Seurakuntalainen sytyttämässä tuohusta kirurgisessa kasvomaskissa Uspenskin katedraalissa. Kuva: Susanna Somppi

15.4.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos poisti yleisen maskisuosituksen suurena torstaina 14.4. Myöhemmin Uudenmaan alueviranomaiset kuitenkin tiedottivat maskisuosituksen säilyvän vielä pääkaupunkiseudulla.

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa vahva maskisuositus pysyy ennallaan uusista suosituksista tai linjauksista riippumatta. Maskinkäyttöä edellytetään kaikilta yli 12 vuotiailta.

Helsingin hiippakunnan koronatiimi on antanut pääsäisen viettoa koskevan ohjeistuksen jo suurena maanantaina 11.4. Siinä avainasemassa nähdään juuri maskin käyttö sekä se, että yhteisiin jumalanpalveluksiin tullaan vain oireettomana ja terveenä.

Hiippakunnan koronatiimin puheenjohtaja, seurakuntamme diakoniatyöntekijä Elina Pale näkee maskisuosituksen poistumisen ajankohtaan nähden varhaisena. Pääkaupunkiseudulla tosin suositus on edelleen voimassa.

– Pääsiäinen on vuoden suosituin aika käydä kirkoissamme. Jumalanpalveluksissa ei voi välttyä lähikontakteilta, etenkään pääsiäisenä. Maskia käyttämällä voimme vähentää koronavirustartunnan riskiä, summaa Elina Pale.

Seurakunnan pääsiäistä koskevista koronaohjeista voi lukea tarkemmin täällä: Näin voimme viettää pääsiäistä koronaturvallisesti

 

Kategoriat Uutiset