Ortodoksiviestin uusimmassa numerossa vietetään pääsiäistä. Lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.

29.4.2020

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kustantamassa Ortodoksiviesti-lehdessä on keskeytetty yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluiden päättymisestä teki päätöksen seurakunnan kirkkoherran sijainen Jonas Bergenstad 24.4.

Yhteistoimintaneuvotteluihin ryhdyttiin tämän vuoden helmikuussa, koska kirkossa on oltu  siirtymässä yhteen, koko Suomen kattavaan ortodoksiseen julkaisuun.

Koronaviruspandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot ovat kuitenkin vaikuttaneet uuden lehtijulkaisun suunnitelmiin ja aikatauluun. Uutta lehteä suunniteltiin julkaistavaksi vuoden 2021 alusta lähtien. Kirkollishallitus linjasi kuitenkin 22.4. istunnossaan, että uutta lehteä koskevat rekrytoinnit siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Seurakunta on katsonut, että koska kirkollishallituksella ei ole selkeää kuvaa uuden lehden julkaisuaikataulusta, rekrytoinneista eikä rahoituksesta, ei seurakunnalla ole edellytyksiä tehdä päätöksiä Ortodoksiviestin lakkauttamisesta tai jatkamisesta.

Ortodoksiviestin ja sen henkilöstön tulevaisuuteen voidaan vielä palata, kun uutta valtakunnallista lehteä koskevaan tilanteeseen saadaan selvyyttä.

Lehti täyttää tänä vuonna 70 vuotta

Lehteä on julkaistu säännöllisesti vuodesta 1950, ja tänä vuonna Ortodoksiviesti täyttää 70 vuotta. Ortodoksiviestin saavat Helsingin, Haminan, Hämeenlinnan, Kotkan, Lahden, Lappeenrannan ja Tampereen ortodoksisten seurakuntien jäsenet.

Ortodoksiviesti on Suomen suurin ortodoksinen seurakuntalehti, sen levikki on 18 550. Lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.

Ortodoksiviesti palvelee seurakuntalaisia jakamalla tietoa seurakuntien toiminnasta ja tapahtumista. Lehti myös esittelee laajemmin ortodoksisen maailman asioita ja ilmiöitä.

Uusimman Ortodoksiviestin voi lukea lehden internetsivuilta.

Aiemmin uutisoitu sivuillamme: Ortodoksiviestissä alkavat yt-neuvottelut (20.2.2020) 

Kategoriat Uutiset