Kuvakaappaus Uspenskin katedraalin striimauksesta.

23.11.2022

Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksien verkkolähetykset eli striimaukset jatkuvat vuonna 2023. Kirkolliskokous päätti päätösistunnossaan 23.11. lisätä Suomen ortodoksisen kirkon keskusrahaston vuoden 2023 talousarvioon 10 000 euron määrärahan keskeisten jumalanpalvelusten striimaukseen Uspenskin katedraalista.

Myös Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto on varannut tulevan vuoden budjetista määrärahan verkkolähetyksien jatkamista varten. Näin Suomen ortodoksinen kirkko ja Helsingin ortodoksinen seurakunta tulevat jatkossa yhdessä kustantamaan verkkolähetykset.

Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksia on lähetetty suoratoistona 18.3.2020 lähtien. Striimauksien merkitys korostui erityisesti koronaviruspandemian vaikeimpina aikoina, jolloin jumalanpalvelukset toimitettiin suljetuin ovin minimimiehityksellä. Kuitenkin myös tämän jälkeen jumalanpalveluksia on seurannut satapäinen yleisö suorana ja sadat vielä lähetyksen jälkeen.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavan suoratoistetut jumalanpalvelukset ja videot ovat keränneet 337 000 katselukertaa ja yli 1900 uutta seuraajaa. Jumalanpalveluksilla on ollut katsojia 29 eri maasta. Suurin osa, 86 % seuraa jumalanpalveluksia eri puolilta Suomea.

Katsotuin jumalanpalvelus on ollut vihkitoimituksen striimaus kahden vuoden takaa, katselukertoja tällä hetkellä 9300. Sen jälkeen suosituin on 2020 pääsiäisyön jumalanpalvelus, joka sekin on kerännyt lähes 9000 katselukertaa.  Youtube-kanava on parhaimmillaan kerännyt 6500 katselukertaa päivässä.

Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksien striimauksista vastaa Digital Palola. Ammattilaisten tuottama korkealaatuinen jumalanpalveluksien suoratoisto on huomioitu myös muun muassa Yleisradiolla. Vuoden 2023 pääsiäisyön jumalanpalvelus tuotetaan yhteistyössä Digital Palolan kanssa ja televisioidaan Uspenskin katedraalista.

Kaikki tulevat verkkolähetykset löytyvät Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla. Sunnuntain 27.11. liturgia lähetetään suoratoistona kello 9:55 alkaen. Joulukuun striimauksien aikataulu julkistetaan mahdollisimman pian.

Katso: Jumalanpalvelukset verkkolähetyksinä

 

Aiheesta lisää:

 

Kirkolliskokous koolla Valamossa 21.-23.11.


Uspenskin katedraali on Helsingin hiippakunnan pääkirkko, jossa sijaitsee arkkipiispan istuin. Kolmannes Suomen ortodokseista asuu Helsingin ortodoksisen seurakunnan alueella. Uspenskin katedraalin säännölliset jumalanpalvelukset tavoittavat paikan päällä parhaimmillaan satoja, ja striimauksien myötä jopa tuhansia. Katedraali on myös suosittu turistikohde sekä näkyvä maamerkki Helsingin keskustassa. Lue lisää uspenski.fi 

Kirkolliskokouksen päätöksistä voi lukea tarkemmin Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla. Kirkolliskokouksien täysistuntojen taltioinnit löytyvät Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla. Videot tekstitetään kahden viikon kuluessa.

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset