Kuvituskuva: Dimitri Tolonen

28.10.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto kokoontuu 10. marraskuuta päättäämään vuoden 2023 budjetista.

Kokouksen asialistaan voi tutustua tästä. 

Kokouksen asialistalla on hautojen hintojen, hoitomaksujen ja hautaukseen liittyvien maksujen vahvistaminen tulevalle vuodelle. Neuvosto esittää valtuustolle, että hautaukseen ja hautojen hoidon maksuja korotetaan kolme prosenttia vuoden 2022 tasosta.

Valtuuston tulee myös vahvistaa tulevan vuoden veroprosentti. Neuvosto ei ole esittänyt korotuksia veroprosenttiin, vaan sen pitämistä nykyisessä 1,8 veroprosentissa.

Kokouksessa käsitellään myös seurakunnan toiminnan- ja taloudensuunnitelma vuosille 2023-2025 sekä seurakunnan tekemisen suunnitelma vuodelle 2023. Hyväksyttävänä on myös seurakunnan tulevan vuoden talousarvioesitys.

Asialistalla on lisäksi  Uspenskin katedraalin sähkösaneerauksen lisäbudjetti.

Neuvosto on niinikään lähettänyt valtuuston käsiteltäväksi luopumisen seurakunnan luottamustehtävistä. Eroa luottamustehtävästä pyysi seurakunnan työsuhteessa kasvatustyöntekijänä aloittanut valtuuston jäsen Soili Penttonen Helsingin vaalialueelta. Soili Penttosen tilalle nousee Helsingin vaalialueen toinen varajäsen, nykyinen neuvoston jäsen Maria Mountraki.

Lopuksi kokouksessa valitaan vuodelle 2023 valtuuston puheenjohtaja ja yksi tai useampi varapuheenjohtaja.

 

Vaaleilla valitun ylintä seurakunnan päätösvaltaa käyttävän valtuuston kokoukset ovat julkisia tilaisuuksia. Yleisö voi tulla seuraamaan budjettikokousta seurakuntasaliin ylätasanteelle. 

Kokous pidetään Helsingin keskustassa seurakuntasalilla (Unioninkatu 39 A, sisäpiha) 10.11. kello 17:30. 

Lisätietoa:
Seurakunnanvaltuusto

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset