Pääsiäisen kynnyksellä asennetut lasimaalaukset kuvaavat paikallisia pyhiämme. Vasemmalla pyhä Johannes Sonkajanrantalainen ja oikealla pyhä Johannes Valamolainen. Kuva: Jaana Helse

13.4.2023

Nummelan rukoushuone on nyt koristautunut ja valmistautunut viimeisiä ikkunoita myöten pääsiäisen juhlakauteen. Suurena torstaina 6. huhtikuuta Nummelan rukoushuoneeseen asennettiin kaksi viimeistä puuttuvaa ikoni-lasimaalausta.

Lasimaalaukset esittävät paikallisia pyhiämme, pyhää Johannes Valamolaista sekä pyhää Johannes Sonkajanrantalaista.  

Ikoni-lasimaalaukset on suunnitellut tallinnalainen taiteilija Doloress Hoffmann.

Rukoushuoneelle hankitaan kaiken kaikkiaan kahdeksan lasi-ikonia, joista kuusi on nyt valmiina ja asennettuina. Ensimmäiset lasiteokset saapuivat viime elokuun alussa.

Rukoushuoneen jo aiemmin asennetut lasi-ikonit kuvaavat Jeesuksen Kristuksen isovanhempia eli Jumalansynnyttäjä Neitsyt Marian vanhempia, pyhiä Joakimia ja Annaa sekä pyhää Maria Egyptiläistä ja pyhää suurmarttyyri Katariinaa.

Lasimaalaukset on hankittu lahjoituksista saaduilla varoilla. Suurin osa lahjoittajista on yksityishenkilöitä. Pyhän Joakimin lasi-ikoniin on haettu ja saatu lahjoitus myös Helsingin Metropoliittakunnan säätiöltä. Lisäksi Venäläinen hyväntekeväisyysyhdistys Suomessa ry myönsi viime lokakuussa apurahan lasi-ikonien hankintaan Veljekset Ivan,Andrei ja Vladimir Kudrjavzewin rahastosta.

Alueella toimii vahva paikallisyhteistö Vihdin-Nummelan Ortodoksit ry, joka on myös vastannut talkoiden järjestämisestä ja myös rakennuttanut rukoushuoneen.

Katso myös: 

Pyhäkön esittelyvideo

Vihdin-Nummelan rukoushuoneen sivut

 

Lisää aiheesta sivuillamme: 

Vihdin-Nummelan rukoushuoneen ikkunoita koristavat lahjoitusvaroin hankitut lasi-ikonit

Vihdin-Nummelan rukoushuone sai kaksi uutta lasi-ikonia

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset