22.12.2023
Helsingin ortodoksisen seurakunnan tämän vuoden joulukortissa on ote Kristuksen syntymäjuhlan ikonista Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkosta. Tapiolan kirkko on viettänyt kuluneena vuotena 25-vuotisjuhlaa. Kuva: Vlada Wahlstén ja Joel Eklöv

 

Helsingin ortodoksinen seurakunta on lahjoittanut joulukortteihin varatut rahat Filantropian kriisiapukeräyksen kautta Ukrainaan.

Seurakunnalla on jo pitkät perinteet siinä, että joulukorttien postittamisen sijaan tähän varattu rahasumma lahjoitetaan joulupaastokeräykseen. Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen on kuitenkin tänäkin vuotena katsonut, että lahjoitus menee Ukrainan sodan uhrien tukemiseen ja Filantropian avustustyöhön Ukrainassa paikallistasolla.

Kirkkoherra Markku Salminen on nostanut joulun alla sekä Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifanin vierailun yhteydessä esille, kuinka emme saisi väsyä Ukrainan tukemisessa.

”Meidän on hyvä tunnistaa Suomessa ukrainalaisten vaikea tilanne ja kantaa rukouksia sekä osoittaa käytännön apua Ukrainan auttamiseksi. Emme saa väsyä avussamme ja tuessamme.”

Myös seurakunnan järjestämän Diakoniaruokailun ja Hyvän tuulen kahvilan tuotto lahjoitetaan Filantropian Ukraina-kriisiapukeräykseen. 

Lisätietoa Filantropian joulupaastokeräräyksestä sekä jatkuvasta kriisiapukeräyksestä ja Ukrainassa tehtävästä työstä: filantropia.fi

Helsingin ortodoksinen seurakunta toivottaa kaikille oikein siunauksellista ja rauhallista Kristuksen syntymäjuhlaa.

Kristus syntyy – kiittäkää!