Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston odotetaan päättävän huhtikuun kokouksessaan Pyhän Kolminaisuuden kirkon korjauksen toteuttamiseen tarvittavasta lisäbudjetista. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

5.4.2024

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on 4.4. lähettänyt Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuuston jäsenille sekä valtuuston sihteerille kutsun toiseen ylimääräiseen kokoukseen. Valtuuston kokous pidetään Helsingissä seurakuntasalilla (Unioninkatu 39 A) 18.4. kello 17.30. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksin:

Kokouksen puheenjohtaksi arkkipiispa Leo on määrännyt Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salmisen. Arkkipiispa Leo ei ole vielä toistaiseksi vahvistanut valtuuston 25.1.2024 suorittamaa puheenjohtajavaalia. Aiemmin arkkipiispa Leo on asettanut vaalin vahvistamisen ehdoksi yhteisen tapaamisen puheenjohtajaksi valitun Jefim Brodkinin kanssa.

Kokouksen ainoana varsinaisena asiana esityslistalla on Pyhän Kolminaisuuden kirkon lisäbudjetti. Neuvosto on 21.3. kokouskessaan esittänyt valtuustolle kolmensadantuhannen (300 000) euron lisäbudjettia Pyhän Kolminaisuuden kirkon peruskorjauksen toteuttamiseen.  Korjaustöiden kilpailutuksen yhteydessä saadut tarjoukset ovat ylittäneet aiemmin suunnitellun ja myönnetyn korjauksen kokonaisbudjetin. Esityksen mukaan summa voitaisiin kattaa seurakunnan kassavaroista.

Neuvosto on 21.3. kokouksessaan pyytänyt hiippakunnan piispaa, arkkipiispa Leoa määräämään seurakunnan toimitusvaltuuston koolle lisäbudjettiesityksen käsittelyä varten.

Taustalla on kirkollishallitukselta saatu ohjeistus, jonka mukaan nyt yliajalla toimivat seurakunnanvaltuusto ja seurakunnanneuvosto kokoontuvat päättämään vain välttämättömistä asioista, jotka eivät siedä lykkäystä.

Nykyisen valtuuston toimikauden oli määrä päättyä vuoden 2023 lopulla. Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa ei kuitenkaan voitu toimittaa valtuustovaaleja vuoden 2023 marraskuussa kirkollishallituksen keskeytettyä vaalit 20.9.2023. Tuolloin kirkollishallitus oli katsonut valtuuston 11.5.2023 vaalialueita koskevan päätöksen seurakuntien yhdistymissopimuksen vastaisena ja palauttanut vaalialueita koskevan asian uudelleenvalmisteluun. Valtuuston puheenjohtaja Jefim Brodkin sekä valtuutettu Anja Lindström kantelivat 27.9.2023 kirkollishallituksen tekemästä kumoamispäätöksestä hallinto-oikeuteen. Vaalivalmistelut on keskeytetty seurakunnassa, kunnes hallinto-oikeus on käsitellyt kantelun ja antanut päätöksensä asiassa. Nykyinen valtuusto ja neuvosto jatkavat toimintaansa aina siihen saakka, kunnes uusi valtuusto valitaan.

Arkkipiispa Leon valtuustolle 4.4. lähettämä kokouskutsu 

Seurakunnanvaltuuston kokoukset ovat julkisia tilaisuuksia ja niitä voi tulla seuraamaan paikan päälle. Valtuuston kokous lisäksi lähetetään suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalle.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset