Vaaleilla valittu valtuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaa. Teksti ja kuva: Vlada Wahlstén

11.1.2024

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston vuoden ensimmäinen kokous pidetään torstaina 25.1. kello 18 Helsingissä Seurakuntasalilla (Unioninkatu 39 A, sisäpiha). 

Kokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä varapuheenjohtajat vuodelle 2024.

Kyseessä on historiallinen järjestäytymiskokous, jossa viime vuonna kautensa päättänyt valtuusto kokoontuu jatkamaan toimintaansa ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Valtuusto jatkaa tehtävässään siihen saakka, kunnes uusi valtuusto valitaan. Kirkollishallitus on lähettänyt valtuustolle (20.12.2023) toimintaohjeen, jossa viitataan jatkuvuusperiaatteeseen. ”Neljän vuoden toimikaudeksi valittujen seurakunnan-valtuuston jäsenten toimikausi jatkuu neljän vuoden määräajan jälkeen, kun vaaleja ei ole toimitettu ennen vaalikauden loppua, kunnes luottamustoimet on täytetty uudelleen. Valtuuston toimikauden jatkuessa jatkuvat myös sen valitsemien toimielinten, seurakunnanneuvoston, kiinteistölautakunnan, kirkonisännöitsijän ja vaalilautakunnan toimikaudet.”

Valtuustovaalit oli määrä pitää viime vuoden marraskuussa. Valtuustovaalit ovat kuitenkin lykkääntyneet kirkollishallituksen kumottua valtuuston päätöksen uudesta vaalialuejaosta. Vaalien uusi ajankohta ei ole vielä tiedossa. 

Valtuuston kokoukset ovat avoimia tilaisuuksia ja kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle. Valtuuston kokous lisäksi lähetetään suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalle.

Valtuuston kokouksen esityslista

Kirkollishallituksen toimintaohje valtuuston vuoden ensimmäiseen kokoukseen

 

Lue myös: 
Nykyinen valtuusto ja luottamuselimet jatkavat toimintaansa myös vuodenvaihteen jälkeen

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset