Valtuuston kokouksesta puuttuivat erityisesti Helsingin alueen valtuutetut. Kuva: Vlada Wahlstén

27.10.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston kokous 27.10. ei saavuttanut päätösvaltaisuutta, ja se jouduttiin keskeyttämään. Kokouksessa oli läsnä 8 valtuutettua. Kokouksen päätösvaltaisuuteen vaaditaan, että paikalla on yli puolet 21 valtuutetusta.

Kokouksen teknisenä puheenjohtajana toiminut Arvo Kokkonen välittää kokouksen koolle kutsuneelle Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leolle tiedon kokouksen keskeytymisestä ja pyytää tätä määräämään kokoukselle uuden jatkoajan.

Kyseessä oli neljäs kerta, kun valtuusto kokoontuu saman asialistan äärelle Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon koollekutsumana. Myös kolme edellistä kokousta, 29.8., 7.9. ja 6.10. eivät ole olleet päätösvaltaisia.

Kokouksen asialistalla on Järvenpään alueen kanttorin sekä hautausmaan kirkon isännöitsijän valinnat sekä  Liisankatu 29-Unioninkatu 39 sekä Mannerheimintie 8 kiinteistöjen tulevaisuutta koskeva päätöksenteko. Kokouksen esityslistaan voi tutustua tästä.

Järvenpään alueen kanttorina on syyskuusta lähtien toiminut määräaikaisesti Maria Verikov, joka on myös ainut tehtävään asetettu ehdokas, kunnes hänen valintansa on virallisesti valtuustossa vahvistettu. Valtuusto valitsi hänet tehtävään 1.9. kokouksessa. Koska kyseessä oli rinnakkaisesti arkkipiispan kanssa kutsuttu kokous, neuvosto on 12.10. todennut valtuuston 1.9. kokouksen päätökset lainvastaisiksi.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset