17.6.2019

Kirkolliskokousedustajat kokoontuivat viikonloppuna 14.-15. kesäkuuta Helsinkiin kirkolliskokousseminaarin merkeissä. Uusien edustajien nelivuotinen toimikausi alkoi kesäkuun alussa ja he olivat nyt ensi kertaa koolla. Kirkolliskokouksen ensimmäinen täysistunto järjestetään marraskuussa.

Kirkollishallitus kokoontui ennen kirkolliskokousseminaaria.

Ennen kirkolliskokousseminaaria pidettiin kirkollishallituksen istunto. Istunnossa kästeltiin muun muassa kiinteistötyöryhmän raporttia, apurahoja, rekrytointiperiaatteita sekä keskushallinnon asioita. Lue päätöksistä tarkemmin Suomen ortodoksisen kirkon nettisivuilta

Kirkollishallitus hoitaa kirkon yhteisiä asioita, valmistelee asiat kirkolliskokoukselle, huolehtii kirkolliskokouksen päätösten toimeenpanosta ja valvoo laajasti kirkon etua. Kirkollishallituksen jäseniä ovat arkkipiispa, hiippakuntien piispat sekä kirkolliskokouksen omaksi toimikaudekseen valitsemat neljä asiantuntijajäsentä.

Kirkolliskokous on Suomen ortodoksisen kirkon ylin päättävä elin. Edustajia kirkolliskokouksessa on 36. Edustajista puolet on maallikoita ja puolet papistoa sekä kanttoreita. Itseoikeutettuja kirkolliskokouksen jäseniä ovat piispat ja mahdolliset apulaispiispat. Kirkolliskokouksen tehtäviin kuuluu tehdä päätöksiä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta koskevissa asioissa sekä tehdä linjauksia kirkollisen elämän ja toiminnan suhteen.

Kuva: Maria Hattunen

Kategoriat Ajankohtaista