Pyhäkkökohtaiset osallistujamäärät ja mahdollisuuksien mukaan palvelukset ulkona otetaan käyttöön 2.6. alkaen – poikkeuksena Kanta- ja Päijät-Häme

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on yhdessä hiippakunnan koronatiimin kanssa avaamassa toimintaa rajoitetusti kesäkauden alkaessa. Lue lisää uutisesta.

Kaikki pyhäkkökohtaiset maksimiosallistujamäärät ovat tarkistettavissa täältä.

Huom! Tällä hetkellä kaikki lapset paitsi sylivauvat lasketaan mukaan henkilömäärään, joten ilmoittakaa esimerkiksi: ”…. + 2 lasta” ilmoittautuessanne, niin osaamme laskea sallitun henkilömäärän.


Helsinki

Uspenskin katedraali

Viikonloppujen palveluksiin (lauantain vigilia ja sunnuntain liturgia) osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.
Koska sallittu enimmäismäärä on vielä verrattain vähäinen, toivomme, että tämä huomioidaan ilmoittauduttaessa ja mahdollisimman monelle tulisi tilaisuus osallistua palveluksiin. Palveluksiin osallistujien tulee käyttää maskia sekä huomioida muut hygieniatoimet, kuten käsien desinfiointi ja turvavälit.

Keskiviikkoaamujen liturgiaan sekä arkipäiville sattuvien kesän juhlien palveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan kirkkoon otetaan sisälle enintään 50 henkeä saapumisjärjestyksessä. Tällöin oma nimi ja puhelinnumero tulee ilmoittaa vahtimestarille kirkon ovella.

Ehtoolliselle voi osallistua edelleen myös sunnuntaisin liturgian jälkeen (klo 11.30–11.45), vaikka ei mahtuisikaan kirkkoon juuri sillä kertaa.

Haluamme myös muistuttaa, että Uspenskin palveluksien striimauksia jatketaan edelleen. Vaikka yksittäisiä kirkossa olevia ei kuvata, saattaa yleiskuvassa näkyä myös kirkkokansaa.

Uspenskin viilonloppujen jumalanpalveluksiin (lauantain vigilia ja sunnuntain liturgia) ilmoittadutaan jumalanpalveluskalenterin palveluskohtaisen linkin kautta (Ilmoittaudu tapahtumaan) täällä.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko (kirkkoslaavinkieliset jumalanpalvelukset)

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan kirkon ovella. Pyhäkössä voi olla kerralla turvavälejä noudattaen 30 henkilöä. Lue tarkemmin täältä (sivu venäjän kielellä).

Ehtoolliselle pääsee kirkon edustalla n. klo 11.15. Vahtimestari ohjaa.

Kotikirkko

Ehtoopalveluksiin viikolla ja keskiviikon liturgiaan ei tarvita erillistä ilmoittautumista, vaan palveluksiin otetaan 15 ensin saapunutta. Nimi ja puhelinnumero tulee kirjoittaa ilmoittautumislistaan vahtimestarin pöydällä. Eri kielillä toimitettaviin jumalanpalveluksiin ilmoittauduttaessa etusijalla ovat kyseisiin kieliryhmiin kuuluvat. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan lisäämään liturgioiden määrää niin, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan. Käytättehän kasvomaskia, jos teillä ei ole terveydellistä estettä.

Kotikirkossa tavataan!

For weekly vesper services and for the Divine liturgies on Wednesdays, there is no special registration needed in advance. There is a maximum limit of 15 people in Kotikirkko, excluding priest, chanter and necessary staff. Please use face mask at services if it is possible. Please note that for liturgies in different languages, people belonging to that specific group have the priority in registration. If possible, we will try to have more liturgies in Kotikirkko, so that as many as possible can take part in divine liturgy.

See you in Kotikirkko!

Myllypuron kappeli

Myllypuron kappelin jumalanpalveluksiin  voi osallistua samanaikaisesti enimmillään 24 henkilöä.
Myllypuron jumlanpalveluksiin ilmoittautuminen tästä linkistä.

Profeetta Elian kirkko, hautausmaa

Profeetta Elian kirkon jumalanpalveluksiin  voi osallistua samanaikaisesti enimmillään 16 henkilöä.


Espoo

Tapiolan kirkko

Liturgiat toimitetaan kesän ajan ulkona. Vigiliaa koskevista käytänteistä voi kysyä isä Petriltä sähköpostitse petri.korhonen@ort.fi  tai puh. 050 409 6267.


Vantaa

Tikkurilan kirkko

Tikkurilan kirkon jumalanpalveluksiin voi osallistua 28 henkilöä, joista 14 kirkkosaliin ja eteiseen, 14 seurakuntasaliin. Jumalanpalveluksiin pääsee ilmoittautumalla tämän linkin kautta.

Toivomme, että ilmoittautuessa ilmoittaudutte yhteen palvelukseen kerrallaan, jotta voimme mahdollistaa mahdollisimman monen eri ihmisen kirkkoon pääsyn. Olemme tarvittaessa yhteydessä tämän mahdollistamiseksi.

Huomioittehan, että kasvomaskin käyttö on pakollista ellei ole todettu terveydellistä syytä olla sitä käyttämättä.


Itä- ja Keski-Uusimaa

Järvenpään kirkko

Palveluksiin tulee ilmoittautua ennakkoon, ja niihin voi osallistua enintään 11 henkilöä. Ilmoittautuminen joko tästä linkistä tai pastori Kimmo Kalliselle, puh. 040 707 9609, sähköposti kimmo.kallinen@ort.fi.

Porvoon kirkko

Palveluksiin tulee ilmoittautua ennakkoon, ja niihin voi osallistua enintään 11 henkilöä. Ilmoittautuminen joko tästä linkistä  tai pastori Kimmo Kalliselle, puh. 040 707 9609, sähköposti kimmo.kallinen@ort.fi.

Klaukkalan kirkko

Klaukkalan kirkon jumalanpalveluksiin voi osallistua enimmillään 12 henkilöä ja ruokasaliin 4 henkilöä. Jumalanpalveluksiin eli sunnuntailiturgiaan ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, johon pääset tästä linkistä.


Länsi-Uusimaa

Länsi-Uudenmaan alueella ilmoittautumiset jumalanpalveluksiin kaikkien pyhäköiden osalta on edellisenä päivänä klo 17 mennessä isä Kalevi Kasalalle puh. 040 525 2868 tai toimittavalle papille lukuun ottamatta Nummelan rukoushuonetta, jonka palveluksiin ilmoittaudutaan Kimmo Taljavaaralle puh. 050 500 2657.

Palveluksiin voidaan ottaa Lohjalla enintään 15 henkilöä, Hangossa enimmillään 20 henkilöä ja Nummelassa enintään 12 henkilöä.

Lohja

Karjalan valistajien kirkko, Nahkurinkatu 4

Kaikkien pyhien tsasouna, Myyryntie (Metsolan hautausmaa)

Hanko

Magdalan Marian ja Vladimir Kiovalaisen kirkko, Täktomintie 5

Nummela

Jumalansynnyttäjän syntymän rukoushuone, Naaranpajuntie 7