29.10.2020

Ortodoksiviestin jakelussa on ollut ongelmia. Postin uuden jakelukäytännön vuoksi lehdet eivät ole tulleet perille Ortodoksiviestin ilmoitettuna ilmestymispäivänä perjantaina, koska Postilla on ollut ”kevennetty” jakelu. Ortodoksiviesti sai tiedon Postin muuttuneesta jakelukäytänteestä vasta hiljattain, minkä vuoksi lukijoille ei voitu tiedottaa asiasta jo aikaisemmin.

Posti ei jaa aikakauslehtiä perjantaina. Tämän vuoksi osa lukijoistamme on saanut lehden torstaina tai vasta maanantaina. Uusi jakelukäytäntö on Postin ilmoituksen mukaan voimassa lokakuun loppuun. Syyksi Posti ilmoitti koronatilanteen.

Edellisen lehden, Ortodoksiviesti 7:n, jakeluun vaikutti myös Kirkon keskusrekisterin uudistaminen kesäkuussa. Rekisteriohjelma hakee tiedot väestötietojärjestelmästä, jossa osa osoitteista on kirjattuna sekä suomeksi että ruotsiksi.

Jostain tietoteknisestä syystä järjestelmä antoi valita ajantasaiset osoitetiedot vain ruotsiksi kaksikielisillä paikkakunnilla.

Tapahtuma oli kertaluontoinen, ja nyt lehtien pitäisi tulla lukijan äidinkielenmukaisella kielellä postitettuna.

Ortodoksiviesti pahoittelee tapahtunutta.

Osoitetietojen muuttuessa tai muissa osoitepulmissa, ottakaa yhteyttä asiakaspalveluun, joka hoitaa lehden osoitetietoja: asiakaspalvelu (at) ort.fi

Kategoriat Ortodoksiviesti