Tunnelmia Kaunisniemen leirikeskuksen kirkon 40-vuotispraasniekasta vuodelta 2017. Kuva: Miro Järnefelt

23.7.2019

Herran äidinäiti Anna oli Daavidin kuninkaallista sukua samoin kuin hänen miehensä Joakim. Joakim ja Anna kärsivät lapsettomuudesta, ja rukoilivat kiihkeästi Jumalaa.

Jumala lähetti Annan luokse ylienkeli Gabrielin ilmoittamaan, että Anna synnyttäisi lapsen, jota koko maailma ylistäisi. Kiitollisena Anna lupasi pyhittää lapsensa Jumalalle. Annan hedelmöittymisen juhlaa vietetään 9.12. Pyhän kuolinpäivä on hänen varsinainen juhlapäivänsä.

Seurakunnan itäisellä alueella toimivan Kaunisniemen leirikeskuksen kirkko on pyhitetty Herran äidinäidin Annan ja apostoli Jaakobin muistolle. Kirkon praasniekkaa vietetään kahdesti vuodessa, apostoli Jaakobin muistopäivänä 23. lokakuuta ja Pyhän Annan kuolonuneen nukkumisen päivänä 25. heinäkuuta.

Praasniekkaviikolla Kaunisniemi täyttyy seurakuntalaisista praasniekkaleirin ollessa käynnissä. Vaikka leiri on täynnä, praasniekkapalvelukset ovat kaikille avoimia.

Keskiviikkona 24.7.
Ehtoopalvelus
klo 15.30

Torstaina 25.7.
Liturgia
klo 9.00

Kaunisniemen kirkko
Apostoli Jaakobin ja Herran äidinäidin, pyhän Annan kuolonuneen nukkumisen muistolle pyhitetty kirkko
osoite: Kaunisniementie 18, Loppi

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen juhlaan!


Kesällä vietetään temppelijuhlaa eli praasniekkaa useissa seurakunnan pyhäköissä. Praasniekalla tarkoitetaan pyhäkön nimikkojuhlaa. Jokainen kirkko tai rukoushuone on pyhitetty tietylle kirkkovuodessa muistettavalle pyhälle tai kirkolliselle juhlalle. Tarkista kaikki seurakuntamme alueella juhlittavat temppelijuhlat täältä

Kategoriat Kirkkovuosi