Uspenskin katedraali ensimmäisenä ulkoliturgiapäivänä keskiviikkona 10.6. Kuva: Vlada Wahlstén

14.6.2020

14.6. on ensimmäinen sunnuntai sitten poikkeusolojen alkamisen maaliskuun puolivälissä, jolloin jumalanpalveluksia ei lähetetä suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalla. Uspenskin katedraalissa toimitetaan liturgia ulkona.


Uspenskin katedraalin historian ensimmäinen ulkoliturgia toimitettiin katedraalissa keskiviikkona 10.6. Paikalla oli parisenkymmentä ihmistä. Kuva: Vlada Wahlstén

 

Ulkojumalanpalveluksia on toimitettu aktiivisesti kaikilla seurakuntamme toiminta-alueilla, ja niihin on osallistunut voimassa olevien rajoituksien mukaisesti korkeintaan 50 ihmistä. Osallistujat ovat myös noudattaneet hyvin kaikkia ohjeistuksia, ja saapuneet palveluksiin vain terveinä sekä pitäneet toisiinsa kahden metrin turvaväliä.


Metsolan tsasounassa toimitettiin ensimmäinen ulkoliturgia pyhäkön temppelijuhlana, kaikkien pyhien sunnuntaina 7.6. Kuva: Anne Utila. 

Seurakuntalaiset, jotka eivät pääse osallistumaan jumalanpalveluksiin 14.6., voivat kuunnella liturgian radioinnin Tapiolan kirkosta. Lisäksi ainakin Myllypuron kappelissa lähetetään liturgia suoratoistona pyhäkön Facebook-sivulla. Myllypuron kappelissa ei ole sijaintinsa vuoksi paikkaa ulkojumalanpalveluksien toimittamiseen, ja siksi jumalanpalveluksia toimitetaan siellä suljetuin ovin aina heinäkuun loppuun saakka ja lähetetään suoratoistona kappelin sivuille.

Tarkista tästä ulkojumalanpalveluksien ajankohdat.

 

Jumalanpalveluksien verkkolähetykset keränneet suosiota

Seuraavat jumalanpalveluksien suoratoistot lähetetään katedraalista Johannes Kastajan syntymäjuhlana 23.-24.6. Verkkolähetyksien ajankohdat ja paikat voi tarkistaa tästä kalenterista.

Jumalanpalveluksien verkkolähetykset ovat keränneet poikkeusoloissa merkittävän paljon katsojia, ja palvelleet seurakuntalaisia ja ortodokseja laajasti. Seurakunta on myös saanut verkkolähetyksistä paljon kiitosta.

Palveluksia on seurannut useita satoja ihmisiä, ja niillä on tavoitettu jopa enemmän ja laajemmin ihmisiä,, kuin pyhäkköihin olisi edes mahtunut. Esimerkiksi pääsiäisyön jumalanpalvelusta seurasi samanaikaisesti tuhatkunta ihmistä, ja tallenteena se tavoitti useita tuhansia ihmisiä.  Seurakunta jatkaa verkkolähetyksiä ainakin heinäkuun loppuun saakka yhteistyössä Lahden seurakunnan kanssa.

Seurakunta on 8.6. siirtynyt juhlakaudesta apostolien paastoon. Voit lukea paaston merkityksestä tästä.

Korjaus: Toisin kuin uutisessa aiemmin luki, lauantaina 20.6. ja sunnuntaina 21.6. jumalanpalveluksia ei lähetetä suoratoistona Uspenskin katedraalista, vaan nämä palvelukset toimitetaan ulkona katedraalin ylätasanteella. Seuraavat jumalanpalveluksien verkkolähetykset ovat Johannes Kastajan syntymäjuhlana: tiistaina kello 17 ehtoopalvelus ja litania sekä keskiviikkona 24.6. kello 9 liturgia.


Aiemmin uutisoitu sivuillamme: 

Yhteiset jumalanpalvelukset käynnistyivät pyhäkköjemme pihoilla

Kategoriat Uutiset