Rovasti Andrei Verikov

2.3.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto valitsi 2. maaliskuuta kokouksessaan itäisen toiminta-alueen eli Järvenpään ja Porvoon alueiden papin toimeen rovasti Andrei Verikovin.

Valinta oli yksimielinen. Arkkipiispa Leo oli asettanut rovasti Andrei Verikovin ensimmäiselle ja ainoalle vaalisijalle.

Isä Andrei tulee aloittamaan tehtävässä mahdollisimman pian. Edessä on vielä muutto Lapista. Hän on viime vuoden elokuusta lähtien toiminut Ivalon alueen pappina Lapin ortodoksisessa seurakunnassa. Hänen perheensä kuitenkin jo asuu Helsingin ortodoksisen seurakunnan alueella. Isä Andrein puoliso Maria Verikov on viime  syyskuusta lähtien toiminut Järvenpään ja Klaukkalan alueen kanttorina.

Seurakunnan vastavalittu pappi on ansioitunut viestinnässä ja sosiaalisessa mediassa. Hän pitää muun muassa suosittua podcast-sarjaa Andrei puhuu.

 

Valtuuston 2.3. kokouksen pöytäkirja on julkaistu seurakunnan sivuilla 8.3. ja sen voi lukea pdf-muodossa tästä

 

Korjattu 4.3.: Uutisessa luki aiemmin virheellisesti, että Maria Verikov toimisi Järvenpään ja Porvoon alueen kanttorina. Porvoon sijasta Maria Verikov toimii kuitenkin Klaukkalassa Pyhän Nektarios Eginalaisen kirkon kanttorina. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset