Kannen kuvassa touonsiunaus ja vedenpyhitys Porin Ahlaisissa. Kuva: Päivi Jouste

3.6.2021

Ortodoksiviestin neljäs numero on ilmestynyt. Tässä lehdessä vierailemme Haminassa Pyhien Pietarin ja Paavalin kirkossa ja kuulemme lisää tämän rotunda-kirkon historiasta. Järvenpäässä tapaamme toimeliaan pyhäkköyhteisön työn touhussa. Mikä on järvenpääläisten aktiivisuuden salaisuus? Kellokoskella taas käymme tapaamassa koptilaisortodoksista perhettä, jonka arki on yhdistelmä egyptiläisyyttä ja suomalaisuutta.

Ortodoksiviestin historia-artikkelissa käsittelemme Yrjö Olmarin toimia jatkosodan Itä-Karjalassa. Voimakas tahto veti tulevan arkkipiispan jatkosodan aikana ristiriitoihin, mutta vaikeudet muovasivat lahjakkaan yksilön kasvua kohti suurempia tehtäviä.

Lisäksi tapaamme mittavan työuran tehneen Länsi-Uudenmaan kanttori Matti Jyrkisen. Mitä pitkän perspektiivin omaava Jyrkinen ajattelee kanttorin työstä?

Juhana Häme taas muistelee artikkelissaan nuorten tärkeää työpanosta Uuden Valamon luostarin alkuvaiheissa.

Merkityksellisiä lukuhetkiä!


Ortodoksiviestin kesäkuun numeron verkkoversion voit lukea tästä

Ortodoksiviesti on ortodoksisten seurakuntien jäsenlehti. Mukana ovat Helsingin, Kaakon ja Tampereen seurakunnat. Ortodoksiviesti palvelee seurakuntalaisia ja tarjoaa tietoa seurakuntien toiminnasta, tapahtumista ja tuo esille ortodoksisen maailman asioita ja ilmiöitä laajemminkin.

Seuraava Ortodoksiviesti ilmestyy 26. elokuuta.

Kategoriat Ortodoksiviesti