Katedraalin suurin kello on myös Suomen toiseksi suurin kirkonkello. Supavit Nummelin on korjannut ja virittänyt Uspenskin katedraalin kelloja sekä rakentanut kellojen soittamista varten uuden soittopisteen.  Lue lisää katedraalin kellojen korjauksesta täältä.

 

Supavit Nummelin on käynyt kaikkien seurakuntamme pyhäkköjen kirkonkelloja läpi ja virittänyt sekä korjannut tai asentanut uusia kelloja tarpeen mukaan. Viimeisimpänä hän viritti ja asensi myös uusia kelloja Porvooseen Kristuksen kirkastumisen kirkkoon.

Supavit Nummelin on Suomen harvoja kirkonkelloteknikkoja ja tunnettu alan harrastaja. Kellot ovat hänelle sydämen asia. Nummelin keräilee, korjaa, huoltaa, tekee ja soittaa kelloja. Nummelin myös opettaa kirkonkellojen soittoa kirkonkellokoululla Lapinjärvellä.

 

Konsertti on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman Facebook-sivu