Kristuksen taivaaseenastumisen kirkon kattomaalaukset nostavat katseen ylös kohti taivasta. Idässä alttarin ja ikonostaasin yläpuolella on maalattuna Kristuksen ylösnousemuksen ikoni. Kuva: Kari Pekonen

14.5.2022

Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa Tikkurilassa toimitettiin samarialaisen naisen sunnuntaina 15.5. erityinen rukouspalvelus. Kaikki pyhäkön seinämaalaukset ovat valmistuneet pääsiäisen edellä, ja yli kaksikymmentä vuotta sitten pyhitetty kirkko on nyt kaikilta osin valmis.

Haminan piispa Sergein toimittaman liturgian jälkeen toimitettiin yhteinen kiitosrukouspalvelus maalauksien valmistumisen kunniaksi. Paikalla oli myös seinämaalaukset maalannut ikoninmaalari Juri Mitroshin.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun seinämaalauksien valmistumisen kunniaksi pidettävä rukouspalvelus toimitetaan yhdessä kirkkokansan kanssa. Kuvien maalaaminen alkoi kaksi vuotta sitten koronaviruspandemian suljettua kirkon ovet.  Ikoninaalari Juri Mitroshin on maalannut ikoneja vaiheittain kesästä 2020 lähtien. Työ on kokonaan kustannettu ulkopuolisella rahoituksella: kahdella testamentilla ja yhdellä lahjoituksella.

Rukouspalveluksen jälkeen Tikkurilan kirkolla järjestettiin myös lasten pääsiäisjuhla.

Tervetuloa Tikkurilan kirkkoon jumalanpalveluksiin ja tapahtumiin sekä samalla tutustumaan valmistuneisiin seinä- ja kattomaalauksiin!

Kristuksen ylösnousemuksen ikoni alttarin yläpuolella. Kuva: Kari Pekonen
Kristuksen ylösnousemuksen ikoni alttarin yläpuolella. Ikoninmaalari Juri Mitroshin on maalannut myös Tikkurilan kirkon ikonostaasin eli kirkon alttarin ja kirkkosalin yhdistävän kuvaseinän. Kuva: Kari Pekonen

 

Haminan piispa Sergei (oik.) ja Tikkurilan kirkon pappi Mikael Sundkvist yhteisessä kiitosrukouspalveluksessa. Piispa Sergei vaikuttui pyhäkön kauneudesta.
Haminan piispa Sergei (oik.) ja Tikkurilan kirkon pappi Mikael Sundkvist yhteisessä kiitosrukouspalveluksessa. Piispa Sergei vaikuttui pyhäkön kauneudesta, joka saa nostamaan katseensa ylös.

 

Ikoninmaalari Juri Mitroshin sai seurakunnalta rukouspalveluksen yhteydessä kukat. Kuva: Kari Pekonen
Ikoninmaalari Juri Mitroshin sai seurakunnalta rukouspalveluksen yhteydessä kukat. Kuva: Kari Pekonen

 

Tikkurilan kirkon kanttori Larissa Qvintus-Petsalo laulatti lapsia pääsiäisjuhlassa. Kuva: Kari Pekonen
Tikkurilan kirkon kanttori Larissa Qvintus-Petsalo laulatti lapsia pääsiäisjuhlassa. Kuva: Kari Pekonen

 

Tikkurilan kirkon länsiseinällä on kuvattuna Jumalansynnyttäjän kuolonuneen nukkumisen ikoni ja tämän alapuolella Jeesus Kristus pyhien ympäröimänä. Kuva: Esko Jämsä

 

Kattomaalausten tekijä Juri Mitrosihin(oikealla) ja Vantaan alueen pappi Mikael Sundkvist kuvattuna marraskuussa 2020. Isä Mikael on ollut alusta alkaen suunnittelemassa seinämaalauksia yhdessä Juri Mitroshinin kanssa. Kuva: Esko Jämsä.

Aiemmin uutisoitu sivuillamme:

Tikkurilan krikkoon maalataan seinämaalauksia testamenttivaroin (julkaistu 28.8.2020)

Kristus ja pyhät katselevat pappia – tutustu Tikkurilan pyhäkön kattomaalauksiin (julkaistu 5.11.2020)

 

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkon sivut

Kategoriat Uutiset