Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

30.3.2021

Juhlien juhla, pääsiäinen, on jo aivan oven takana. Tänäkin vuonna sitä vietetään poikkeusoloissa, kun pandemia ei näytä laantumisen merkkejä. Vallitseva tilanne huomioon ottaen Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on päättänyt, että nykyiset pandemiasta aiheutuvat kokoontumisrajoitukset jatkuvat Helsingin hiippakunnassa huhtikuun loppuun asti. Päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että jumalanpalvelukset jatkuvat edelleen suljetuin ovin ja minimimiehityksellä (minimimiehityksestä voidaan poiketa ainoastaan pääsiäisyön palveluksessa).

Aluehallintoviraston päätöksiä seurataan, ja sen mukaan eri puolilla hiippakuntaa on tilapäisiä tilojen sulkuja maksimissaan kahden viikon ajan kerrallaan. Esimerkiksi Helsingin ortodoksisen seurakunnan tilojen, kuten kirjaston, sulku jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Arkkipiispan päätös on tänään välitetty seurakuntiin hiippakunnan koronatiimin toimesta (tiedote kokonaisuudessaan pdf-liitteenä). Mahdollisista ulkonaliikkumiskielloista hiippakunnan alueella tiedotetaan välittömästi,
esimerkiksi täällä.

Rajoitusten jatkumisesta huolimatta hiippakunnan seurakunnat palvelevat seurakuntalaisia. Papin tai diakoniatyöntekijän kanssa pääsee sielunhoidolliseen keskusteluun sopimalla ajan. Myös synnintunnustus ja ehtoollisen sakramentti ovat sovittavissa. Jumalanpalvelukset ja muu seurakunnan toiminta jatkuu virtuaalisesti. Pääsiäisajan jumalanpalvelukset, kuten huomisen suuren keskiviikon ennenpyhitettyjen lahjain liturgia, ovat seurattavissa verkkolähetyksinä.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset