30.9.2020

Joukko ihmisiä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle yksityistilaisuudessa, joka pidettiin Seurakuntasalissa Helsingin keskustassa sunnuntaina 27.9.

Koronajäljittäjät olivat yhteydessä seurakuntaan 30.9. mahdollisen joukkoaltistumisen tiimoilta. Kyseessä on ensimmäinen korona-altistuminen seurakunnan tiloissa. Tilaisuudessa ei ollut paikalla seurakunnan edustajaa.

Seurakuntasalin sallittu enimmäishenkilömäärä koronapandemian aikana on voimassa olevan seurakunnan ohjeistuksen mukaan vain 24 ihmistä. Normaalisti seurakuntasalissa pidettyihin tilaisuuksiin on osallistunut toistasataa ihmistä.

Seurakunta pyytää kaikkia seurakuntasalilla 27.9. paikalla olleita olemaan yhteydessä terveysneuvonnan päivystysnumeroon (116 117) tarkempien ohjeiden ja jatkotoimenpiteiden saamiseksi.


Seurakunnassa on voimassa tarkat koronapandemiaohjeistukset, joilla pyritään vähentämään ja estämään altistumisia ja tartuntoja. Ohjeistuksia ei kuitenkaan välttämättä noudateta yksityistilaisuuksissa.

Helsingin hiippakunnan koronaohjeistuksen mukaan kaikkiin seurakunnan järjestämiin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua joko ennakkoon tai ovella tilaisuuden alkaessa. Ilmoittautumisissa kerättyjen tietojen avulla voidaan vastaavanlaisissa tilanteissa auttaa juuri koronajäljitystyössä. Lisäksi kaikissa seurakunnan tiloissa tulee ohjeiden mukaan noudattaa kahden metrin turvavälejä, minkä vuoksi kuhunkin tilaan voidaan ottaa vain rajallinen määrä ihmisiä.

Seurakunnan voimassaolevat koronavirusohjeistukset voi tarkistaa täältä.

Kategoriat Uutiset