Jouluiseksi koristeltu Unioninkatu 39 -kiinteistön sisäpiha on monille seurakuntalaisille tuttu, sillä sieltä on käynti muun muassa seurakuntasaliin.

20.12.2019

Vuodenvaihteessa työnsä päättävä seurakunnanvaltuusto kokoontui perjantaina 20. joulukuuta vielä kerran ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksessa käsiteltiin jälleen Unioninkatu 39 -kiinteistön mahdollista myymistä.

Valtuusto hylkäsi neuvoston esityksen Unioninkatu 39 -kiinteistön myynnin valmistelusta. Valtuusto lähetti asian neuvoston valmisteluun. Näin ollen Unioninkatu 39 -kiinteistön tulevaisuus selvitetään siten, että eri vaihtoehdot käydään perusteellisesti läpi. Valmistelu tulee aloittaa välittömästi ja se pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Ensi vuonna työnsä aloittava uusi valtuusto valitsee uuden neuvoston, kiinteistölautakunnan ja vaalilautakunnan ensimmäisessä kokouksessaan tammikuussa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto kokoontui edellisen kerran torstaina 7. marraskuuta. Tuolloin kokouksessa käsiteltiin erityisen pitkään ja hartaasti Unioninkatu 39 -kiinteistön mahdollista myyntiä. Äänestyksen jälkeen asia jätettiin kuitenkin pöydälle.

Uusi seurakunnanvaltuusto valittiin 11. marraskuuta, ja sen on määrä kokoontua ensimmäiseen istuntoonsa 23. tammikuuta 2020.

Unioninkatu 39 -kiinteistön myynti on jakanut mielipiteet niin valtuutettujen kuin seurakuntalaistenkin keskuudessa. Osa on ehdottomasti myyntiä vastaan, mutta ongelmaksi on muodostunut kiinteistöjen ylläpitoon – kuin myös seurakunnan eri toimintojen turvaamiseen – tarvittava rahoitus.

Kategoriat Uutiset