Taiteiden yö Uspenskin katedraalissa ja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa kerää jopa tuhansia kävijöitä. Kuva viime vuoden Taiteiden yön tapahtumasta Uspenskin katedraalissa. Kuva: Juha Lampinen

17.8.2023

Helsingin ortodoksinen seurakunta on mukana Helsingin Taiteiden yössä 17.8.2023. Jo perinteeksi muodostuneet Taiteiden yön tapahtumat Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja Uspenskin katedraalissa kutsuvat mukaan poikkeuksellisen laajalla ohjelmatarjonnalla.

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkossa tänä vuonna erityisesti ohjelmaa myös lapsiperheille:

Lasten ja nuorten yhdistys Pelikan esittää kirkon puutarhassa venäjänkielisen lastenteatteriesityksen Lelumarkkinat kello 18 ja kello 20. Teatteriesitysten välissä lapset voivat osallistua Pelikanin pitämään lelupajaan kahden euron tarvikemaksulla.

Pyhän Kolminaisuuden kirkossa järjestetään myös poikkeuksellinen keskustelutilaisuus: Evankelisluterilaisen kirkon ensimmäinen naispuolinen piispa emerita Irja Askola keskustelee naisen muuttuvasta roolista Kirkossa yhdessä Filantropia ry:n toiminnanjohtaja Riina Nguyen kanssa. Keskustelutilaisuus pidetään kello 18:30.

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkossa toimitetaan rukouspalvelus rauhan puolesta kello 20:30., minkä jälkeen kello 21:30  rovasti Heikki Huttunen kertoo Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kirkon historian ja itsenäistymisen vaiheista.

Puutarhassa Lilia Melnikova soittaa illan mittaan haitaria ohjelmien lomassa yhdessä käyrätorven soittaja Igor Golubnitskijn kanssa. Kello 19 esiintyy Troitsan kuoron lauluryhmä ja kello 21 esiintyy naiskuoro Gallerie, Victoria Meersonin johdolla.

Uspenskin katedraalissa pääsee nauttimaan ortodoksisesta kirkkomusiikista: kello 18 ja kello 20 katedraalissa pidetään konserttituokioita. Läntisen Euroopan suurimaan kirkkoon pääsee tutustumaan tarkemmin kello 19, kun katedraalissa pidetään esittely. Illan aikana toimitetaan myös kaksi jumalanpalvelusta: kello 17 ehtoopalvelus ja kello 21 akatistos. Pappi on myös tavattavissa tapahtuman ajan. Paikalla isä Teo Merras.

Niin Pyhän Kolminaisuuden kirkon pihapiirissä kuin Uspenskin katedraalin tasanteella ja kryptassa on mahdollisuus nauttia myös kahvion tuotteista. Uspenskin katedraalissa kahviosta vastaavat seurakunnan nuoret. Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on ostettavissa niin ukrainalaista borsh-keittoa kuin kasvis- ja jauheliha tacoja, erilaisia pasteijoita ja grillimakkaraa sekä suolaisia ja makeita blinejä. Ruokajuomina myydään kotitekoista marjamehua ja kvas-kotikaljaa sekä kahvia ja teetä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Helsingin Taiteiden yön tapahtumiin!

Katso tarkempi ohjelma: 

Katedraalin yö – taiteiden yö Uspenskin katedraalissa 17.8. 

Ortodoksinen Taiteiden yö Pyhän Kolminaisuuden kirkossa 17.8.