Ylienkeli Gabrielia kuvaava lasitaideteos koristaa Nummelan rukoushuoneen julkisivua pääoven vierellä. Teokset ovat tallinnalaisen taiteilija Dolores Hoffmannin käsialaa. Kuvat: Kimmo Taljavaara

12.3.2024

Nummelan Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian syntymän rukoushuoneen ikkunoihin on asennettu viimeiset puuttuneet lasitaidetyöt 9.-10.3.

Rukoushuoneen ulko-ovien oikealla puolella ikkunassa on nyt arkkienkeli Mikaelin kuva ja vasemmalla ikkunassa arkkienkeli Gabrielin kuva.

Ikoni-lasimaalaukset on suunnitellut tallinnalainen taiteilija Doloress Hoffmann.

Rukoushuoneelle on hankittu  kaikkiaan kahdeksan lasitaideteosta, joita on kutsuttu myös lasi-ikoneiksi. Ensimmäiset lasiteokset asennettiin paikoilleen vuoden 2022 elokuussa ja seuraavat loppusyksystä sekä pääsiäisenä 2023.

Lasimaalaukset on hankittu lahjoitusvaroin. Suurin osa lahjoittajista on yksityishenkilöitä. Pyhän Joakimin lasi-ikoniin on haettu ja saatu lahjoitus myös Helsingin Metropoliittakunnan säätiöltä. Lisäksi Venäläinen hyväntekeväisyysyhdistys Suomessa ry myönsi viime lokakuussa apurahan lasi-ikonien hankintaan Veljekset Ivan, Andrei ja Vladimir Kudrjavzewin rahastosta.

Rukoushuoneen jo aiemmin asennetut lasi-ikonit kuvaavat pyhää Johannes Valamolaista sekä pyhää Johannes Sonkajanrantalaista, Jeesuksen Kristuksen isovanhempia eli Jumalansynnyttäjä Neitsyt Marian vanhempia, pyhiä Joakimia ja Annaa sekä pyhää Maria Egyptiläistä ja pyhää suurmarttyyri Katariinaa.

Alueella toimii vahva paikallisyhteistö Vihdin-Nummelan Ortodoksit ry, joka on myös vastannut talkoiden järjestämisestä ja myös rakennuttanut rukoushuoneen.

Lasiteoksien asennuksesta vastasi rukoushuoneen isännöitsijä Jari Ananin.

 

Lasitaideteokset viimeistelivät Nummelan rukoushuoneen julkisivun ja enkelit tervehtivät kirkkoontulijaa heti ovella. Pääoven yläpuolella on Kristus käsittätehty ikoni.

 

Ylienkeli Mikaelia kuvaava lasiteos on ulko-ovien oikealla  puolella.

 

Nummelan rukoushuuoneen uutta lasitaidetta voi tulla ihastelemaan esimerkiksi pääsiäismyyjäisten aikaan 23.3.24 klo 10-12. Ovet aukeavat klo 10. Nummelan rukoushuoneella toimitetaan myös säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Katso myös: 

Pyhäkön esittelyvideo

Vihdin-Nummelan rukoushuoneen sivut

 

Lisää aiheesta sivuillamme: 

Vihdin-Nummelan rukoushuone valmistui pääsiäiseen ikkunoita myöten

Vihdin-Nummelan rukoushuoneen ikkunoita koristavat lahjoitusvaroin hankitut lasi-ikonit

Vihdin-Nummelan rukoushuone sai kaksi uutta lasi-ikonia

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset