Vaaleissa yli 16 vuotiaat seurakuntalaiset pääsevät valitsemaan seurakunnan valtuuston vuosille 2024-2027. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

4.9.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan vaalilautakunnan 16.8. kokouksessaan  tekemä päätös valtuustovaalien ajankohdasta ja äänestyspaikoista  ei ole enää voimassa, sillä kirkollishallitus on 20.9. päättänyt valtuustovaalien keskeyttämisestä seurakuntamme osalta. Valtuustovaalien uusi ajankohta sekä tämän myötä äänestysajat- ja -paikat julkistetaan heti, kun asiassa on tehty päätös. Kirkollishallitus on palauttanut valtuustovaalit takaisin neuvoston valmisteluun.

 

Päivitetty 21.9.2023: Lisätty tieto kirkollishallituksen päätöksestä vaalien keskeyttämisestä ja muokattu uutista tämän päätöksen mukaisesti. 

Korjattu 7.9.2023: Tekstissä luki aiemmin virheellisesti, että Myllypuron kappeli olisi pyhitetty Herman Alaskalaiselle. Myllypuron kappeli on kuitenkin pyhitetty Aleksanteri Syväriläiselle. Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko sijaitsee Espoon Tapiolassa.