9.10.2020

Lahden ortodoksinen seurakunta yhdistyy Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan 1.1.2021. Vaaleissa Lahden seurakunnan alueelta valitaan kaksi ehdokasta edustamaan Lahden aluetta uuteen seurakuntaamme. Alla neljän Lahden vaalialueen ehdokkaan esittelyt.

Huomioithan, että voit äänestää vain oman vaalialueesi ja seurakuntasi ehdokkaita. Lahden seurakunnan ehdokkaita voivat siis äänestää Lahden seurakunnan jäsenet.

Kolme kysymystä vaaliehdokkaille:

 1. Millä tavoin olet aktiivinen seurakunnassasi?
 2. Mainitse kolme tärkeintä kehityskohdetta omassa seurakunnassasi.
 3. Mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn?

Ehdokkaiden esittelyt

 

2 Lappalainen, Anatoli

Tuotekehitysinsinööri, DI

NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Käyn jumalanpalveluksissa, laulan kuorossa sekä osallistun aktiivisesti seurakunnan elämään. Osallistun työhön venäjänkielisten aikuisten ja lapsiperheiden parissa. Valtuustossa vuodesta 2008.
 2. Hengellisen elämän ja yhteenkuuluvuuden tukeminen on tärkeää. Luulen, että aktiivinen jumalanpalveluselämä, kasvatustyö ja yhdessä tekeminen ovat oikeat toimet.
 3. Minulla on pitkä kokemus valtuuston työskentelystä. Tunnen hyvin seurakuntamme. Kuulen seurakuntalaisten mielipiteitä ja toiveita seurakunnan asioista. Pyrin toimimaan Kirkon ja seurakunnan hyväksi.

 

4 Korpela, Aki

FM, kieltenopettaja, språklärare

NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Olen aikoinani laulanut Hyvinkäällä kirkkokuorossa viitisentoista vuotta, avustanut viimeisen kymmenkunta vuotta palveluksissa diakonina ja ollut Lahden seurakunnanneuvoston jäsen vuodesta 2014.
 2. Lahden seurakunnan toimintojen saaminen sulavasti ja molempia osapuolia hyödyttäen osaksi uutta Helsingin seurakuntaa, Hyvinkään kirkollisen toiminnan vakiinnuttaminen, kasvatustyö.
 3. Minulla on pitkä kokemus seurakunnan hallinnosta ja yleensäkin julkishallinnosta. Olen ollut keskeisissä kunnallisissa luottamustoimissa kohta jo neljännesvuosisadan.

 

5 Pelkonen, Markku

Liiketoimintajohtaja

NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Osallistun palveluksiin ja tuon valtuustoon hyviä käytänteitä ja toimintamalleja mm. kasvatustyön tueksi. Uskon, että joudumme digitalisoimaan mm. opetusta seuraavien vuosien aikana. Rohkeasti.
 2. Kolme keskisintä kehittämiskohdetta seurakunnassamme on aktivoida kirkkomme jäseniä osallistumaan, venäjänkielisen palvelutarjonnan lisääminen ja talous. Talous ohjaa – suunta tulee tavoitteista.
 3. Olen digitaalisen oppimisen ammattilainen ja toimin päivätyössäni liiketoimintajohtajana. Osaamisalueina talous, muutosjohtaminen, hyvä hallinto, digitalisaatio ja sidosryhmä-osaaminen. Ajan tasalla.

 

3 Vuorio Olli

Psykiatriaan erikoistuva lääkäri

EI NYKYINEN VALTUUTETTU

 1. Toimin alttaripalvelijana Järvenpään Jumalansynnyttäjän kasanilaisen ikonin kirkossa. Aktiivinen liturginen elämä on kolmihenkiselle perheellemme tärkeää.
 2. Eukaristia on tärkein osa kirkkomme elämää. Sen turvaaminen vaatii pyhäkköjen suojelua ja kehittämistä. Seurakuntalaisten osallistamista diakoniseen työhön ja srk:n sisäistä tasa-arvoa on vaalittava.
 3. Haluan tuoda esiin aktiivisen seurakuntalaisen näkökulmaa. Ihmissuhdetaidot ovat vahvuuksiani. Rukouksellisuuden ja rakkauden tulee ohjata kaikkea toimintaamme käytännön päätöksenteosta lähtien.

 

Kategoriat Ehdokaslistat