Kotikirkko. Kuva: Dimitri Tolonen.

7.9.2021

Kotikirkossa toimitettavat Neitsyt Marian syntymäjuhlan ja Pyhän ja kunniallisen ristin löytämisen ja ylentämisen juhlan suomenkieliset jumalanpalvelukset striimataan Kotikirkon Facebook-sivulle.

Kirkkovuoden ensimmäinen suuri juhla on Neitsyt Marian syntymän juhla. Kristuksen pelastusteko oli mahdollinen ainoastaan siksi, että Maria suostui noudattamaan Jumalan tahtoa ja synnyttämään Kristuksen. Sen vuoksi Neitsyt Marian syntymä on myös pelastuksemme alku.

Neitsyt Marian syntymäjuhlan palvelukset

  • 7.9. klo 17 juhlavigilia
  • 8.9. klo 9 juhlaliturgia.

Herran suurista juhlista ensimmäinen on kunniallisen ja eläväksitekevän ristin juhla. Juhla sai alkunsa 300-luvulla, jolloin keisari Konstantinoksen äiti keisarinna Helena teetti Jerusalemin pyhillä paikoilla kaivauksia Kristuksen ristin löytämiseksi. Kaivausten tuloksena löydettiin kolme ristiä, joista yksi paljastui parantumisihmeen kautta Kristuksen ristiksi.

Pyhän ja kunniallisen Ristin löytämisen ja ylentämisen juhlan palvelukset

  • 13.9. klo 17 juhlavigilia
  • 14.9. klo 9 juhlaliturgia.

Muiden pyhäköiden osalta voi juhlien jumalanpalvelukset tarkistaa jumalanpalveluskalenterista, ilmoittautumiskäytännöt täältä ja verkkolähetysten (esimerkiksi pyhäköiden Facebook-sivujen osoitteita) täältä.

Kategoriat Kirkkovuosi Uutiset