28.7.2020

Pyhäkköjen ovet avautuvat seurakuntalaisille jälleen elokuussa. Koronaviruspandemian vuoksi jumalanpalveluksissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä sekä ennakkoilmoittautumista.

Turvaväleillä pyritään ennaltaehkäisemään tartuntoja, ja tämän vuoksi kussakin pyhäkössä on erikseen määritellyt kiintiöt sille, kuinka paljon seurakuntalaisia voi osallistua kerralla jumalanpalvelukseen.

Ennakkoilmoittautumisella voidaan varmistaa, että palveluksissa on sopiva määrä ihmisiä ja tarvittaessa sen avulla myös voidaan helpottaa mahdollista koronajäljitystyötä.

Alla on lueteltuna kunkin pyhäkön ilmoittautumiskäytännöt sekä osallistujakiintiöt. Tiedot päivittyvät sitä mukaan, kun ne saadaan varmistettua.

 

HELSINKI

Uspenskin katedraali 

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan kirkon ovella. Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen palvelusta. Jumalanpalveluksiin mahtuu 70 seurakuntalaista.

Elokuun ajan osa jumalanpalveluksista lähetetään suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalla, ja niitä voi seurata myös kirkon ulko-ovella 75-tuumaisen näytön välityksellä.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko (kirkkoslaavinkieliset jumalanpalvelukset)

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan kirkon ovella.

Pyhäkössä voi olla kerralla turvavälejä noudattaen 30 henkeä.

Sunnuntain liturgia toimitetaan sään salliessa ulkona pyhäkön puutarhassa.

Lue tarkemmin täältä (sivu venäjän kielellä).

Myllypuron kappeli

Käytössä on sähköinen ilmoittautuminen, johon pääset tästä. Jumalanpalveluksiin voi kerralla osallistua 24 henkeä. Ilmoittautua voi myös sähköpostitse joosef.vola@ort.fi tai puhelimitse 040 545 2250.

 

VANTAA

Tikkurilan kirkko

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan sähköisesti, ja se onnistuu tämän linkin kautta. Ilmoittautua voi myös puhelimitse, joko soittamalla tai tekstiviestillä Vantaan alueen kanttori Elia Pietarisen numeroon 0442063327. Viestissä Pietariselle tulee lähettää nimensä, puhelinnumeronsa sekä tiedot jumalanpalveluksesta,  johon haluaa osallistua.

Ennakkoilmoittautumisen avulla vältämme kirkon ruuhkautumisen ja varmistamme näin kirkossa kävijöiden turvallisuuden. Paikalle tulevilta kerätään yhteystietoja, jotta mahdollinen tartuntaketju voidaan helposti jäljittää. Tietoja säilytetään Katrina software Groupin serverillä 30 vuorokautta, jonka jälkeen tiedot tuhotaan.

 

LÄNSI-UUSIMAA

LOHJA Teutari, Jägerhornintie 30 (ent. Rakettikaari 30)

Liturgia 6.8. klo 10.

Palvelukseen ilmoittautumiset Ke 5.8. klo 16 mennessä isä Kaleville, p. 040 5252 868. Tarvittaessa järjestetään kyyti.

LOHJA Kaikkien pyhien tsasouna, Myyryntie

Elokuun palvelukset ulkopalveluksina. Säävaraus.

Huonolla säällä palvelukset sisällä (max 15 hlöä).

Sisäpalveluksiin ilmoittautumiset La klo 16 mennessä Riitta Pesoselle, 040 832 7011. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös seuraavan aamun liturgiaan.

LOHJA Karjalan valistajien kirkko, Nahkurinkatu 4

Palvelukset syyskuun alusta alkaen sisällä (max 15 hlöä).

Ilmoittautumiset vigilioihin/ehtoopalveluksiin La klo 16 mennessä Matti-kanttorille, p. 040 525 0782. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös seuraavan aamun liturgiaan.

 

HANKO Magdalan Marian ja Vladimir Kiovalaisen kirkko, Täktomintie 5

Elokuussa ulkopalvelukset, säävaraus. Huonolla säällä sisällä (max 20 hlöä).

Ehtoopalvelukseen ilmoittautumiset La klo 16 mennessä puhelimitse Alan Jefferylle, p. 040-554 2764. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös myös seuraavan aamun liturgiaan.

 

NUMMELA Jumalansynnyttäjän syntymän rukoushuone, Naaranpajuntie 7

Elokuussa ulkopalvelukset, säävaraus. Huonolla säällä sisällä (max 20 hlöä).

Sisäpalveluksiin ilmoittautumiset klo 16 mennessä puhelimitse Kimmo Taljavaaralle, p. 050-500 2657. Samalla puhelulla voit halutessasi ilmoittautua myös myös seuraavan aamun liturgiaan.

 

Kategoriat Uutiset