22.9.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Kirjallisuuspiirissä on 23.9. vieraana tietokirjailija Marianna Flinckenberg-Gluschkoff, joka esittelee uutuuskirjaansa Muistojen hiljainen puutarha.

Teos vie matkalle seurakuntamme hautausmaalla leposijansa saaneiden kiehtoviin elämäntarinoihin. Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin Helsingissä 22.8.

Teoksen lähestymistapa on lämmin, ihmisläheinen ja samalla kulttuurisesti ja historiallisesti merkittävä, mikä tulee hyvin ilmi kirjan esittelytekstissä:

”Muistojen hiljainen puutarha kertoo Helsingin vanhimmasta yhtäjaksoisesti käytössä olleesta hautausmaasta. Yli 200 vuoden ajan Helsingin ortodoksisen seurakunnan Lapinlahden hautausmaan ristit ja muistomerkit ovat kuvastaneet pääkaupungin historian lisäksi koko valtakunnan kehitystä. Monet täällä leposijansa saaneet ovat osallistuneet maailman ja historia kohtalokkaisiin tapahtumiin, toiset taas kokeneet rauhallisimpia elämänvaiheita. Kuitenkin he ovat kaikki omalla tavallaan-kuka näyttävästi, kuka vaatimattomasti-rakentaneet yhteiskuntaamme ja rikastuttaneet kultuuriperintöämme.

Kuvattu henkilögalleria on etnisesti monisävyinen, toimialojen kirjo laaja ja elämäntarinat toinen toisiaan vaikuttavampia. Lukija tutustuu moniin pääkaupunkimme monumentaalisen keskustan luojiin ja kultuurielämän edistäjiin.”

Kirjan kuvituksesta on vastannut valokuvaaja Niclas Warius.

Kirjallisuuspiirissä on mahdollisuus hankkia teoksesta myös oma kappale. Kirja jää lisäksi kirjastoon pysyvästi myyntiin eli oman kappaleen voi halutessaan hankkia myös myöhemmin kirjastokäynnin yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa kirjallisuuspiiriin!

Kahvitarjoilu.

Aika: Lauantaina 23.9. kello 14-16

Osoite: Liisankatu 29 A 1, 2. kerros, Kirjaston tilat

 

Julkaistu aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Seurakuntamme hautausmaasta on ilmestynyt kirja – julkistamistilaisuus 22.8.