Pyhän Kolminaisuuden kirkko on seurakunnan vanhin ja myös pääkaupunkiseudun vanhimpia pyhäkköjä. Seurakunta valmistautuu viettämään 2027 kirkon 200-vuotisjuhlaa. Kuva: Joel Eklöv

5.4.2024

Helsingin ortodoksisen seurakunnan vanhin pyhäkkö, vuonna 1827 vihitty Pyhän Kolminaisuuden kirkko peruskorjataan kesällä 2024.

Kirkon julkisivut, sähköasennukset ja ilmanvaihdon laitteistot peruskorjataan ja samalla parannetaan turvallisuutta asentamalla paloilmoitin- ja kameralaitteistot.

Mittava remontti alkaa heti pyhäkön temppelijuhlan, helluntain jälkeen 20.5. ja jatkuu aina syksyyn saakka.

Kirkkoslaavin-, venäjän- ja ukrainan kielillä toimitettavat jumalanpalvelukset toimitetaan korjauksen aikana 25.5.-29.9.2024 väistötiloissa, Hoivakoti Helenan kirkossa Helsingin Sörnäisissä. Pyhien lapsimarttyyrien Veran, Nadezda ja Ljubovin sekä heidän äitinsä Sofian kirkko sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helenan vanhainkodin C-rapussa kolmannessa kerroksessa  (Hämeentie 55).

Helsingin ortodoksinen seurakunta valmistautuu pyhäkön mittavilla korjauksilla Pyhän Kolminaisuuden kirkon muutaman vuoden kuluttua vietettävään 200-vuotisjuhlaan. Viime syksynä pyhäkön korjatut kirkonkellot nostettiin takaisin paikoilleen, ja ne soivat nyt alkupeärisellä 1800-luvun soinnilla. Korjauksesta on vastannut kirkontorniteknikko Supavit Nummelin, joka on käynyt läpi ja tarpeen mukaan korjannut tai korjaa kaikki Helsingin ortodoksisen seurakunnan pyhäkköjen kellot.

Myös Lahdessa odotettuja korjauksia ja uudistuksia

Myös Lahden Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon on tulossa tänä vuonna merkittäviä korjauksia ja parannuksia. Pyhäkkö saa kauan kaivatut kokonaan uudet, juuri Lahden kirkkoon teetetyt kellot. Tämän lisäksi Lahden seurakuntasali ja kellotorni peruskorjataan, ja sali on määrä ottaa käyttöön vielä tämän vuoden lopulla.

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkko Helsingissä

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkko Lahdessa

 

Lue myös:

Arkkipiispa Leo kutsunut valtuuston koolle päättämään Pyhän Kolminaisuuden kirkon peruskorjaukseen vaadittavasta lisäbudjetista (julkaistu 5.4.2024)

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset