Kuva: Kari Pekonen

27.1.2022

Helsingin ortodoksisen hiippakunnan koronatiimi päätti Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon johdolla 27.12.2021 hiippakunnan seurakuntien kokoavan toiminnan tauosta ja jumalanpalvelusten toimittamisesta minimihenkilöstöllä tammikuun 2022 loppuun saakka (tiedote 27.12.2021). Helmikuun 2022 alusta alkaen koronatiimi ohjeistaa kunkin hiippakunnan seurakunnan toimimaan AVIn, THL:n ja STM:n sekä oman toiminta-alueensa viranomaisohjeistukseen pohjautuvien päätösten mukaisesti. Paikallisista päätöksistä viestitään kunkin seurakunnan omissa viestintäkanavissa mahdollisimman pian, esimerkiksi Helsingin seurakunnan osalta täällä, Turun seurakunnan osalta täällä ja Kaakkois-Suomen seurakunnan osalta täällä.

Arkkipiispan johdolla koronatiimi on päättänyt, että hiippakunnan seurakunnat pyrkivät turvaamaan toiminnassaan ensisijaisesti lasten ja nuorten toiminnan edellytykset voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia noudattaen.

Koronatiimi suosittelee yhdessä arkkipiispan kanssa koronarokotteen ottamista. Argoliksen metropoliitta Nektarios kirjoittaa tekstissään ”Toisen” etuasema (suom. isä Damaskinos
myös siitä, miten suuri merkitys toimillamme ja valinnoillamme on lähimmäistemme elämässä. Näin on myös koronapandemian aikana. Nektarioksen mukaan raamatunjae ”Jos siis olet viemässä uhrilahjaasi alttarille ja siinä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi alttarin eteen ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa. Mene sitten vasta antamaan lahjasi” (Matt. 5:23–24) kertoo siitä, miten Kristus painottaa ihmisen kanssakäymisen lähimmäisensä kanssa olevan edellytys ihmisen kanssakäymiselle Jumalan kanssa. Miten me otamme huomioon lähimmäisemme ja heidän terveytensä koronapandemian aikana?

Koronatiimin puheenjohtaja Elina Pale (puh. 040 723 7632, sähköposti elina.pale@ort.fi) ja kunkin hiippakunnan seurakunnan kirkkoherra vastaavat mielellään mahdollisiin lisäkysymyksiin.

¹) Ortodoksisesta maailmasta -blogi, 7.12.2021.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset