Kuvituskuva: Pixabay

8.8.2022

Kristuksen kirkastumisen kirkon temppelijuhlassa Porvoossa 6.8. on voinut altistua koronavirukselle. Juhlaan osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kaikkia praasniekkaan osallistuneita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja oireiden ilmaannuttua hakeutua testiin tai tehdä koronan pikatesti sekä eristäytyä tartuntaketjun katkaisemiseksi.

Helsingin ortodoksisella seurakunnalla on edelleen voimassa maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille erityisesti ruuhkatilanteissa, sisätiloissa jakohdatessa koronan osalta riskiryhmään kuuluvien kanssa. Riskiryhmiin kuuluville Helsingin hiippakunnan koronatiimi suosittelee FFP2- hengityssuojaimia.

Maski on tällä hetkellä parhaita keinoja ennaltaehkäistä tai vähentää taudin leviämistä. Käytännössä maskisuositusta noudatetaan kuitenkin tällä hetkellä vaihtelevasti. Myös Porvoon kirkon praasniekassa vain harva käytti maskia, mikä on voinut lisätä tartuntariskiä.

Vaikka koronavirustartunnan voi tällä hetkellä saada käytännössä missä tahansa, seurakunta jatkaa edelleen tiedossa olevista altistumistilanteista tiedottamista. Tavoitteena on näin vähentää mahdollisia jatkotartuntoja.

Linkki voimassaoleviin koronaohjeisiin.

Kategoriat Uutiset