Lohjan Metsolan tsasouna viettää temppelijuhlaansa helluntain jälkeisenä kaikkien pyhien sunnuntaina. Kuvituskuva.

3.6.2019

Praasniekalla tarkoitetaan pyhäkön nimikkojuhlaa. Jokainen kirkko tai rukoushuone on pyhitetty tietylle kirkkovuodessa muistettavalle pyhälle tai kirkolliselle juhlalle. Seurakunnan alueen praasniekat tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajan seurakunnan eri alueisiin ja yhteisöihin, sillä pyhäkön nimikkojuhla on myös koko seurakunnan yhteinen juhla.

Temppelijuhla alkaa yleensä juhlapäivän aattona toimitettavalla ehtoopalveluksella tai vigilialla. Joidenkin praasniekkojen yhteydessä toimitetaan myös vainajien muistopalvelus hautausmaalla.

Varsinaiselle juhlapäivälle on ominaista liturgian yhteydessä toimitettava kiitosrukouspalvelus –, jossa muistetaan kirkon rakentajia, työntekijöitä ja seurakuntalaisia – sekä ristisaatto ja vedenpyhitys. Palveluksen jälkeen järjestetään perinteisesti yhteinen juhla.

Pyhän Kolminaisuuden kirkon praasniekkaa eli temppelijuhlaa vietetään helluntaina. Ajankohta vaihtelee vuosittain pääsiäisen mukaan.

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko juhlii praasniekkaansa helatorstaina. Ajankohta vaihtelee vuosittain pääsiäisen mukaan.

Lohjan Metsolan tsasouna (Kaikkien pyhien tsasouna) viettää temppelijuhlaansa helluntain jälkeisenä kaikkien pyhien sunnuntaina.

Lämpimästi tervetuloa praasniekkoihin!

Katso jokaisen pyhäkön tarkemmat praasniekka-aikataulut jumalanpalveluskalenterista

Kategoriat Ajankohtaista