Ristisaatto kristinoppileirillä vuonna 2010. Kuva: Tiina Makkonen

4.5.2020

Verkkotehtäviä, etätapaamisia ja syksyyn siirrettyjä leirejä. Seurakunnan kristinoppileirit jouduttiin järjestelemään uudelleen koronaviruspandemian takia asetettujen kokoontumisrajoituksien vuoksi.

Arkkipiispa Leon 23.4. tekemän linjauksen mukaisesti Helsingin ortodoksisen seurakunnan leiritoiminta on laitettu tauolle heinäkuun 2020 loppuun saakka.

Tämä vaikuttaa satojen tänä vuonna 15 vuotta täyttävien kristinoppileireihin. Kesä- ja heinäkuun ajalta leirit järjestetään poikkeusjärjestelyin.

– Toiveikkaana odotamme, voimmeko järjestää 6. kristinoppileirin 1.-8.8.2020. Tämä leiri onkin jo täynnä. Kaikille muille kesän leireille ilmoittautuneiden tulee nyt uudelleen ilmoittautua jollekin uusista suunnittelemistamme leireistä, kertoo seurakunnan kasvatustyöntekijä Jaso Pössi.

Leirejä on siirretty syksyyn ja talveen.

– Uutuutena tulevat joulu-, talvi- sekä laskettelukriparit.

Kesäkuussa ja heinäkuussa leirejä järjestetään sen sijaan monimuotokripareina, joissa verkko-opetuksen lisäksi pidetään pienryhmätapaamisia. Myöhemmin elo-syyskuussa kriparilaiset pääsevät myös viikonloppuleireille.

– Näin kaikki pääsevät edes parin viikonlopun ajaksi Kaunisniemen leirikeskukseen. Emme siis järjestä yhtäkään kriparia vain verkossa tai ilman leiriosiota. Myös kristinoppikoulun päätösliturgia, joka on samalla näille nuorille odotettu juhla, järjestetään vasta kirkossamme voimassa olevien rajoituksien päätyttyä syksyllä, muistuttaa Jaso Pössi.

Ilmoittautuminen jälleenorganisoiduille kripareille alkaa maanantaina 11.5. seurakunnan sivuilla tästä linkistä. (HUOMIO! Linkki korjattu).

. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet kristinoppikoululaisille lähetetyssä infokirjeessä.

Seurakunta järjestää kristinoppikoululaisille ja heidän huoltajilleen myös infotilaisuuden verkossa  27.5.2020.

– Haluamme varmistua, että poikkeusjärjestelyt ovat tavoittaneet kaikki ilmoittautuneet. Vastaamme myös mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Nämä ovat poikkeuksellisia aikoja, ja pyrimme parhaamme mukaan löytämään jokaiselle kriparilaiselle oikean ratkaisun, kertoo Jaso Pössi.

Kristinoppikoululaisille tarkoitetun kirjeen ilmoittautumisohjeineen voi lukea kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös: Rajoitukset jatkuvat heinäkuun loppuun – kirkon tehtävä on suojella ja vaalia elämää (24.4.2020)

 

Korjattu: Ilmoittautumislinkki johti vahingossa vanhentuneeseen ilmoittautumislomakkeeseen. Korjasimme linkin 11.5. kello 8:50. Helsingin ortodoksinen seurakunta pahoittelee tilannetta ja väärästä linkistä aiheutunutta harmia. 

Kategoriat Uutiset