HUOM. ALLA KERROTUT OSALLISTUJAMÄÄRÄT PÄTEVÄT SILLOIN, KUN KIRKOT OVAT AUKI JA TURVAVÄLEJÄ ON NOUDATETTAVA.

Epidemian kehittymistä ja viranomaismääräyksiä ja -suosituksia seurataan koko ajan. Päätöksiä tehdään jatkossa tilanteen mukaan.

Alla on lueteltuna kunkin pyhäkön ilmoittautumiskäytännöt sekä osallistujakiintiöt epidemia-aikana silloin, kun kirkot voivat olla auki.

Alla on kerrottu myös, miten voit osallistua ehtoolliselle Uspenskin katedraalissa ja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Muiden pyhäköiden osalta kannattaa seurata niiden omia Facebook-sivuja ja olla yhteydessä oman pyhäkön pappiin, niin voit sopia ehtoollisesta.

Ehtoolliselle Uspenskiin

Nykyisten koronarajoitusten kestäessä (10.1.2021 saakka) ehtoolliseen osallistuminen tapahtuu uusien ohjeiden mukaan liturgian lopussa. Ilmoittautuminen ehtoolliselle tapahtuu lomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään vain palvelus, jonka päätteeksi ehtoolliseen osallistutaan. Nimeä tai muitakaan yksilöiviä tietoja ei kysytä.

Ehtoollinen jaetaan liturgian päätteeksi katedraalin pääovella.

Ehtoolliselle Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon:

Koronarajoitusten aikana ehtoolliselle pääsee kirkon ovelta n. klo 11.15. Vahtimestari ohjaa.

HELSINKI

Uspenskin katedraali 

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan kirkon ovella. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen palvelusta. Jumalanpalveluksiin mahtuu 70 seurakuntalaista.

Jumalanpalveluksista lähetetään suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalla.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko (kirkkoslaavinkieliset jumalanpalvelukset)

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan kirkon ovella.

Vigilia lauantaisin klo 17

Liturgia sunnuntaisin klo 10

Pyhäkössä voi olla kerralla turvavälejä noudattaen 30 henkeä.

Lue tarkemmin täältä (sivu venäjän kielellä).

Myllypuron kappeli

Käytössä on sähköinen ilmoittautuminen, johon pääset tästä. Jumalanpalveluksiin voi kerralla osallistua 24 henkeä. Ilmoittautua voi myös sähköpostitse joosef.vola@ort.fi tai puhelimitse 040 545 2250.

Hautausmaan kirkko

Profeetta Elian kirkon jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan ovella. Jumalanpalveluksiin voi osallistua enimmillään 19 seurakuntalaista. Sään salliessa palvelukseen voi osallistua myös ulkona kirkon ovien ollessa avoinna.

 

ESPOO

Tapiolan kirkko

Jumalanpalveluksissa turvavälien vuoksi 30 osallistujan raja. Arkipäivien jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan ovella. Viikonlopun jumalanpalveluksiin sähköinen ennakkoilmoittautuminen.

VANTAA

Tikkurilan kirkko

Jumalanpalveluksiin ennakkoilmoittautuminen joko sähköisesti tai puhelimitse. Tarkemmat ohjeet täältä.

 

ITÄ- JA KESKI-UUSIMAA

Järvenpään kirkko 

Syys- ja lokakuun Jumalanpalvelukset toimitetaan sisällä Jumalansynnyttäjän kazanilaisen ikonin kirkossa. Palveluksiin tulee ilmoittautua ennakkoon, ja niihin voi osallistua enintään 12 henkilöä tai perhettä. Ilmoittautuminen joko alla olevasta linkistä tai pastori Kimmo Kalliselle, puh. 040 707 9609, sähköp. kimmo.kallinen@ort.fi. Ilmoittaudu tästä linkistä. 

 

Porvoon kirkko 

Syyskuun alusta lähtien jumalanpalvelukset toimitetaan sisällä Kristuksen kirkastumisen kirkossa. Palveluksiin tulee ilmoittautua ennakkoon, ja niihin voi osallistua enintään 12 henkilöä tai perhettä. Ilmoittautuminen joko alla olevasta linkistä tai pastori Kimmo Kalliselle, puh. 040 707 9609, sähköp. kimmo.kallinen@ort.fi. Voit ilmoittautua jumalanpalveluksiin tästä linkistä. 

 

Klaukkalan kirkko

Klaukkalan kirkon jumalanpalveluksiin eli sunnuntailiturgiaan ilmoittaudutaan syksyn ajan sähköisellä lomakkeella, johon pääset tästä. 

Kirkkoon mahtuu enintään 16 henkeä (kirkkosaliin 12 ja eteissaliin 4). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. MIkäli paikkoja vapautuu, ilmoitetaan niistä mahdollisilla odotuspaikoilla oleville.

 

LÄNSI-UUSIMAA

LOHJA Kaikkien pyhien tsasouna, Myyryntie

Sisäpalveluksiin (max 15 hlöä) ilmoittautumiset La klo 16 mennessä Riitta Pesoselle, 040 832 7011. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös seuraavan aamun liturgiaan.

LOHJA Karjalan valistajien kirkko, Nahkurinkatu 4

Palvelukset syyskuun alusta alkaen sisällä (max 15 hlöä).

Ilmoittautumiset vigilioihin/ehtoopalveluksiin La klo 16 mennessä Matti-kanttorille, p. 040 525 0782. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös seuraavan aamun liturgiaan.

 

HANKO Magdalan Marian ja Vladimir Kiovalaisen kirkko, Täktomintie 5

Henkilömäärä on max 20 henkilöä.

Ehtoopalvelukseen ilmoittautumiset La klo 16 mennessä puhelimitse Alan Jefferylle, p. 040-554 2764. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös myös seuraavan aamun liturgiaan.

 

NUMMELA Jumalansynnyttäjän syntymän rukoushuone, Naaranpajuntie 7

Henkilömäärä on max 20 henkilöä.

Sisäpalveluksiin ilmoittautumiset klo 16 mennessä puhelimitse Kimmo Taljavaaralle, p. 050-500 2657. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös myös seuraavan aamun liturgiaan.