Isä Lasarus Jalonen kuvattuna Pappilatalon Kotikirkossa Helsingissä. Isä Lasarus työskentelee myös seurakuntamme johdon sihteerinä ja hänen työtilansa löytyvät samasta rakennuksesta. Kuva: Päivi Arvonen /Ortodoksiviesti

16.5.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi ja johdon sihteeri Lasarus Jalonen puhuu Yleisradion iltahartaudessa sodan järjettömyydestä ja ihmisyydestä. Isä Lasarus korostaa, että ihminen on hukassa, kun hän ei tunnista enää Herraamme Jeesusta Kristusta toisessa ihmisessä.

Hartaudessa kuullaan osa kappaleesta ”St. Peter’s Lament”. Kappaleen esittää Abeer Nehme ja unkarilainen Pyhän Efraimin mieskuoro.

Isä Lasarus löysi ortodoksisen uskon työskennellessään Lontoossa sosiaalityössä. Hän otti vastaan pappisvihkimyksen viisi vuotta sitten. Seurakuntamme pappina hän kantaa huolta siitä, että emme asettaisi kynnyksiä itsellemme tai muille, sillä Kristus kutsuu kaikkia ihmisiä.

Isä Lasaruksen tiestä pappeuteen ja seurakuntamme palvelukseen voi lukea tarkemmin viime vuonna seurakunnan Ortodoksiviesti-lehdessä julkaistussa artikkelissa ”Isä Lasarus Jalonen – kirkko tarvitsee kaikenlaisia ihmisiä”. 

Kategoriat Uutiset