13.4.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan tietoon on tullut kaksi koronavirusaltistustilannetta viime viikonlopun jumalanpalveluksista.

Helsingissä Stefanoskodin liturgiaan 9.4. osallistuneella on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Seurakunta on jo tavoittanut lähes kaikki altistuneet.

Myös Pappilatalon liturgiaan sunnuntaina 10.4. osallistuneella on myöhemmin todettu koronatartunta. Kirkoissa on näin ollen voinut altistua koronavirukselle. Pyhäköissämme on kuitenkin voimassa vahva maskisuositus ja muita koronaan liittyviä terveysturvallisuustoimia, jotka vähentävät tartuntariskiä.

Jos osallistuit jumalanpalvelukseen Kotikirkossa tai Stefanoskodilla kyseisinä päivinä, tarkkailethan vointiasi. Jos sinulla ilmenee oireita, niin jääthän kotiin sairastamaan ja testautat itsesi koronaviruksen varalta.

– Tartunnan voi tällä hetkellä saada missä vain. On tärkeää muistaa, että esimerkiksi maskien, huolellisen käsihygienian ja turvavälien avulla voimme tehokkaasti vähentää tartuntariskejä paitsi koronan myös monen muun tällä hetkellä liikkuvan tartuntataudin osalta. Varotoimia noudattamalla voimme kokoontua turvallisesti juhlimaan myös pääsiäistä. Haluamme kuitenkin avoimesti kertoa tietoomme tulleista koronatartunnoista, on seurakunnan korona-asioista vastaava Elina Pale kertonut jo edellisien altistuksien yhteydessä.

Laaja koronarokotekattavuus ja huolelliset hygieniatoimet sekä tapahtumiin osallistuminen vain oireettomina mahdollistavat yhdessä edelleen seurakunnan monimuotoisen toiminnan.

Lisätiedot: Helsingin hiippakunnan koronatiimin puheenjohtaja Elina Pale, elina.pale@ort.fi, puh. 040 723 7632

Lue myös: Näin voimme viettää yhdessä pääsiäistä koronaturvallisesti

Kategoriat Uutiset