Lukijaksi vihkimisen yhteydessä Anatoli Lappalainen luki epistolaa.

30.5.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Lahden pyhäkköyhteisö sai sunnuntaina 29.5. tärkeän vahvistuksen jumalanpalveluselämäänsä, kun arkkipiispa Leo vihki Anatoli Lappalaisen Uspenskin katedraalissa pyhien isien sunnuntaina 29.5. liturgiassa.

Liturgian ja samalla myös vihkimisen voi katsoa taltiointina seurakunnan YouTube-kanavalla tästä linkistä.

Arkkipiispa Leo leikkasi Anatoli Lappalaisen hiuksia lukijaksi vihkimisen yhteydessä.
Arkkipiispa Leo leikkasi Anatoli Lappalaisen hiuksia lukijaksi vihkimisen yhteydessä.

Anatoli Lappalainen on seurakuntamme valtuuston jäsen. Hänet valittiin vuoden 2020 vaaleissa Lahden alueen edustajaksi korkealla äänisaalilla. Hän on jo vuosia toiminut aktiivisesti Lahden alueen yhteisössä.

Lukijan tehtävänä jumalanpalveluksissa on lukea tekstejä, käytännössä epostolatekstejä ja parimioita. Lukijaksi vihkiminen on ensimmäinen, alin papiston aste. Lukija kuuluu niin sanottuun alempaan papistoon. Seuraavana tulevat alidiakoni ja diakoni sekä tämän jälkeen pappi, pastori.

Lahden alueella asuu reilu tuhat seurakuntamme jäsentä.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko Lahdessa, samoin kuin Helsingissä, viettää helluntaina 5.6. praasniekkaa eli temppelijuhlaa. Vastavihitty lukija saa heti toteuttaa palvelutehtäväänsä vuoden toiseksi juhlallisimmissa jumalanpalveluksissa. Lahden kirkkoon on myös vastikään valtuuston 19.5. kokouksessa valittu uudeksi isännöitsijäksi Jari Joska.

Lahden alueen yhteisön ja Pyhän Kolminaisuuden kirkon sivut

Lukija Anatoli Lappalainen yhdessä perheensä kanssa.
Lukija Anatoli Lappalainen yhdessä perheensä kanssa kuvattuna jumalanpalveluksen päätteeksi.
Kategoriat Uutiset